La Hacienda Firebox BBQ Pizza Oven (RVS)

10 Reviews
OP VOORRAAD, direct leverbaar
La Hacienda Firebox BBQ pizza oven
OP=OP
La Hacienda Firebox BBQ Pizza Oven (RVS)
  • Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
  • GRATIS verzending boven 50,- in Nederland
  • 14 dagen retourneerbaar
  • Achteraf betalen
Accessoires voor La Hacienda Firebox BBQ Pizza Oven (RVS)
Firebox pizza spatel
1 Review
Spatel L 56 x B 7.5 cm / Lengte steel incl. blad 56 cm
RVS blad met houten steel
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 16,95 Normale prijs 29,95
BonFeu BonPizza Spatula
1 Review
L 65.5 x B 35.5 x H 1.5 cm
RVS blad met houten steel
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Speciale prijs 29,95 Normale prijs 34,95
La Hacienda pizza serveerplank
1 Review
Diameter 49 cm
Bamboe hout
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Speciale prijs 14,50 Normale prijs 18,50
Firebox pizzasnijder
1 Review
Kunstof handgreep
Roestvrij staal
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 9,95 Normale prijs 19,95

La Hacienda Firebox BBQ Pizza Oven (RVS)


Deze revolutionaire La Hacienda Firebox maakt van jouw gas- of houtskoolbarbecue in een handomdraai een pizza oven! Het enige dat je hoeft te doen is de grill op de barbecue te plaatsen, en de warmte doet de rest.


Met de Firebox maak je echter niet alleen perfecte pizza's, deze pizza oven is ook geschikt voor het bereiden van vis, vlees, groenten, brood, koekjes en meer. Kortom; de Firebox is een stijlvolle en functionele toevoeging aan de traditionele BBQ.


Maak zelf heerlijke pizza's in de tuin


Het gebruik van de Firebox is erg eenvoudig. Zet de oven gewoon op het rooster van de barbecue, en de Firebox zal snel opwarmen dankzij de stalen behuizing en stenen bakkamer. Schuif de pizza in de oven en binnen no-time is hij klaar. Doordat de temperatuur in de oven behoorlijk hoog kan oplopen wordt de korst van de pizza lekker knapperig. De Firebox is klaar voor gebruik in ongeveer 10 minuten.


Eenvoudig in gebruik


De Firebox Black is gemaakt van prachtig roestvrijstaal en heeft praktische zijhandgrepen om de oven eenvoudig te kunnen verplaatsen. De buitenkant kan worden schoongeveegd met een standaard reinigingsoplossing voor roestvrij staal.


Bovenop de Firebox is een handige temperatuurmeter geplaatst zodat je de temperaturen eenvoudig kunt aflezen. De pizzasteen is van Cordiet en is uit de oven te verwijderen. Schoonmaken is dus geen enkel probleem.


De La Hacienda Firebox BBQ Pizza Oven in het kort:


-  Maak van jouw BBQ een pizza oven
-  Geschikt voor gebruik op gas- of houtskoolbarbecues
-  Geen montage vereist - gewoon uitpakken en gebruiken
-  Handgrepen voor gebruiksgemak en transport
-  Geïntegreerde dekselthermometer voor ultieme kookprestaties
-  Verwijderbare pizzasteen
-  Snel opwarmen - klaar voor gebruik in ongeveer 10 minuten
-  Ook verkrijgbaar in de kleur zwart
-  Perfect geschenk voor diegene die een passie heeft voor buitenkoken
 
 
Logo La Hacienda

La Hacienda


La Hacienda is van oorsprong een familiebedrijf dat in 1998 in Engeland is ontstaan. Inmiddels is La Hacienda een wereldspeler met een enorm assortiment tuinhaarden, vuurschalen, vuurkorven, terrasverwarmers en buitenkookartikelen. La Hacienda staat voor een hoogwaardige kwaliteit en een zeer gevarieerd aanbod.
 

Bekijk hieronder een korte sfeerimpressie van de Firebox BBQ Pizza Oven


 

Lees meer
Specificaties
Merk La Hacienda
Model Firebox BBQ Pizza Oven RVS
Artikelnummer 56294
Kleur Grijs
Materiaal Roestvrij staal
Afmetingen L 35 x B 40 x H 15 cm
Gewicht 7.2 kg
Vorm Rechthoek
Reviews
10 Reviews
Alle review data
Zelf een review schrijven
willem r
5 uit 5
mooi product, gemakkelijk in gebruik, krijgt echt lekkere pizza en het duurt maar een paar minuten, wel zorgen dat de pizza oven goed op temperatuur is
Hartelijk bedankt voor de review en smakelijk eten!
PVKL
4 uit 5
Op je verlanglijstje stond een pizzaoven voor op een Blumfeldt vuurschaal/bbq 60 doorsnede. Na lang zoeken hebben wij deze gekocht, het was een kado Het is nu nog te vroeg om in gebruik te nemen (maart en volop regenachtig Hollands weer) maar hij past er mooi op en staat goed stabiel. De pizza steen is uitneembaar en kan vervangen worden indien nodig. Geslaagd kado en nu maar hopen dat we van de zomer uitgenodigd worden om pizza's te eten. Komt vast goed. We gaan nu even voor vier sterren, de jarige was er in elk geval erg blij mee !
Hartelijk bedankt voor uw review. Hopelijk is het weer binnenkort beter, zodat de jarige (en jullie natuurlijk) kunnen genieten van de lekkere pizza's!
Marcel
4.75 uit 5
Lees deze review als je geïnteresseerd bent in een uitgebreide uitleg over deze oven, pizza’s bakken en nog wat tips mee wilt krijgen. Ik heb geen aandelen, maar ben gewoon een enthousiasteling.

