Sneeuw in Nederland, tijd voor gezelligheid

De sneeuwvlokken dwarrelen langzaam naar beneden en voorzien het Nederlandse landschap van een prachtige witte deken. Na een lange, warme zomer doet de winter eindelijk zijn intrede.

Kinderen in de sneeuwOp veel plassen en vennen ligt inmiddels een laag ijs dat door de eerste waaghalzen direct wordt aangegrepen om een flinke schaatstocht te rijden. De schaatsen uit het vet, de muts op en heerlijk naar buiten om te genieten van de prachtige natuur. Voor veel mensen roepen deze winterse taferelen het ultieme wintergevoel op!

Met een slee de bossen in

Vooral voor de allerkleinsten is het ieder jaar weer een feest als de eerste sneeuwvlokken naar beneden komen. Ze kunnen niet wachten om een sneeuwpop te maken en gaan het liefst van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op een slee de dichtstbijzijnde berg af. Maar ook voor de ouders zelf is het natuurlijk genieten. Al die blije gezichtjes en die rode wangetjes.

Wat dan natuurlijk ook een echte aanrader is, is een tocht door de bossen. Nederland kent zoveel mooie natuurgebieden waar het zeker op deze momenten heerlijk toeven is. Het is echt genieten van de bomen en struiken die bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. Het geeft zo’n sprookjesachtige sfeer. Tussendoor een korte tussenstop in één van die vele boscafeetjes met een heerlijke kop warme chocomel (en uiteraard slagroom) en het is helemaal af.

Thuis rond de openhaard

Na een lange middag in de buitenlucht is er uiteindelijk niets sfeervoller dan thuiskomen en gezellig de openhaard aansteken. Even lekker relaxen in huiselijke kring. Een kop erwtensoep met roggebrood en genieten van een sfeervol haardvuur en een aangename warmte. Vaak zijn we een beetje rozig en hebben we gloeiende oortjes… herkent u het?

Sneeuw, ijspret, een wit landschap en thuis een brandende haard. De meeste mensen zullen bij dit plaatje letterlijk een warm gevoel krijgen. Maar niet iedereen beschikt over een openhaard. Soms omdat een rookkanaal ontbreekt, soms omdat men het simpelweg  teveel gedoe vindt. Maar wat als we nu vertellen dat het allemaal veel eenvoudiger kan en zelfs een rookkanaal niet nodig is?

Dimplex-Optiflame-elektrische-haardMet een elektrische haard gemak, comfort en warmte

Met de huidige generatie elektrische haarden geniet u van een levensecht vuurbeeld, heeft u geen last van rondspringende vonken, hoeft u niet op en neer naar de schuur voor haardhout en is een stopcontact voldoende. Dat klinkt goed, toch? Het geeft ook direct aan waarom de elektrische haard zo sterk in opmars is. De elektrische haard wordt alom gezien als het haardvuur van de toekomst!

Elektrische haarden in vele soorten en maten

Voor elk wat wils zeggen ze wel eens. En voor de elektrische sfeerhaard geldt dat ook zeker zo. Of u nu een klassiek of modern interieur heeft, er is altijd wel een model naar wens te vinden. Zo zijn er vrijstaande haarden zoals bijvoorbeeld de Dimplex Sunningdale, elektrische inbouwhaarden zoals de Cassette 500 of de Dimplex Ignite XL 50, maar ook hangende haarden of inzethaarden.

De huidige technieken zijn in de loop van de tijd zo sterk verbeterd, dat u zich al snel voor een echte openhaard waant. Veel haarden zijn namelijk  voorzien van een verwarmingselement en in sommige gevallen is er sprake van het geluid van opspringende vonken.

Laat u overtuigen en bekijk hier op uw gemak het volledige assortiment elektrische haarden. Wilt u de haarden liever eerst even in onze showroom bekijken, dan bent u van harte welkom!

Maar nu eerst snel naar buiten en genieten van de sneeuw!