Gegrilde peer en feta Salade

Ingrediƫnten

Voor 4 salades:

ā€¢Ā  3 flinke peren
ā€¢Ā  200 gram baby spinazie
ā€¢Ā  1 plak feta van 200 gram
ā€¢Ā  50 gram walnoten
ā€¢Ā  2 eetlepels olijfolie
ā€¢Ā  2 eetlepels balsamicoazijn
ā€¢Ā  Grof zeezout

Bereiding

Begin met het ontpitten van de peren met een appelboor. Snij de peren in plakken van circa halve centimeter dik. Bestrooi de plakken peer aan beide kanten met klein beetje zeezout. Vervolgens gril je de plakken aan beide kanten voor een paar minuten tot er mooie grilstrepen ontstaan en de peer iets zachter is geworden. Terwijl je de peer laat afkoelen vul je de bord met een handvol babyspinazie. Hierop verdeel je de plakken peer en schenk je op elk bord een halve eetlepel olijfolie en balsamicoazijn. Als laatst verkruimel je de feta en breek je de walnoten om het als laatst te verdelen over de salade.

Op de barbecue

Voor het voorbereiden van deze salade hoeft enkel de peer gegrild te worden op een matig vuurtje.