Tips voor gebruik en onderhoud van beschermhoezen

Tips en gebruik beschermhoezenTips en gebruik beschermhoezen

Bij ons vind je een assortiment hoogwaardige beschermhoezen, vervaardigd van weerbestendig en vaak waterdicht polyester. Om ervoor te zorgen dat jouw tuinset, tuinhaard of vuurtafel optimaal beschermd blijft, zijn hier belangrijke tips voor het gebruik en onderhoud van jouw beschermhoes.

 

Zorg voor adequate ventilatie

Zorg ervoor dat je voldoende ventilatie creëert, zodat je beschermhoes goed kan ademen. Leg de hoes nooit plat op je tafelblad. Plaats bijvoorbeeld een bakje, bal of emmer onder de hoes om ruimte te creëren tussen de hoes en je meubelstuk. Zorg er ook altijd voor dat er een hoogste punt is, zodat regenwater gemakkelijk van de hoes kan afglijden en er geen waterzakken ontstaan.

 

Veel beschermhoezen hebben een elastisch rijgkoord met stopper aan de onderzijde. Het is essentieel van belang dat er lucht onderdoor kan circuleren, dus span het koord niet te strak aan, zodat de hoes kan blijven ademen.

 

Regelmatig doorluchten

Laat je tuinkussens nooit gedurende langere perioden (weken) onder de beschermhoes liggen. Haal regelmatig de hoes van je tuinmeubelen, zodat ze goed kunnen doorluchten.

 

Bewaar in een droge omgeving

Bewaar je beschermhoezen binnenshuis. Zorg ervoor dat je tuinmeubels, tuinhaarden en vuurtafels droog zijn voordat je ze afdekt, om schimmelvorming te voorkomen.

 

Vermijd nabijheid van beplanting

Andere factoren die de effectiviteit van je beschermhoes beïnvloeden, zijn wind en beplanting. Wind kan de binnencoating aantasten, en beplanting kan gaatjes in de beschermhoes veroorzaken. Zorg ervoor dat je tuinmeubelen zoveel mogelijk uit de wind staan en plaats ze niet te dicht bij doornige beplanting.

 

Door deze eenvoudige tips te volgen, zorg je voor een langere levensduur van je beschermhoes en blijven je tuinmeubelen in uitstekende staat, beschermd tegen de elementen. Heb je nog geen beschermhoes? Bekijk dan hier ons assortiment beschermhoezen.