Stoven op alle vuurtjes

Het geheime ingrediënt voor stoven: geduld. Laat een heerlijk sudderpotje enkele uren garen op een lage temperatuur en je kunt smullen van een heerlijke stoofmaaltijd. Of je nu een vuurschaal, een tuinhaard of een echte Bastard gebruikt. Het maken van een lekker sudderpotje doe je gegarandeerd met de producten van Vuurkorfwinkel.nl. Wil je meer weten over deze kooktechniek? Lees onze blog en laat je inspireren! 

Artikelen 1-24 van 41 | Bekijk alle

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
  • Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
 1. <ul class="sumUp topBorder bottomBorder"> <li>Op werkdagen voor 17.00 besteld, <span class="highlight red">volgende werkdag</span> in huis*</li> <li>Boven € 50,00 <span class="highlight red">gratis</span> verzending</li> <li>Achteraf betalen</li> </ul>
  • Boven de € 50,00 gratis verzending
 2. <ul class="sumUp topBorder bottomBorder"> <li>Op werkdagen voor 17.00 besteld, <span class="highlight red">volgende werkdag</span> in huis*</li> <li>Boven € 50,00 <span class="highlight red">gratis</span> verzending</li> <li>Achteraf betalen</li> </ul>
  • Boven de € 50,00 gratis verzending
 3. <ul class="sumUp topBorder bottomBorder"> <li>Op werkdagen voor 17.00 besteld, <span class="highlight red">volgende werkdag</span> in huis*</li> <li>Boven € 50,00 <span class="highlight red">gratis</span> verzending</li> <li>Achteraf betalen</li> </ul>
  • Boven de € 50,00 gratis verzending

Artikelen 1-24 van 41 | Bekijk alle

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Wat is stoven

Stoven is een zeer bekende manier om een heerlijke maaltijd klaar te maken. Stoven is de techniek waarbij een pan of kampvuurpot een lange tijd op lage temperatuur wordt gehouden. Op deze manier worden de ingrediënten in de pan langzaam gegaard en worden deze heerlijk mals en zacht. De beste soort pannen om in te stoven zijn gietijzeren sudderpannen. Door het stevige en dikke materiaal blijft de temperatuur gelijk in de pan en kan het gerecht rustig aan garen.  

De voordelen van stoven 

Het kenmerkende aan stoven is de wachttijd. Met een berg geduld kun je na enkele uren genieten van een smaakvolle stoof. Je maakt een pannetje met ingrediënten klaar en laat deze een tijd op een laag vuur staan. Hierna kun je even lekker chillen en wachten tot je maaltijd klaar is. Tijdens het stoven komen de smaken van alle individuele ingrediënten in de stoofpot bij elkaar en wordt Het gerecht een echte smaakbom. 

Fijne producten om mee te stoven 

In het assortiment van Vuurkorfwinkel.nl vind je voor buiten koken veel artikelen die jou kunnen helpen bij het klaarmaken van een goed gerecht. Ook voor stoven zijn er bepaalde producten die perfect zijn om gegarandeerd een goed stoofgerecht op te leveren. Denk hierbij aan de Dutch Oven van The Bastard. Deze dikke gietijzeren pan is perfect voor het verdelen en behouden van de juiste temperatuur en is verkrijgbaar in drie maten. Kies de juiste maat voor jouw gezelschap en het stoven kan beginnen. 

Stoofpan maken - barbecuemaandStoofpan maken - barbecuemaand

Af en toe is het handig om de stoof even door te roeren. Daarvoor is een Tang erg handig om te gebruiken. Zo kun je de stoof even door roeren en het vlees oppakken en bekijken hoe zacht dit is.

Stokem tuinhaard 

De Stokem tuinhaard is de perfecte tuinhaard om een goede stoofpot mee te maken. Bij deze tuinhaard kun je als accessoire een ophanghaak bestellen. Aan deze haak kun je een Dutch oven hangen waarin je de stoof kunt voorbereiden. Maak een klein en gecontroleerd vuurtje in de haard en je kunt gaan stoven. Door de deur van de tuinhaard helemaal dicht te doen kan de temperatuur gecontroleerd worden en brandt er een schoon vuur.   
 
Ben je geïnteresseerd geraakt in de techniek van het stoven en wil je meer weten? Lees de blog over stoven en laat je informeren en verrassen door de techniek stoven. Bestel vandaag voor 17:00 jouw sudderpot of tuinhaard dan verzenden wij deze nog dezelfde werkdag! 

Alles voor een sfeervol buitenleven

 • Voor 17:00u besteld, morgen in huis*
 • gratis verzending boven € 50,00
 • Achteraf betalen