Totilla met zalm

Ingrediënten

•  1 pak grote tortillas 4 stuks
•  1 potje tomatenpesto (of vers gemaakt)
•  150 gr gerookte zalm
•  50 gr kruidenkaas (Philadelphia)
•  50 gr geraspte kaas
•  1 ui
•  Olijfolie (om de tortilla’s te bestrijken)
•  Peper en zout

Bereiding

Snij de gerookte zalm in reepjes en de ui in ragfijne ringetjes. Versier de tortilla voor de helft met tomatenpesto. Verdeel hierover vervolgens de reepjes zalm, ui-ringen, geraspte kaas en kruidenkaas. Strooi er weinig zout en peper over om vervolgens de tortilla dicht te vouwen. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met weinig olijfolie om deze kort boven de hete kolen te grillen. Serveer de tortilla’s door ze in kwartdelen te snijden, samen met wat guacamole saus.

Op de barbecue

Plaats de tortilla’s boven de hete kolen voor 1 à 2 minuten per zijde. Haal de tortilla’s van het vuur en snijd deze in kwartjes. Heerlijk met guacamole dipsaus.