Welke soorten barbecues zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten barbecues waardoor het kiezen van de juiste barbecue lastig kan zijn. Wij leggen je meer uit over de verschillen tussen de barbecues zodat jij de barbecue kunt kiezen die het beste bij jou past. 

Houtskoolbarbecue 

Met een houtskoolbarbecue ervaar je de échte barbecue ervaring en bereid je vlees, vis en groenten met een heerlijke authentieke grillsmaak. Een houtskoolbbq is vaak wel wat langzamer op temperatuur, maar met een brikettenstarter kun je dit proces versnellen. Deze barbecues zijn in veel verschillende formaten te verkrijgen waardoor je deze voor verschillende gelegenheden kunt gebruiken. Van compacte barbecues die je gemakkelijk mee kunt nemen tot grote keramische barbecues. Een houtskoolbbq kies je als je de tijd hebt om gerechten te bereiden. Wil je snel gerechten klaar hebben? Kies dan voor een elektrische of gasbbq of een buitenkeuken.  

Kamado barbecue 

Een kamado bbq is eigenlijk een grote houtskool bbq, gemaakt van keramiek en ziet er uit als een groot ei. Vandaar dat het ook vaak een egg bbq of ei bbq wordt genoemd. Een kamado barbecue houdt warmte goed vast. Je kunt ermee slowcooken en de hitte goed reguleren. Een kamado is ideaal om te gebruiken voor een winterbbq en er zijn veel bereidingsmogelijkheden. 

Rookoven

Een rookoven is geschikt voor het roken van voedingsmiddelen. Dit is een manier om voeding langer houdbaar te maken. De rookoven is ook te gebruiken als barbecue en door de rook die gaat smeulen krijgen je gerechten een heerlijke rooksmaak. Door rookchips naar keuze te gebruiken kun je zelf bepalen welke smaak je gerechten krijgen. Houd je van een multifunctionele barbecue? Of wil je je eigen vis roken? Kies dan voor een rookoven! Lees hier meer over het gebruik van een rookoven

Gasbarbecue 

Om een gasbarbecue te gebruiken heb je een gasfles nodig. Je sluit de gasfles aan op de barbecue en binnen 10 minuten is hij klaar voor gebruik. Een gasbbq is snel op temperatuur en de temperatuur is gemakkelijk te verstellen met een knop. Ook ontstaat er bij een gasbarbecue weinig rook en maak je deze snel schoon. Houd je van gemak? Kies dan voor een gasbbq. 

Elektrische barbecue 

Om een elektrische barbecue te kunnen gebruiken heb je een stopcontact nodig. Een elektrische bbq is net als een gasbarbecue snel op temperatuur en is gemakkelijk schoon te maken. Ook hebben deze barbecues vaak een compact formaat, waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen. Een elektrische barbecue geeft geen rook en is daardoor erg geschikt voor een balkon of overdekt terras. Ben je met een kleine groep? Of zit je graag op het balkon? Kies dan voor een elektrische barbecue. 

Buitenkeuken 

Een buitenkeuken is perfect voor het bereiden van een variatie aan gerechten die je ook in de keuken maakt. Op een buitenkeuken kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden doordat de binnenkant van de grillplaat warmer is dan de buitenkant. Daardoor heb je de mogelijkheid om te grillen, bakken en te braden in 1. Je kunt op een buitenkeuken gemakkelijk koken voor een grote groep mensen door de grote bakplaat. Ben je met een grote groep en wil je graag meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden? Kies dan voor een buitenkeuken