Hoe kies je de juiste vuurschaal?

Het kiezen van de juiste vuurschaal voor jouw tuin kan lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende materialen, formaten en varianten. Maar welke past het beste bij jouw wensen? Hieronder geven we je tips voor het kiezen van jouw ideale vuurschaal! 

Welke vuurschaal past in mijn tuin? 

Afhankelijk van de grootte van je tuin kan je bepalen welk formaat vuurschaal het beste staat. Vuurschalen zijn er vanaf 40cm en gaan tot maar liefst 150cm.  


Kleine tuin: Vuurschalen van 40 t/m 80cm zijn geschikt voor een kleine tuinen. 
Middelgrote tuin: Vuurschalen van 80 t/m 100cm zijn geschikt voor middelgrote tuinen. 
Grote tuin: Vuurschalen vanaf 100cm en groter zijn geschikt voor grote tuinen.   

 

Welk materiaal is het beste voor een vuurschaal?   

Vuurschalen zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Het materiaal van de vuurschaal is belangrijk voor de uitstraling van je tuin. 

Cortenstaal: Vuurschalen van Cortenstaal kun je in alle omstandigheden buiten laten staan en hebben een erg lange levensduur. Deze vuurschalen vormen bij gebruik een mooie bruine roestlaag en geven je tuin een robuust ontwerp. Lees hier meer over cortenstaal

RVS: Vuurschalen van RVS zorgen voor een moderne en industriële uitstraling in je tuin. Ook is deze gemakkelijk te reinigen en zal deze niet gaan roesten.  

Gietijzer: Gietijzer is een erg sterk materiaal en heeft een goede warmteverdeling. Een nadeel is wel dat het erg zwaar is en je de vuurschaal daardoor minder gemakkelijk kunt verplaatsen. 

 

Een vuurschaal met of zonder pootjes 

Vuurschalen zijn met of zonder pootjes te verkrijgen. Wil je een echt campinggevoel beleven, dan raden wij een vuurschaal zonder pootjes aan. Je kunt dan gezellig rondom de vuurschaal gaan zitten. Met een vuurschaal zonder pootjes moet je wel voorzichtig zijn met de ondergrond waar je deze op plaatst. Als je de vuurschaal meer wilt gebruiken om op te koken dan kan je beter kiezen voor een vuurschaal met pootjes eronder. Hierdoor staat deze namelijk hoger op de grond en hoef je minder te bukken. Je kunt ook een onderstel gebruiken om je terras te beschermen van vrijkomende hitte van de vuurschaal.