Gemarineerde zalm

Ingrediënten

•  1 eetlepel citroenrasp
•  1 eetlepel knoflook, fijngesneden
•  Versgemalen zwarte peper naar smaak
•  5 eetlepels sojasaus
•  4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
•  5 eetlepels water
•  4 eetlepels plantaardige olie
•  700 gr zalmfilet

Bereiding

Begin met het maken van de marinade voor de zalm. Mix 4 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngesneden knoflook, 5 eetlepels water, 4 eetlepels plantaardige olie, 4 eetlepels donderbruine basterdsuiker en versgemalen zwarte peper. Giet de marinade over de zalm en laat het minstens 2 uur intrekken in de koelkast.

Op de barbecue

Zorg ervoor dat de barbecue matig verhit is. Leg de zalm met de huid naar onder op de barbecue en gril 7 minuten per kant. Serveer de zalm met citroen en bieslook voor de ‘final touch’!