Kipsate

Ingrediënten

12 kipsaté stokjes voor 4 personen.

•  600 gram kippendijen of kipfilet
•  100 ml sla- of olijfolie
•  150 ml ketjap manis
•  6 g suiker
•  ½ theelepel versgemalen zwarte peper
•  ½ theelepel grof zout
•  2 teentjes knoflook, geperst

Bereiding

Week de satéprikkers in water, zodat het niet gaat splinteren. Doe de olie, ketjap, suiker, peer, zout en knoflook in een kom en roer alles goed door elkaar. Snij de kipfilet of kippendijen in reepjes van ongeveer 2 cm dik zodat het lekker mals blijft. Hou een kwart van de marinade apart en doe de kip in de rest van de marinade en zet deze minstens 2 uur in de koelkast. Hierna kun je de kip rijgen aan de stokjes om het vervolgens te grillen.

Op de barbecue

Stook een barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 200oC. Draai de stokjes regelmatig om zodat de saté aan alle kanten mooi bruin wordt. Strijk het laatste beetje marinade over de saté heen als deze net gaar is. Daarna gril je ze nog even om en om af.