De 6 tips voor het schoonmaken van jouw barbecuerooster

Tip 1: Leg je rooster in het gras

Met deze tip bespaar je jezelf een hoop schrobwerk. Leg het barbecuerooster een nachtje op het gazon en veeg hem de volgende ochtend schoon. Door de damp op  het gras weken de etensresten los en haal je deze er gemakkelijk af.  

 

Tip 2: Aluminiumfolie

Met een prop aluminiumfolie maak je gemakkelijk het barbecuerooster schoon. Wrijf lichtjes over het rooster en alle restjes zullen van het rooster verdwijnen!

 

Tip 3: Citroen

Prik een halve citroen op en vork en vrijf met de open kant over de grill heen. Het zuur van de citroen lost het vet op en verwijdert geurtjes van je rooster. Je kunt tijdens het grillen ook citroensap gebruiken om te ontvetten.

 

Tip 4: Wikkel het in krantenpapier

Leg na het barbecueën het rooster in krantenpapier en maak het papier een beetje vochten. Laat dit een nachtje liggen en de volgende ochtend kan je de etensresten er met doekje erafhalen.

 

Tip 5: Smeer het rooster in met olie

Voordat je aan de slag gaat met barbecueën kun je deze insmeren met olie, het liefst plantaardige olie, om aangekoekte etensresten te voorkomen. Herhaal dit nogmaals na het barbecueën om je rooster roestvrij te houden. 

 

Tip 6: Stop het rooster in een vuilniszak met waspoeder

Een andere tip is om het rooster in een vuilnistak te stoppen. Leg de zak plat op de grond, stop er wat waspoederbij in combinatie met kokend water. Knoop dan de zak dicht en laat het een nacht liggen. Wrijf je rooster de dag erna moeiteloos schoon met een borstel.

 

Tip 7: Verhit je barbecuerooster

De laatste mogelijkheid is om je barbecuerooster te verhitten door de barbecue na het grillen nog even op hoge temperatuur aan te laten staan. De etensresten komen dan los en kan je makkelijk weghalen met keukenpaper.