Voordelen van terrasverwarming in de horeca

terrasverwarming in de horeca

Uit onderzoek blijkt dat 81% van de horecaondernemingen met terrasverwarming op het terras meer omzet draaien dan horecaondernemingen zonder terrasverwarming. Vooral in het najaar zal een terras met verwarming erg aantrekkelijk zijn. Zo laat je zien dat je, ook al is het minder prettig weer, je jouw terras openstelt en het de gasten zo comfortabel mogelijk wilt maken. Wat naast terrasverwarming ook kan helpen is het neerleggen van dekentjes over de stoelen. Zo zullen mensen ook eerder buiten willen zitten en maak je als horecaondernemer optimaal gebruik van jouw ruimte.

  • Het terras is aantrekkelijk voor gasten om plaats te nemen.
  • Gasten blijven langer zitten en hebben een prettige ervaring op jouw terras.
  • Volledig gebruik maken van de ruimte, binnen én buiten
  • Door een prettige ervaring op jouw terras zullen gasten sneller terugkomen

Terrasverwarming voor jouw horecaterras: type terrasverwarmers

Wat is de beste terrasverwarming voor een horecaterras? Hier zijn meerdere antwoorden op en wij leggen graag de verschillen, de voordelen en nadelen aan jou uit voor om voor jouw terras de beste heaters te kiezen. Allereerst is het goed om te weten dat er terrasverwarming op elektriciteit of op gas beschikbaar is.

Elektrische terrasverwarming voor een horecaterras

Elektrische terrasverwarming kent vele vormen. Zo zijn er elektrische heaters die je kunt neerzetten, kunt ophangen aan het plafond of aan een parasol of aan een muur zult moeten bevestigen. Binnen de elektrische terrasverwarmer zijn er vele verschillen, van verschil in vermogen tot verschil in golflengte. Lees meer over de types elektrische verwarming en maak de juiste beslissing voor jouw terras.

Hangende terrasverwarming op elektriciteit

Omdat er op een horecaterras niet altijd veel ruimte is voor staande heaters zijn er ook voldoende hangende modellen in jouw smaak. De montage van hangende heaters is vaak erg makkelijk. Houdt er wel rekening mee dat er, omdat het op elektriciteit werkt, er een kabel zichtbaar zal zijn. De Sunred Dark Wall 2500 is een goed voorbeeld van een effectieve elektrische heater, perfect voor een horeca terras. De heater geeft veel warmte af en geeft heel weinig licht. Onder perfecte omstandigheden verwarmt deze heater een ruimte van 25m². 
Heb je vooral veel parasols staan om jouw terras en wil je hier optimaal gebruik van maken om jouw terras zo groot mogelijk te gebruiken, ook in het najaar? Met parasol heaters straal je direct onder de parasol en heb je hier direct baat bij. 

Terrasverwarming op gas

Terrasverwarming op gas is ook zeker geschikt voor horecaondernemingen. Het voordeel aan terrasverwarmers op gas is de flexibiliteit en het vermogen. Als voorbeeld nemen we de Sunred Propus Lounge Heater Grijs. Deze gasheater heeft een hoogte van 135 cm en hiermee een prettige hoogte voor een horecaterras. Als tweede voordeel werkt deze heater op een gasfles en kun je de gasheater dus makkelijk verplaatsen over het terras. Heb je minder gasten op het terras? Dan kun je de gasheater makkelijk naar één kant van het terras verplaatsen. Deze gasheater heeft een vermogen van 10.000-15.000 watt en kan daarmee, als de omstandigheden optimaal zijn, tot maar liefst 25m² verwarmen. 

Hangende gasheaters van Schwank

Omdat er niet altijd veel plek is voor heaters zijn de gasheaters van Schwank een goede oplossing. Naast de makkelijke montage aan de muur en dus het feit dat deze hangende gasheaters geen ruimte in beslag nemen, dienen deze heaters aan de gasleiding gekoppeld te worden. Tijdens de montage zal dit iets meer werk zijn, echter is dit makkelijk aan te steken en hoef je geen gasflessen te verwisselen. 

De voordelen van terrasverwarming voor jouw horecaonderneming

De voordelen van horeca terras verwarming voor jouw onderneming zijn dus overtuigend. De gasten zullen een prettige ervaring hebben op jouw terras en komen daarom hopelijk graag terug. Maar ook nieuwe gasten zien jouw terras als aantrekkelijk en kunnen ook in het najaar nog op jouw terras plaatsnemen. Wil je meer weten over onze heaters voor de horeca of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag om tot een goede keuze te komen.