Gemarineerde zalm
Ingrediënten
• 1 eetlepel citroenrasp• Versgemalen zwarte peper naar smaak
• 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
• 5 eetlepels water
• 4 eetlepels plantaardige olie
• 700 gr zalmfilet
Bereiding
Begin met het maken van de marinade voor de zalm. Mix 4 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngesneden knoflook, 5 eetlepels water, 4 eetlepels plantaardige olie, 4 eetlepels donderbruine basterdsuiker en versgemalen zwarte peper. Giet de marinade over de zalm en laat het minstens 2 uur intrekken in de koelkast.
Op de barbecue
Zorg ervoor dat de barbecue matig verhit is. Leg de zalm met de huid naar onder op de barbecue en gril 7 minuten per kant. Serveer de zalm met citroen en bieslook voor de ‘final touch’!