Ik had eerst mijn bedenkingen of een pizza-over voor op de BBQ een meerwaarde zou zijn, maar ik ben aangenaam verrast. De oven ziet er degelijk uit en de steen heeft een mooi oppervlakte om 30 cm pizza’s te bakken. De dikte van de steen is 0.9 mm. Dit is relatief dun, maar vergelijkbaar met andere pizza-ovens (denk bv aan de OONI pizzaovens: 1 cm – 1,5 cm). Doordat de steen niet heel dik is warmt het sneller op, maar het deeg neemt de warmte ook op waardoor je tussen de pizza’s bakken door er verstandig aan doet om de steen weer even op te laten warmen (tip). Let op: er zijn ook pizzaoventjes met steen rondom (boven, onder en zijkant) van andere merken. Ik heb hier niet voor gekozen omdat de opwarmtijd langer is. Zelf gebruik ik deze pizzaoven op een Weber Genesis (met SEAR station). Als ik 3 branders aanzet (en met de huidige buitentemperatuur 6-8’C) is de pizzaoven met 20 minuten opgewarmd. De steen is dan 250 – 280’C (gemeten met oppervlakte temp meter, heel handig en niet duur. Aanrader!). Deze temperatuur is ideaal voor de deegbodem. Je wilt nl niet dat de bodem anders verbrand. De luchttemperatuur kan ik niet meten, anders dan dat er een meter op de pizzaoven zit die aangeeft of het te koud – ideaal – of te warm is. Ik schat in dat dit max 350’C wordt met 3 gasbranders vol aan. De pizza’s zijn gemiddeld in 6 - 8 minuten klaar. Dit is niet de snelheid die ik had verwacht, maar je zou de buitentemperatuur ook mee moeten rekenen. Naar verwachting zal het in de zomer wel sneller zijn. Ik gebruik deeg met een w-waarde variërend tussen 250 – 310 en weinig toppings. W-waarde vraag je je af? Nou google maar eens of lees eens de pizzabijbel, deze wetenschap zal je helpen om echt heerlijke pizza’s te maken. En dat kan dus op deze pizza-oven. Het is een verbetering t.o.v. pizza’s bakken op je BBQ met ‘slechts’ een pizzasteen. Je kunt nu nl zien of je pizza gaar is (de deksel van je BBQ blijft nl openstaan en dan kun je rechtstreeks in het pizza-oventje kijken). Regulier bakken met pizzasteen op de bbq betekent telkens warmteverlies (die je hard nodig hebt) als je even wilt kijken of de pizza wilt draaien. Het kan, maar beschouw dit oventje dus als een verbetering. Verder raad ik je aan om een goede pizzaschep te kopen. De pizzasteen is niet overal even warm (achterin meestal het warmste) en je zult de pizza moeten draaien. Kwestie van pizza er deels eruit scheppen en de pizza even snel met de hand een kwart draaien en dan snel weer de oven in. Je kunt ook werken met de spatel, dan blijft de pizza in de oven. Maar als je geld en ruimte wilt besparen dan volstaat alleen een goede dunne pizzaschep. Zorg verder een houten serveerplank, want dan kan het deeg uit wasemen. Niets zo zonde als je nou al je werk een zweterige pizza hebt.. Tenslotte, kun je met dit oventje ook andere producten/gerechten bereiden dmv een gietijzeren pan of schaal. Kijk wel uit dat je de pizzasteen niet breekt. In principe is dit alleen interessant voor kleine stukjes die bv niet op het bbq rooster passen. Maar als ik eerlijk ben doe je dit niet zo snel, want een goede plaat op je bbq of de pan op het rooster doet eigenlijk hetzelfde en scheelt je een hoop gas/kolen om de steen eerst op te warmen. Ga trouwens niet vlees rechtstreeks op de pizzasteen leggen, dat verbrand meteen + je hebt een zwarte steen. Het zwart worden van een steen is niet erg, dat hoort erbij. Af-en-toe de steen even omdraaien om etensresten eraf te branden (nooit wassen met zeep!!).

Dan nog een kleine vergelijking met standalone pizza-ovens. Dit is niet helemaal een eerlijke vergelijking, want deze maken door de hoge luchttemperatuur (tot 500’C) de beste pizza’s. Keerzijde is wel de aanschafprijs die hoger is, de ruimte die het qua opslag kost (deze pizzaoven past onderin mijn buitenkeuken) en je moet er echt bij blijven omdat het heel, heel, heel snel gaat (3 minuten). Dat betekent ook dat je sneller de pizza’s verbrand en dat heb ik met deze oven nog niet meegemaakt. Verder vraag ik mij af of je de rooksmaak van dit soort houtovens ook meeneemt in de pizza, het ligt er nl te kort op om in te trekken. Verder moet je jezelf wel een beetje trainen in het continue constant houden van de temperatuur (maar goed dat kan ook de lol zijn). Ik hoop dat je wat hebt aan deze review en veel plezier met jouw eigen zoektocht naar het maken van de beste pizza’s!

O ja, ik heb gekozen voor een RVS variant omdat ik die mooier vond en door de verkoper werd verteld dat bij de zwarte variant mogelijk de coating kon gaan bladeren. Ik heb dit nergens kunnen terugvinden, maar wellicht in de overweging meenemen.
Beste Marcel, Hartelijk dank voor uw mooie review en uitleg! Wij wensen u veel plezier met uw mooie aankoop!
Bekijk meer reviews