De Optiflame® technologie

Hoe werkt een Optiflame® haard?

Vuur uit spiegelbeelden! Het geheim achter elektrische haarden met de Optiflame® technologie is een bewegende as met spiegels. Net als de bladen van een propeller zijn hierop gebogen en onderling gedraaide spiegelelementen bevestigd. Hierdoor ontstaat een zo groot en onregelmatig mogelijk spiegelend oppervlak, waarop het licht talloze manieren kan breken. En dat draagt bij aan het vuureffect; hoe meer afzonderlijke elementen onderling bewegen, des te realistischer het flakkeren van de ‘vlammen’ … net als bij echte vlammen het geval is. 


Met de Optiflame® technologie kun je genieten van een realistisch vuurbeeld. Deze techniek is gebaseerd op het allereerste elektrische open vuur, dat aan het begin van de twintigste eeuw werd uitgevonden door de Britse uitvinder John Berry. Zelfs toen al werd de spiegelende as verlicht door een lichtbron die de spiegelas vanaf de zijkant naar boven toe aanlichtte, direct tegen de donkere achterwand van de haard. Ook de houtblokken en/of kolen in het vuurbed worden van onderaf belicht, om te zorgen voor een zo realistisch mogelijk gloeieffect.


Enkele sfeerhaarden met de Optiflame® techniek zijn bijvoorbeeld de:

Verschillende vlamtechnologieën

In de wereld van elektrisch vuur zijn er verschillende vlamtechnieken bekend. Dimplex heeft meerdere vlamtechnieken onder zijn vleugel waaronder de Opti-Myst, Opti-Virtual en ook Revillusion techniek. Kom meer te weten over de verschillende vuurbeelden op onze website.