Gegrilde garnalen

Ingrediënten

•  4 eetlepels olijfolie
•  4 eetlepels citroensap
•  3 eetlepels verse fijngesneden peterselie
•  Versgemalen zwarte peper naar smaak
•  Gedroogde chilivlokken, (eventueel) naar smaak
•  700 gr verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt.

Bereiding

Begin met het fijnsnijden van de verse peterselie. Vervolgens meng je de peterselie samen met 4 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroensap. Voeg hierbij 1 eetlepel fijngesneden knoflook, chilipepers en zwarte peper toe, zodat de saus klaar is. Meng de saus met de scampi’s, om het vervolgens aan de prikkers de rijgen. Laat de scampi’s 30 minuten in de koelkast intrekken. En voilà, de scampi’s zijn klaar om gegrild te worden.

Op de barbecue

Steek de barbecue aan en laat het goed heet worden. Vet het rooster licht in met olie. Gril vervolgens de garnalen 2-3 minuten per kant tot ze ondoorzichtig zijn.