Hoe gebruik je een vuurkorf?

Een vuurkorf kun je voor diverse doeleinden gebruiken. De volgende mogelijkheden zijn er in het gebuik van een vuurkorf:

 1. Vuurkorf als warmtebron gebruiken
 2. Vuurkorf als lichtbron gebruiken
 3. Vuurkorf als barbecue gebruiken

1. Vuurkorf als warmtebron gebruiken

Een vuurkorf heeft een open karakter waardoor het vuur in de vuurkrof goed te zien is. Daarbij komt de warmte van het vuur dus ook goed vrij en verwarmt het de objecten of mensen rondom de vuurkorf. Hoe grote de vuurkorf, hoe groter het vuur gemaakt kan worden en dus ook hoe meer warmte er van het vuur zal komen.

Hoe maak je vuur in een vuurkorf?

 1. Maak een stapeltje van kleine houtblokken en 2 tot 4 aanmaakblokjes
 2. Steek de aanmaakblokjes aan met een lange lucifer of aansteker
 3. Laat de aanmaakblokjes het hout aansteken
 4. Om het vuur groter te maken of aan te houden kun je beetje bij beetje grotere stukken hout op het vuur leggen (met vuurvaste handschoenen)
 5. Gebruik eventueel een blaasbalg om het vuur weer aan te wakkeren

Meer tips over vuur maken vind je op onze tipspagina.

2. Vuurkorf als lichtbron

Ten eerste: laat een brandende of smeulende vuurkorf nooit onbemand achter. Omdat een vuurkorf vaak een open karakter heeft zal het licht van het vuur door de tuin stralen. Hoe meer gaten of gleuven de vuurkorf heeft, hoe meer licht er door de tuin zal stralen. Een vuurkorf heeft een uitnodigende uitstraling en geeft door het dansende vuur een sfeervol licht voor de donkere avonden.

3. Vuurkorf als barbecue gebruiken

Opzoek naar een vuurkorf met standaard grillrooster? Een aantal vuurkorven worden direct met een grillrooster geleverd. Hiermee kun je direct beginnen met grillen als de vuurkorf uitgepakt is. Voor een heel aantal vuurkorven zijn er losse grillroosters, driepoten, plancha's of andere kookaccessoires beschikbaar om de vuurkorf tot barbecue om te toveren. Alle passende accessoires voor vuurkorven vind je in onze webshop. Graag geven wij enkele vuurkorven als voorbeeld van barbecue-vuurkorven voor in de tuin:

 • BonFeu BonVes 45
 • La Hacienda Diamond
 • HEAT Pendal 
 • La Hacienda Vancouver

Meer weten over vuurkorven? Neem contact op!

Heb je nog vragen over vuurkorven, passende accessoires of hoe je een vuurkorf het beste kunt gebruiken? Stel jouw vraag ons contactformulier. We zijn blij om jou advies te geven!