Groente spiesen met gepofte aardappel
Ingrediënten
• 3 wortels• 1 brokolie
• 2 gele paprika’s
• 2 rode paprika’s
• 2 groene paprika’s
• Cherrytomaatjes
• Zout
• Olijfolie
Bereiding
Snij alle groenten in een dikte van ongeveer 2 x 2 cm. Rijg de groenten (naar eigen voorkeur) aan de spiesen, en bestrooi ze met wat zout. Smeer de groente héél lichtjes in met wat olijfolie, zodat het niet uitdroogt. Plaats de spiesen op wat aluminiumfolie op de barbecue, zodat het niet gegrild wordt maar gerookt. Draai de spiesen gedurende 20 minuten telkens kwartrond, zodat alle kanten van de groenten gaar worden.
Op de barbecue
Stook de barbecue op middeltemperatuur aan, waarbij het vuur niet op zijn heetst staat. Plaats de spiesen met de folie op de barbecue. Draai gedurende 20 minuten de spiesen telkens een kwartslag rond, zodat de groenten aan alle kanten gaar wordt. Laat de groenten wat rusten, voordat je het gaat serveren.
Voorbereiding gepofte aardappels
Ingrediënten
• Een bloemige aardappel met een gewicht van 150 tot 200 gram per stuk; (Doré, Bintje en Bildstar zijn wel de bekendste rassen)• Aluminiumfolie
Eventuele vullingen voor de aardappelen
• Tzatziki (op voorkeur)• Crème fraîche (op voorkeur)
• Guacamole
• Kruidenroomkaas
Bereiding
Was de aardappels schoon in stomend water. Verpak vervolgens de aardappels in aluminiumfolie, op ze op de barbecue te plaatsen. Wanneer je de ingepakte aardappelen van de barbecue af haalt, vouw je de aluminiumfolie terug zodat je de aardappels diep kunt snijden en een beetje open kunt vouwen. Vul de aardappelen met de door jouw gekozen vulling en vouw de aluminiumfolie zachtjes weer terug voor circa 5 minuten. Serveer de groenten spiesen samen met de aardappels voor de ‘ideale vegetarische’ gerecht!
Op de barbecue
Leg de ingepakte aardappels op het indirecte gedeelte van je barbecue (niet de heetste gedeelte). Pof de rauwe aardappels voor 15 tot 20 minuten, met de deksel op de barbecue. Zonder deksel kan het wat langer duren waardoor je een paar keer zal moeten draaien.