Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

BBQ recepten

Zelf wilde kruiden zoeken, een vuur maken, soep koken in een driepoot boven open vuur of pizza’s maken in een pizzaoven. Het kan allemaal! Buitenkoken is een geweldige buitenactiviteit voor mensen die echt iets anders willen.

 

 

Buiten koken? Gewoon doen!

Buiten koken, oftewel Outdoor cooking is enorm populair en is een belangrijk onderdeel geworden van ons buitenleven. De mogelijkheden zijn gigantisch! U kunt in de buitenlucht tegenwoordig de meest uitgebreide maaltijden bereiden.

Ter inspiratie hierboven een aantal leuke gerechten die heel geschikt zijn om gezellig buiten te koken. Heeft u een leuk gerecht of recept dat u wilt delen met andere buitenkoks, laat het ons dan weten! Wij plaatsen uw recept met alle plezier hierboven tussen de andere recepten. 

Ouderwets barbecueën

Veel mensen gebruiken de authentieke houtskoolbarbecue om heerlijk buiten te koken. Als u kijkt naar het aanbod van moderne barbecues zult u merken dat het woord “authentiek” niet helemaal meer op z’n plaats is. Er is immers een zeer gevarieerd aanbod in moderne gas- of houtskool BBQ’s. Vooral de merken Big Green Egg en Barbecook biedt hierin veelzijdige mogelijkheden.

Back tot the basics met een driepoot

Buitenkoken gaat verder dan barbecueën. Wat te denken van bijvoorbeeld de La Hacienda driepoot. In combinatie met het bijgeleverde grillrooster of een los bij te bestellen gietijzeren sudderpot of barbecuepan is het helemaal “back to basics”. U kookt met een driepoot boven een houtgestookt vuur en ervaart direct de ultieme vrijheid van koken in de natuur.

Zelf pizza’s maken in een pizza oven

In het verleden was het ondenkbaar, een oven voor buiten. Tegenwoordig behoort ook dit tot de veelzijdige mogelijkheden voor het buiten koken. Denk hierbij aan het gebruik van een pizza oven voor buiten. In de houtgestookte pizza oven kunt u alle soorten pizza’s bereiden die u maar wilt. Op deze manier zult u op een leuke en sfeervolle manier uw pizza bereiden, in de buitenlucht natuurlijk. Koken op open vuur brengt immers altijd een gezellige sfeer met zich mee. Sfeer en gezelligheid zijn gegarandeerd.

Uw gerechten roken in de buitenlucht

Bent u een liefhebber van heerlijke gerookte vlees- of visgerechten op tafel? Dan is een rookoven echt wat voor u! Ook het roken van gerechten kan prima in de buitenlucht met bijvoorbeeld de Barbecook Rookoven Oskar. U kunt deze rookoven gebruiken om zowel koud als warm te roken.

Het ultieme buitenkoken met een OFYR BBQ vuurschaal

Een OFYR is een kooktoestel voor de echte liefhebber van buiten koken. Dit is de ultieme manier van outdoor cooking voor de echte fijnproevers! Een OFYR is een uniek en vooral veelzijdig kooktoestel met een stijlvol design.

Een OFYR is een kegelvormige vuurschaal met een platte rand. Deze plancha is te gebruiken als bakplaat waarop u de heerlijkste gerechten kunt maken. Vergelijkbaar met de OFYR zijn de producten van Quan Garden Art of de Burni Forno.

Bent u op zoek naar meer recepten om op de OFYR te kunnen bereiden? Dan is er het OFYR kookboek. Met 72 recepten die alle type gerechten omvatten heeft u iedere keer weer een verrassend menu die u uw gasten kunt serveren.