De vele voordelen van een elektrische haard

De elektrische haard wint de laatste jaren enorm aan populariteit. En dat is niet zo gek want deze sfeerhaard kent veel voordelen ten opzichte van de traditionele openhaard.

Eén van de grootste voordelen is natuurlijk het feit dat er geen kostbaar rookkanaal nodig is. Een stopcontact is voldoende waardoor u nu dus ook in uw slaapkamer, keuken of zelfs badkamer een prachtige haard kunt plaatsen… En door de verbeterde vlamtechnieken en de voortdurende innovatie is het vuurbeeld tegenwoordig nog nauwelijks van een echt haardvuur te onderscheiden. De elektrische haard is hiermee meer en meer een volwaardige vervanger van de traditionele gashaard!

Top 5 best verkochte sfeerhaarden

Omdat er inmiddels zoveel verschillende modellen, merken en technieken verkrijgbaar zijn, zetten we op basis van onze ervaringen de vijf meest verkochte modellen op een rijtje. Deze top 5 elektrische haarden varieert daarom van een vrijstaande haard tot een inbouwhaard en alles wat daar tussen zit.  Hoewel dit dus populaire haarden zijn, is de keuze voor een openhaard heel persoonlijk en smaak gebonden. Er is echter voor ieder interieur een fraaie elektrische haard te vinden.

1. Dimplex Gala Opti-myst

Dimplex Gala OptimystDe Faber Dimplex Gala is een elektrische inbouwhaard op basis van de fameuze Opti-myst techniek.

Door verneveling of verdamping van water wordt een prachtig 3D vlam effect gecreëerd en ziet u “echte rook” van de haardblokken afkomen. Het haardvuur is hiermee nauwelijks van een echte openhaard te onderscheiden.

De Gala Opti-myst is bijzonder eenvoudig te monteren. De sfeerhaard plaatst u eenvoudig in de schouw en u steekt de stekker in het stopcontact. Hierna is het direct genieten van een prachtige vlammenspel. Vervolgens is het enige dat u af en toe moet doen, het bijvullen van het waterreservoir.

De Dimplex Gala wordt geleverd inclusief houtstammen en afstandsbediening.

 

 

2. Dimplex Stonebridge Opti-myst

dimplex-stockbridge-sfeerhaardDe Dimplex Stonebridge is een klassieke vrijstaande haard die u overal in uw woonkamer (of keuken of serre…) kunt plaatsen. U heeft alleen een stopcontact nodig en de haard doet de rest. Wat wilt u nog meer?

Het vlameffect bij de Stonebridge wordt ook bij deze haard gecreëerd door de Opti-myst techniek. Dit betekent een levensecht haardvuur op basis van ultra-fijne verlichte waterdamp.

De Dimplex Stonebridge is uitgerust met een verwarmingselement. Naar wens kan de kachel 1 of 2 kW bijverwarmen. Hiermee is het helemaal alsof u voor een echte houtkachel zit. De haard wordt compleet met afstandsbediening geleverd.

Vergelijkbaar met de Stonebridge zijn de Dimplex Stockbridge en de Dimplex Sunningdale.

 

 

 

3. Livin’ flame noville

livin-flame-noville-inbouwhaardDe Livin’ flame Noville inbouwhaard is eenvoudig op iedere willekeurige plaats in huis in te bouwen. Of het uw woonkamer, uw keuken of uw slaapkamer betreft, de Noville maakt er een warme en sfeervolle ruimte van. De Noville inbouwhaard is aan de voorzijde voorzien van een glasplaat en is uitgerust met een bijna oneindig scala aan kleurinstellingen. U past deze eenvoudig naar wens aan en dat maakt deze haard enorm populair.

Als klap op de vuurpijl is ook deze sfeerhaard voorzien van een verwarmingselement met een vermogen van 1000 - 2000 Watt.  De verwarmingsfunctie kunt u naar eigen wens in- of uitschakelen.

 

 

4. Dimplex Prism 5051 Optiflame

Faber Dimplex Prism 5051De Dimplex Prism 5051 is een extra brede inbouwhaard (128 cm) met een fantastisch zicht op de sfeervolle vlammen.  Het bijzondere aan de Prism 5051 is het feit dat u ook de kleur van het glasbed, waaruit de vlammen omhoog komen, naar uw eigen smaak in maar liefst zes verschillende kleurtinten aanpassen. Het maakt de haard trendy en eigentijds.

De elektrische ’Optiflame technology’ geeft een regelbaar en realistisch vlameffect dat met de afstandsbediening te bedienen is. Voor de verlichting is gebruikgemaakt van de nieuwste LED technieken, hierdoor lijkt het een levensecht haardvuur en is het stroomverbruik bijzonder laag.

Het verwarmingselement zorgt bij de Prism 5051 voor wat extra verwarming met een maximaal vermogen van 1 kW. En is dit model naar uw mening nog steeds niet breed genoeg, dan is de Prism 7451 waarschijnlijk een perfect alternatief. Dit laatste model heeft een breedte van maar liefst 180 cm.

 

 

5. Eurom Valencia sfeerhaard

Eurom Valencia elektrische haard sfeerDe Eurom Valencia sfeerhaard is een hangende haard en een echte sfeermaker in uw woonkamer. Dankzij het traploos regelbare vlameffect beleeft u het gevoel van een sfeerhaard nog intenser. Met de afstandsbediening kunt u de verwarming en het vlameffect instellen.

De Eurom Valencia is voorzien van een verwarmingselement met een vermogen van 1000 - 2000 Watt. De warmte wordt gegenereerd door een gloeispiraal en een ventilator. Deze warmte komt aan de achterkant van het scherm via de ventilatiegaatjes uit de kachel. En wilt u alleen vlammen en geen warmte, dan zet u de verwarming gewoon uit.

De Valencia is erg vriendelijk geprijsd en mede daarom een erg populair model elektrische haard.

 

 

 

Waarom een elektrische haard kopen?

Een elektrische haard staat voor gemak, comfort, gezelligheid en warmte. U bent met een elektrische haard enorm flexibel want een stopcontact is voldoende. De verbeterde technieken en de op veel haarden aanwezige verwarmingselementen zorgen ervoor dat deze haarden de komende jaren een volwaardig alternatief blijken te zijn voor de traditionele gashaard en houtkachel.

Het aanbod is inmiddels zeer ruim en divers en voor iedere ruimte is wel een sfeerhaard naar wens te vinden. Het aanbod zal overigens de komende jaren alleen nog maar toenemen. Omdat het hierboven een top 5 betreft beperken we onze opsomming van populaire elektrische haarden. De enige varianten die we het vermelden toch nog even waard vinden zijn de Dimplex Cassette 400 en Cassette 600. Deze cassettes plaatst u heel eenvoudig in iedere willekeurig meubel of zelf gemaakte ombouw en zorgen voor een fantastische sfeer.

We hopen u met deze top 5 een klein zetje in de rug te kunnen hebben gegeven. Zit u nog vol vragen of wilt u de haarden met eigen ogen komen bekijken, neem dan snel contact met ons op! We helpen u graag een juiste keuze te maken!

___________________________________________________________________________________________________