Veel gestelde vragen over de Cosi vuurtafels

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de Cosi vuurtafels. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op! We staan klaar om je te helpen.

 

Hoe lang kan de Cosi Fire branden op een gasfles?
De Cosidrum en Cosicube hebben een verbruik van ongeveer 0,6 kg per uur. Dat betekent dat je ongeveer 8 uur kunt branden op een 5 kg gasfles. Het werkelijke verbruik kan variëren afhankelijk van de vlamhoogte, maar in de praktijk kun je doorgaans zo'n 10 uur branden met een 5 kg gasfles.
Wat is de verwarmingscapaciteit van de Cosi fires?
De verwarmingscapaciteit van de Cosi fires bedraagt ongeveer 8,0 kW.
Van welk materiaal zijn de Cosi fires gemaakt?
Cosidrum: Cosidrum is vervaardigd van magnesiumoxide, een stevig materiaal dat in combinatie met polyester matten bestand is tegen hitte, kou en regen. Dit maakt het ideaal voor ons Nederlandse klimaat. Cosiconcrete: Cosiconcrete is ook gemaakt van magnesiumoxide in combinatie met polyester matten voor duurzaamheid. Cosicube: De Cosicubes zijn vervaardigd van FSC Douglas hout met een RVS bovenplaat voor buitengebruik. Cosilines: De Cosilines worden gemaakt van FSC vurenhout, dat dekkend is geschilderd en gecombineerd is met een RVS bovenplaat van buitengebruikskwaliteit.
Kan de gasfles in de Cosi fires geplaatst worden?
Ja, in alle modellen van Cosi fires past de Benegas lichtgewicht gasfles van 5 kg. Zelfs in de Cosidrum 100 kan de 10 kg variant geplaatst worden.
Hoe plaats ik de gasfles in de Cosi fires?
Plaatsing in Cosidrum: Cosidrum is uitgerust met een gepatenteerd draaisysteem. Draai de bovenkant tegen de klok in om deze los te maken en til deze op. Plaats de gasfles en sluit deze aan met de meegeleverde gasdrukregelaar en gasslang. Plaats de bovenkant terug en draai deze met de klok mee vast. Nu is de Cosidrum klaar voor gebruik. Plaatsing in Cosicube: In de Cosicube zit een onzichtbaar luik. Haal dit luik eruit, plaats de gasfles op het plateau en sluit deze aan met de meegeleverde drukregelaar en gasslang. Plaats vervolgens het luik terug in de Cosicube. Plaatsing in Cosiconcrete: Ook in de Cosiconcrete zit een luikje. Haal dit eruit, plaats de gasfles op het frame en sluit deze aan met de meegeleverde drukregelaar en gasslang. Vervolgens plaats je het luik weer terug. Plaatsing in Cosilines: In de Cosilines zit ook een luikje. Haal dit eruit, plaats de gasfles op het frame en sluit deze aan met de meegeleverde drukregelaar en gasslang. Plaats het luik daarna terug.
Kan ik de Cosi fires gebruiken in de regen?
Ja, de Cosi fires blijven gewoon branden totdat je de gastoevoer afsluit. Als het ontstekingshuis vochtig is geworden, kan de automatische vonkontsteking mogelijk niet werken. Je kunt de haard dan aansteken door het ontstekingshuis droog te maken of met een aansteker van minimaal 10 cm. Als het plotseling gaat regenen, laat de Cosi fire dan aanstaan, omdat de warmte de haard zal drogen. Als de Cosi fire niet in gebruik is, plaats dan altijd de meegeleverde beschermhoes erover.
Kan ik de Cosi fire buiten laten staan?
Ja, dat kan prima. Gebruik echter altijd de meegeleverde beschermhoes om de haarden te beschermen tegen weersinvloeden..
Wanneer moet ik de gasslang en gasdrukregelaar vervangen?
Je dient de gasslang en drukregelaar elke 5 jaar te vervangen. Je kunt nieuwe gasslangen en drukregelaars bestellen bij Vuurkorfwinkel.nl.
Kan ik de Cosi fires aansluiten op het aardgasnetwerk?
Hoewel het in principe mogelijk is, zijn de Cosi fires CE-gecertificeerd voor propaangas. Als je de Cosi fires op aardgas wilt aansluiten, laat dit dan altijd uitvoeren door een erkende gasspecialist. Houd er rekening mee dat er geen garantie meer geldt voor het apparaat na aansluiting op aardgas.
Hoe kan ik de Cosi fires reinigen?
Cosidrum en Cosiconcrete: Deze kunnen worden schoongemaakt met lauw water. Gebruik geen schuurmiddelen. Cosicube en Cosilines: Reinig ze met een teak-/houtcleaner, en het bovenblad kun je reinigen met een RVS-reiniger.
Wat te doen als je een gaslucht ruikt?
Als je Cosi naar gas ruikt terwijl deze aan staat, kan dit te maken hebben met bijvoorbeeld wind, waardoor niet al het gas ontbrandt. Dit betreft meestal zeer kleine hoeveelheden en is geen reden tot bezorgdheid. Als je Cosi naar gas ruikt terwijl deze is uitgeschakeld, is er mogelijk een lekkage tussen de gasfles en de brandring. Controleer alle verbindingen met water en zeep. Als er belletjes op een verbinding ontstaan, draai deze dan los en draai hem weer stevig vast.
Blijft de kleur van de Cosi fires hetzelfde?
Hout dat buiten wordt gebruikt, zal na verloop van tijd vergrijzen. De Cosicube is behandeld met beits en kan indien gewenst in elke kleur opnieuw worden gebeitst. De Cosilines zijn dekkend geschilderd en de kleur kan na verloop van tijd vervagen door buitengebruik. Deze kunnen altijd opnieuw worden geschilderd met buitenverf. De kleur van de Cosiconcrete en Cosidrum kan na verloop van tijd wat vervagen als de producten veel zonlicht hebben gehad, maar ook deze haarden kunnen opnieuw worden geschilderd met buitenlatex.