Gegrilde garnalen
Ingrediënten
• 4 eetlepels olijfolie• 4 eetlepels citroensap
• 3 eetlepels verse fijngesneden peterselie
• Gedroogde chilivlokken, (eventueel) naar smaak
• 700 gr verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt.
Bereiding
Begin met het fijnsnijden van de verse peterselie. Vervolgens meng je de peterselie samen met 4 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroensap. Voeg hierbij 1 eetlepel fijngesneden knoflook, chilipepers en zwarte peper toe, zodat de saus klaar is. Meng de saus met de scampi’s, om het vervolgens aan de prikkers de rijgen. Laat de scampi’s 30 minuten in de koelkast intrekken. En voilà, de scampi’s zijn klaar om gegrild te worden.
Op de barbecue
Steek de barbecue aan en laat het goed heet worden. Vet het rooster licht in met olie. Gril vervolgens de garnalen 2-3 minuten per kant tot ze ondoorzichtig zijn.