Waarom kiezen voor een elektrische haard?

De voordelen van een elektrische haard

Wil je wel het effect en de sfeer van een echte open haard maar geen lastige installatie of hoge kosten voor het onderhoud van een houtkachel of gashaard in huis? Dan is een elektrische haard de oplossing voor jou. Elektrische sfeerhaarden hebben veel voordelen. Wij lichten ze hieronder voor je uit.

1. Realistisch vuurbeeld en warmte afgifte

Met de huidige technieken die de elektrische haarden hebben is er een realistisch vuurbeeld na te bootsen. Het Opti-myst® vuurbeeld van Dimplex haarden (een innovatieve en toonaangevende fabrikant in deze branche) is hier een goed voorbeeld van. Deze haard heeft een 3-dimensionaal vuurbeeld met rookeffect. Een waterreservoir, halogeen of LED licht, warmteafgifte en een verdamper creëren revolutionaire vlammen die niet te onderscheiden zijn van echt vuur. De Dimplex 3-step Opti-myst is bijvoorbeeld zo'n haard.

 

Bij het Opti-Virtual principe van dezelfde fabrikant ervaar je een illusie van vuur met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen. De Dimplex Opti-virtual Single is bijvoorbeeld een haard op basis van dit principe. Lees meer over de verschillende vlamtechnieken in onze uitleg hierover.

 

Naast het realistische vuurbeeld hebben veel elektrische haarden ook een verwarmingsfunctie waardoor ze makkelijk door kunnen gaan voor een echte open haard.

2. Gemakkelijk te installeren

Een elektrische haard is binnen enkele minuten te installeren. Het is plug and play: je steekt de stekker in het stopcontact en zet de haard aan. Kan het nog eenvoudiger?

 

Omdat een elektrische haard geen schoorsteen en rookkanaal vereist kun je kiezen waar je de haard wilt plaatsen. Er zijn vrijstaande haarden, wandhaarden maar ook inbouwhaarden beschikbaar. Deze kun je plaatsen in elke kamer die je wilt, de woonkamer, keuken of slaapkamer? Het is allemaal mogelijk. Plaats eventueel nog een losse schouw om de haard heen en je hebt een open haard die niet van echt te onderscheiden is.

3. Comfortabel in gebruik

Met slechts één druk op de knop zijn warmte en vlammen beschikbaar bij een elektrische haard. Vaak zit er ook nog een afstandsbediening bij waardoor je vanuit je luie stoel de verwarming en de vlamtechnieken kunt regelen.

4. Energiezuinig & veilig

Alle Dimplex Optiflame® en Dimplex Opti-mystTM haarden, zoals bijvoorbeeld de Dimplex Cassette L zijn zuinig in gebruik, zodat er geen warmte wordt verspild en je koolstofuitstoot wordt verminderd. En omdat ze onafhankelijk van je centrale verwarming werken, kun je het hele jaar door genieten van het ontspannende effect van een sfeervol haardvuur. Maar ook op koelere avonden of als de centrale verwarming aan staat, sfeer creëren zonder de kamer te oververhitten. Met LED lampen in de hele Optiflame® serie blijven de verbruikskosten van de elektrische haard zeer laag. De levensduur van de LED lampen is daarnaast erg hoog. 

 

Daarnaast heeft Dimplex ook een internationaal erkende BEAB-goedkeuring op alle elektrische haarden waardoor je een extra veiligheidsgarantie hebt. De elektrische haarden verbranden intern geen brandstof om warmte op te wekken waardoor er geen veiligheidsrisico's zoals koolmonoxidevergiftiging aanwezig zijn. Met een sfeerhaard hoef je niet steeds bezig te zijn met houtblokken en het vuur in de gaten houden hoeft al helemaal niet! De haard gaat aan en uit wanneer jij dat wilt. Omdat het uiteindelijk geen echt haardvuur betreft heb je geen last van rondspringende vonken, de geur van brandend hout, of de hitte van de haard zelf. Zeker met kinderen of huisdieren is dit laatste een prettige gedachte. Wel de sfeer en de gezelligheid van een openhaard, maar niet de risico’s. Ook voor horecazaken of voor bijvoorbeeld bij de entree van een bedrijfsgebouw kan een elektrische haard dé oplossing zijn. Eenvoudig en snel geïnstalleerd en heel veilig en comfortabel in gebruik. Bovendien geef je je gasten een wel héél warm welkom. En wat te denken van een huiskamer in bijvoorbeeld een verzorgingstehuis. Het creëert voor de bewoners een huiselijke sfeer waar iedereen vrolijk van wordt. En dat zonder grote investeringen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Kortom, een elektrische haard bespaart je dus tijd en geld waardoor je zorgeloos kunt genieten van een sfeervol haardvuur! Heb je een mooie elektrische haard gezien op onze site maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We hebben ook een showroom waar je verschillende elektrische haarden kunt bewonderen en de verschillen tussen de vlamtechnieken kunt zien.