Dimplex haarden

De elektrische haarden van Dimplex

Een elektrische haard is een perfecte oplossing voor het creëren van extra sfeer in uw woning. Een groot voordeel is dat u geen schoorsteen of rookkanaal nodig heeft. Een stopcontact is voldoende!

Faber (vanaf 01-11-2017 Dimplex geheten) neemt met een breed scala aan kwalitatief hoogstaande haarden en kachels in Europa een zeer prominente positie in en investeert veel tijd in onderzoek voor en ontwikkeling van zijn elektrische haarden. Inmiddels zijn er voor elektrische haarden verschillende technieken ontwikkeld. Hieronder zetten we ze even overzichtelijk op een rijtje:

Faber Gala inbouwhaard

 

Dimplex Opti-Virtual®

Met Opti-Virtual® voegt Dimplex een extra categorie sfeerhaarden toe aan de collectie haarden. Opti-Virtual® is weliswaar een elektrische haard, maar gaat verder door een illusie van vuur te creëren met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen.

De techniek is gebaseerd op Pepper’s Ghost. Een principe dat ‘verschijningen’ als illusie weet te vertonen en vooral gebruikt wordt bij grote attracties, op het toneel en in musea. Dimplex heeft de techniek verfijnd voor de nieuwe Opti-Virtual®, die in elke ruimte eenvoudig en naar eigen smaak kan worden geplaatst.

Dimplex Opti-myst®

U blijft ernaar kijken!
Het Opti-myst® vuurbeeld maakt een einde aan het ’platte vuurbeeld’ in elektrische haarden. Dimplex heeft een 3-dimensionaal vuurbeeld met rookeffect ontwikkeld. Nog nooit brandde elektrisch vuur zo realistisch.

Vriendelijk in gebruik
Elektrische haarden kunt u plaatsen waar u wilt. Gewoon ’plug and play’. Ze zijn vriendelijk voor het milieu, eenvoudig in gebruik en veilig voor kinderhandjes. Hoe echt het vuurbeeld ook lijkt, het vuur wordt niet warm. Het advies is om de transducer in de haard, afhankelijk van het gebruik, minimaal 1 x per jaar te vervangen.

Alleen stroom en water nodig
Een waterreservoir, licht (LED of halogeen), warmte en een verdamper creëren revolutionaire vlammen, niet te onderscheiden van echt vuur. Op een vol reservoir brandt de haard 8-10 uur. De vrijkomende ultradunne waterdamp draagt ook nog eens bij aan de vochthuishouding in huis.

Dimplex Optiflame®

De gepatenteerde elektrische ’Optiflame® technology’ geeft een regelbaar en realistisch vlameffect dat eenvoudig met de afstandsbediening is te bedienen. Voor de verlichting van de houtset is gebruikgemaakt van de nieuwste LED technieken, hierdoor lijken de houtblokken écht te gloeien.

Samen genieten van sfeer, gezelligheid en warmte rondom het vuur. Daar gaat het om. Samen kunnen genieten van quality-time. Tijd voor de familie, vrienden en elkaar. Een plek om te praten, te luisteren en te genieten van verhalen.

Met het brede en diepe assortiment kunnen wij gerust stellen, dat in iedere leefomgeving een Dimplex haard past. Dus ook voor u is er een passende haard!