Italiaanse karbonade

Ingrediënten

•  3 schouderkarbonades van 1 tot 1,5 cm dik
•  4-5 blaadjes verse salie
•  3 teentjes knoflook
•  1 theelepel zout
•  ½ theelepel versgemalen zwarte peper
•  2 theelepels olijfolie

Bereiding

Pers de knoflook, snij de salie en meng dit met zout, zwarte peper en wat olijfolie. Smeer de karbonades in aan beide kanten met de mix nadat je het hebt drooggedept. Laat de mix minstens een uur gekoeld intrekken. Leg de karbonades boven de hete kant van de barbecue. Keer het vlees regelmatig tot beide zijden mooi bruin zijn en laat het 5 minuten rusten voordat je het serveert.

Op de barbecue

Stook de barbecue aan en plaats de karbonades boven het hete vuur. Keer het vlees regelmatig om tot beide zijden mooi bruin zijn of tot er een kerntemperatuur van 60°C (voor medium rare) of 70°C (voor well done) bereikt is.