De Opti-myst® technologie

Hoe werkt een Opti-Myst® sfeerhaard?

De Opti-Myst® haard geeft een realistisch vuurbeeld op basis van licht en waterdamp. De Dimplex haarden met de Opti-Myst® technologie worden daarom ook wel een waterdamp haard genoemd. In elke Dimplex haard met Opti-Myst® technologie bevindt zich onder het gloeibed een watertank van waaruit een vernevelaar (transducer) waternevel produceert. Lampen achter de watertank verwarmen de lucht, die de nevel naar boven transporteert. De opstijgende waternevel verdeelt zich over het gloeibed en reflecteert in het LED- of halogeenlicht. En daardoor ontstaat een levendig flakkerend vuurbeeld, net als bij een echt vlammenspel. En daardoor is een donkere achterwand niet nodig en kan het drie dimensionale Opti-Myst® vuureffect van alle kanten bekeken worden.

De vlammen reageren bovendien volledig natuurlijk en bewegen op de wind. Zou je in de nevelvlammen grijpen, dan omsluiten de vlammen je hand; de hoogte van de vlammen is namelijk regelbaar en volkomen veilig. Bovendien draagt de geproduceerde waterdamp bij aan een goede vochthuishouding in je huis en is de damp vrij van fijnstof.

Elektrische haarden met verwarmingselement

Wil je ook genieten van een aangename warmte? Dan is dat mogelijk met een Opti-Myst® haard. Diverse modellen beschikken over een ingebouwd verwarmingselement, regelbaar in twee standen. Thuis heerlijk genieten van het unieke vlameffect van jouw elektrische haard van Dimplex. Eenvoudig regelbaar, met vonken die van de houtblokken lijken weg te springen. Dat is mogelijk met de gepatenteerde elektrische ‘Opti-Myst®’ technologie.

Enkele sfeerhaarden met Opti-myst® techniek zijn bijvoorbeeld de:

Verschillende vlamtechnieken

Een elektrische sfeerhaard kan verschillende vlamtechnieken hebben. Dimplex is een toonaangevend merk wat meerdere vlamtechnieken gepatenteerd heeft zoals buiten de Opti-Myst® techniek ook de Opti-Flame®, Opti-Virtual® en Revillusion® techniek. Lees meer over de verschillende vlamtechnieken op onze website.