Garantie

Bij Vuurkorfwinkel.nl streven we ernaar om hoogwaardige producten te leveren die aan uw verwachtingen voldoen. We begrijpen echter dat er soms problemen kunnen ontstaan met uw aankoop. Daarom bieden wij garantieopties om u te helpen in dergelijke situaties. In deze garantiebepalingen willen we u informeren over de garantievoorwaarden en uw rechten als klant.

 

Fabrieksgarantie

Op al onze producten heeft u 1 of 2 jaar fabrieksgarantie, afhankelijk van de fabrikant. Deze garantie dekt fabricagefouten en andere defecten die zich binnen de garantieperiode voordoen. Mocht uw artikel defect raken als gevolg van een fabricagefout, dan zorgen wij voor een passende oplossing. Dit kan variëren van een gratis reparatie tot het omruilen van het product voor een nieuw exemplaar.

 

Wettelijke rechten

Naast de fabrieksgarantie behoudt u ook uw wettelijke rechten met betrekking tot garantie en conformiteit. Deze rechten zijn vastgelegd in de wet en zijn bedoeld om u te beschermen als consument. Ze stellen u in staat om aanspraak te maken op garantie en om een product te ontvangen dat voldoet aan de redelijke verwachtingen die u ervan heeft.

 

Defect bij ontvangst

Controleer uw product altijd zorgvuldig bij ontvangst. Mocht u direct bij ontvangst een beschadiging constateren, dan verzoeken wij u dit binnen 5 werkdagen aan ons te melden. U kunt dit doen door contact op te nemen met onze klantenservice en de transport- en productschade te melden. Het is belangrijk om foto's van het beschadigde product en de verpakking bij te voegen. Het product dient niet te worden gebruikt voordat het retour wordt gestuurd.

 

Garantiebewijs

Bij Vuurkorfwinkel.nl fungeert de factuur van uw bestelling als garantiebewijs. Wij verzoeken u dan ook om een kopie van de factuur te bewaren, omdat dit kan worden gevraagd bij het indienen van een garantieclaim. In sommige gevallen wordt ook een garantieboekje meegeleverd bij het product. Hierin kunt u de specifieke garantievoorwaarden nog eens rustig nalezen.

 

Uitsluitingen

Hoewel wij streven naar hoogwaardige producten, zijn er enkele situaties waarin de garantie niet van toepassing is. Deze situaties omvatten oneffenheden, minimale afwijkingen, vervormingen, opbollingen, kleurverschillen in de emaillering (op verschillende metalen) en roestvorming als gevolg van weersinvloeden of ondeskundig gebruik van chemische stoffen. Daarnaast geldt de garantie niet voor defecten die zijn ontstaan door verkeerd gebruik, ondeskundige installatie, veranderingen aan het product, onvakkundig onderhoud of reparatiewerkzaamheden, het niet uitvoeren van normaal routinematig onderhoud, of slijtage door professioneel gebruik.

 

Onze garantie in combinatie met uw wettelijke rechten als consument vormen een sterke basis om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw aankoop. Mocht u vragen hebben over de garantiebepalingen of als u een garantieclaim wilt indienen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We staan klaar om u te helpen en ervoor te zorgen dat uw probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

 

Bij Vuurkorfwinkel.nl zijn we toegewijd aan uw tevredenheid en streven we ernaar om uw vertrouwen in onze producten en service te behouden. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat we zijn aangesloten bij zowel het Webshop Keurmerk als Trusted Shops. Deze toonaangevende keurmerken bieden consumenten een kopersbescherming en waarborgen dat wij voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en betrouwbaarheidseisen. U kunt dus met een gerust hart bij ons winkelen, wetende dat uw belangen als consument worden beschermd.


14 dagen tevredenheidsgarantie


Bij Vuurkorfwinkel.nl begrijpen we dat het soms kan gebeuren dat u na het plaatsen van een bestelling van gedachten verandert. Daarom bieden wij een 14 dagen tevredenheidsgarantie, zodat u met vertrouwen uw aankoop kunt doen.

 

Bedenktijd en annulering van een order

Vanaf 13 juni 2014 geldt in Nederland een wettelijk vastgelegde zichttermijn van ten minste 14 werkdagen. Als lid van het Webshop Keurmerk hanteren wij deze termijn altijd al. Dit betekent dat u vanaf het moment dat u het artikel heeft ontvangen, een termijn van 14 dagen heeft om de bestelling zonder opgave van redenen te annuleren. U kunt dit schriftelijk doen, bijvoorbeeld door een e-mailbericht naar onze klantenservice te sturen. Als het product al is afgeleverd, kunt u het retourneren (de kosten voor terugzending zijn voor uw rekening).

 

Heeft u spijt van uw aankoop? Geen probleem!

We begrijpen dat het kan gebeuren dat u na het plaatsen van een bestelling toch spijt krijgt. Daarom bieden we u de mogelijkheid om alsnog te annuleren, zelfs voordat de bestelling bij u is aangekomen. Het is niet nodig om te wachten tot u de bestelling fysiek in handen heeft om deze te retourneren.

 

Mocht u nog vragen hebben over onze 14 dagen tevredenheidsgarantie of als u hulp nodig heeft bij het annuleren van uw bestelling, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan voor u klaar om u verder te helpen.