Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

Rookovens

Roken is gezond... met onze rookovens

Het roken van voedsel is een lang gebruikte methode om voedsel langer te bewaren en bovendien één van de meest zuivere kooktechnieken. Vlees, vis, schaaldieren en zelfs kazen kunnen gerookt worden. Hoe vetter de soorten, hoe beter het resultaat. Ze worden anders van smaak en blijven langer goed. In principe kan alles wat we op de barbecue leggen, ook in een rookoven gerookt worden. Bekijk hieronder onze rookovens en ga snel zelf aan de slag!

 

 

Zelf voedsel roken in een rookoven - de ultieme smaaksensatie -

Het roken van voedsel is populair en vormt een geweldige aanvulling op alle buitenkookmogelijkheden die we al kennen. Roken voegt smaak toe en zorgt ervoor dat vlees zacht en sappig blijft én het is ook nog eens eenvoudig om te doen.

Gerookte zalm, spare ribs, pulled pork – er zijn veel gerechten die u kunt bereiden door middel van het roken op de barbecue of in een speciale rookoven. U kunt aan ieder gerecht een beetje rooksmaak toevoegen en daar heeft u geen uitgebreide studie voor nodig.

Barbecook Oskar Rookoven


Zelf roken is eenvoudig 

Zelf voedsel roken is eigenlijk best eenvoudig. Om te beginnen heeft u een barbecue of rookoven en wat rookhout nodig. Het enige dat u hoeft te doen is een beetje rookhout op het grillrooster of tussen de gloeiende briketten of houtskool te leggen. Wacht tot het hout begint te roken, leg dan het gerecht op het grillrooster en sluit de deksel. Wanneer u het rookhout even weekt in water, dan zal het hout niet snel verbranden.

Tijdens het garen van het gerecht zal de rook lichtjes in het gerecht trekken. U kunt zo allerlei gerechten roken van rundvlees tot varkensvlees, kip, vis en zelfs kaas, fruit en groenten.

Barbecook rookchips zijn onmisbaar

Het rookhout is de sleutel tot een geslaagd rookfestijn. U kunt alle soorten gebruiken, behalve behandeld hout of hout met hars. Barbecook biedt een aantal verschillende soorten rookchips met verschillende aroma’s zoals eik, appel en Hickory. U kunt gezellig experimenteren met de smaken en zo uw eigen favoriet ontdekken. Zo opent er een wereld vol nieuwe smaaksensaties!