Een Barbecue brengt gezelligheid als het buiten koud is....

Een barbecue brengt veel genoegen en gezelligheid, vooral in de wintermaanden. Veel mensen denken bij een barbecue aan warm weer en korte broeken en realiseren zich niet dat juist bij koud en slecht weer een barbecue pas echt gezellig wordt! Je hoeft alleen maar te zorgen dat je droog en een beetje beschut staat.

In Barbecuelanden zoals de VS en Canada wordt tot vér onder het vriespunt gebarbecued. En ook in Nederland komt het steeds meer voor, een winterbarbecue. Wil je eens iets anders met kerstmis of oudjaarsavond? Iets originelers en iets anders dan weer gourmetten of fondue? Organiseer dan eens een winterbarbecue!
Koud? Welnee! Laat je gasten zich warm kleden en zet een mooie kan Glühwein klaar.

Hoe organiseer ik een winterbarbecue?

Het is natuurlijk wel winter, dus zorg voor een barbecue (logisch) en een paar gezellige  vuurkorven en/of terrashaarden om te verwarmen. Steek overal tuinfakkels aan en zorg voor veel leuke kerstverlichting. Geef iedere gast een lekkere warme (fleece)deken en zorg voor mutsen, sjaals en eventueel handschoenen zonder vingers (eet makkelijker). Maar vertel je gasten ook vooraf dat ze zich warm moeten aankleden.

Steek de barbecue aan en zorg voor lekkere warme drankjes zoals warme chocolademelk (leuk met chocolade op een stokje) en voor een lekkere glühwein. Ga met z'n allen gezellig warm bij een vuurkorf zitten. Begin eventueel met een soepje (kun je opwarmen op een rooster op een vuurkorf) en dan lekker vlees, gepofte aardappelen e.d. Serveer er lekkere warme groenten bij.

Voor de kinderen zijn marshmallows op een stokje natuurlijk erg leuk! Maar om de kinderen er echt helemaal bij te betrekken is ook het roosteren van kastanjes of het poffen van popcorn natuurlijk een leuke bezigheid. Voor een leuke kastanje- of popcornpan ben je helemaal niet veel geld kwijt.

Het is echt hartstikke leuk en origineel zo'n winterbarbecue. En met vuurkorven, een terrashaard en natuurlijk de barbecue zelf is het echt niet koud, maar overheerst de warme sfeer. Vind je het toch te koud, dan kun je natuurlijk ook buiten aperatieven en dan vervolgens eten in de woonkamer of op de veranda.

Een winterbarbecue is leuk, origineel en qua sfeer bijna niet te overtreffen. Het knetterende vuur van een vuurkorf of terrashaard, de tuinfakkels... Het zorgt voor een ongekende sfeer.
In Canada doen ze het veel en daar is toch een stuk kouder. In Nederland kan het dus zeker! En het is toch veel leuker dan weer gourmetten met kerst of oud en nieuw?

Bekijk hier een korte sfeerimpressie van een gezellige winterbarbecue!