blog elektrische sfeerhaarden}

De elektrische haard wint de laatste jaren enorm aan populariteit. En dat is niet zo gek want deze sfeerhaard kent veel voordelen ten opzichte van de traditionele openhaard.

Eén van de grootste voordelen is natuurlijk het feit dat er geen kostbaar rookkanaal nodig is. Een stopcontact is voldoende waardoor je nu dus ook in jouw slaapkamer, keuken of zelfs badkamer een prachtige haard kunt plaatsen… En door de verbeterde vlamtechnieken en de voortdurende innovatie is het vuurbeeld tegenwoordig nog nauwelijks van een echt haardvuur te onderscheiden. De elektrische haard is hiermee meer en meer een volwaardige vervanger van de traditionele gashaard!

Top 5 best verkochte sfeerhaarden

Omdat er inmiddels zoveel verschillende modellen, merken en technieken verkrijgbaar zijn, zetten we op basis van onze ervaringen de vijf meest verkochte modellen op een rijtje. Deze top 5 elektrische haarden varieert daarom van een vrijstaande haard tot een inbouwhaard en alles wat daar tussen zit. Hoewel dit dus populaire haarden zijn, is de keuze voor een openhaard heel persoonlijk en smaak gebonden. Er is echter voor ieder interieur een fraaie elektrische haard te vinden.

1. BonFeu BonFlame Linear Optiflame

De BonFeu BonFlame Optiflame is een nieuwer model binnen de sfeerhaarden van Vuurkorfwinkel.nl. De optiflame techniek houdt in dat de vlammen die te zien zijn geprojecteerd worden door middel van een spiegelglas achter de hout blokken. Hierdoor krijg je een meer dimensionaal beeld van de vlammen en dansen de vlammen altijd anders. 

Deze sfeerhaard geeft niet alleen een mooi licht en een gezellig vlammenspel. Door middel van de afstandsbediening kun je het verwarmingselement aan zetten en kan de kachel 1-2 kW warmte afgeven. 

2. Dimplex Stonebridge Opti-myst


De Dimplex Stonebridge is een klassieke vrijstaande haard die je overal in jouw woonkamer (of keuken of serre…) kunt plaatsen. Je hebt alleen een stopcontact nodig en de haard doet de rest. Wat wil je nog meer?

Het vlameffect bij de Stonebridge wordt ook bij deze haard gecreëerd door de Opti-myst techniek. Dit betekent een levensecht haardvuur op basis van ultra-fijne verlichte waterdamp.

De Dimplex Stonebridge is uitgerust met een verwarmingselement. Naar wens kan de kachel 1 of 2 kW bijverwarmen. Hiermee is het helemaal alsof je voor een echte houtkachel zit. De haard wordt compleet met afstandsbediening geleverd.

Vergelijkbaar met de Stonebridge zijn de Dimplex Stockbridge en de Dimplex Sunningdale.

3. Livin’ flame noville


De Livin’ flame Noville inbouwhaard is eenvoudig op iedere willekeurige plaats in huis in te bouwen. Of het jouw woonkamer, jouw keuken of jouw slaapkamer betreft, de Noville maakt er een warme en sfeervolle ruimte van. De Noville inbouwhaard is aan de voorzijde voorzien van een glasplaat en is uitgerust met een bijna oneindig scala aan kleurinstellingen. Je past deze eenvoudig naar wens aan en dat maakt deze haard enorm populair.

Als klap op de vuurpijl is ook deze sfeerhaard voorzien van een verwarmingselement met een vermogen van 1000 - 2000 Watt.  De verwarmingsfunctie kun je naar eigen wens in- of uitschakelen.

 

4. Dimplex Prism 50" Optiflame


De Dimplex Prism 50" is een extra brede inbouwhaard (128 cm) met een fantastisch zicht op de sfeervolle vlammen.  Het bijzondere aan de Prism 50" is het feit dat je ook de kleur van het glasbed, waaruit de vlammen omhoog komen, naar jouw eigen smaak in maar liefst zes verschillende kleurtinten aanpassen. Het maakt de haard trendy en eigentijds.

De elektrische ’Optiflame technology’ geeft een regelbaar en realistisch vlameffect dat met de afstandsbediening te bedienen is. Voor de verlichting is gebruikgemaakt van de nieuwste LED technieken, hierdoor lijkt het een levensecht haardvuur en is het stroomverbruik bijzonder laag.

Het verwarmingselement zorgt bij de Prism 50" voor wat extra verwarming met een maximaal vermogen van 1 kW. En is dit model naar jouw mening nog steeds niet breed genoeg, dan is de Prism 74" waarschijnlijk een perfect alternatief. Dit laatste model heeft een breedte van maar liefst 188 cm.

5. Eurom Valencia sfeerhaard


De Eurom Valencia sfeerhaard is een hangende haard en een echte sfeermaker in jouw woonkamer. Dankzij het traploos regelbare vlameffect beleef je het gevoel van een sfeerhaard nog intenser. Met de afstandsbediening kunt u de verwarming en het vlameffect instellen.

De Eurom Valencia is voorzien van een verwarmingselement met een vermogen van 1000 - 2000 Watt. De warmte wordt gegenereerd door een gloeispiraal en een ventilator. Deze warmte komt aan de achterkant van het scherm via de ventilatiegaatjes uit de kachel. En wil je alleen vlammen en geen warmte, dan zet je de verwarming gewoon uit.

De Valencia is erg vriendelijk geprijsd en mede daarom een erg populair model elektrische haard.

Waarom een elektrische haard kopen?


Een elektrische haard staat voor gemak, comfort, gezelligheid en warmte. Je bent met een elektrische haard enorm flexibel want een stopcontact is voldoende. De verbeterde technieken en de op veel haarden aanwezige verwarmingselementen zorgen ervoor dat deze haarden de komende jaren een volwaardig alternatief blijken te zijn voor de traditionele gashaard en houtkachel.

Het aanbod is inmiddels zeer ruim en divers en voor iedere ruimte is wel een sfeerhaard naar wens te vinden. Het aanbod zal overigens de komende jaren alleen nog maar toenemen. Omdat het hierboven een top 5 betreft beperken we onze opsomming van populaire elektrische haarden. De enige varianten die we het vermelden toch nog even waard vinden zijn de Dimplex Cassette 400 en Cassette 600. Deze cassettes plaats je heel eenvoudig in iedere willekeurig meubel of zelf gemaakte ombouw en zorgen voor een fantastische sfeer.

We hopen je met deze top 5 een klein zetje in de rug te kunnen hebben gegeven. Zit je nog vol vragen of wil je de haarden met eigen ogen komen bekijken, neem dan contact met ons op! We helpen je graag een juiste keuze te maken!