Welke soort barbecue moet ik gebruiken?

Weet je niet goed wat de verschillen zijn tussen een elektrische barbecue en een gasbarbecue? Of wanneer je beter de een kan gebruiken dan de ander? Beide geven minder rook af dan een barbecue op houtskool of briketten. Maar wat is nou het verschil? Wij leggen het je uit!


Wat is een elektrische barbecue?
Een elektrische barbecue werkt op elektriciteit en de verwarmingselementen van de barbecue verwarmd worden en zo het grilloppervlak heet wordt. Het voedsel wordt direct verwarmd op het grilloppervlak. Het gebruik van een elektrische barbecue is relatief veilig omdat er niet wordt gewerkt met open vuur.
Hoe werkt een elektrische barbecue?
Om een elektrische barbecue te kunnen gebruiken steek je simpelweg de stekker in het stopcontact. Door de elektriciteit warmte het grilloppervlak op en kun je direct beginnen met barbecueën. Bij sommige elektrische barbecues kun je de temperatuur handmatig instellen en kun je ieder ingrediënt op de juiste wijze grillen. Door de constante elektriciteit zal er een constante temperatuur bereikt worden.
Wat is een gasbarbecue?
Een gasbarbecue lijkt op een elektrische barbecue. Een gasbarbecue werkt op een gasfles waardoor de verwarmingselementen warm worden. Een gasbarbecue is gebruiksvriendelijk en bij de meeste kun je de temperatuur instellen om de perfecte temperatuur te bereiken. Daarnaast heeft een gasbarbecue vaak verschillende zones en kun je verschillende temperaturen tegelijk gebruiken.
Hoe werkt een gasbarbecue?
Om een gasbarbecue te starten moet je eerst een gasfles aansluiten. Deze gasfles gaat vaak een aantal barbecuesessies mee. Maar als deze leeg is moet deze vervangen worden. Door het gas onstaan kleine vlammetjes onder het barbecuerooster die de stukken vlees, groente of vis direct opwarmen. De gasbarbecue bereikt in een korte tijd hoge temperaturen.

 

De voordelen

Elektrische barbecue Gasbarbecue
Geen last van rook tijdens het barbecueën Gemakkelijke temperatuurregeling 
Neemt niet te veel ruimte in Maximale controle dankzij het deksel
Geschikt voor kleine gerechten Geschikt voor uiteenlopende gerechten
Geen gebruik van gasflessen of briketten  

 

Ook benieuwd naar het verschil tussen houtskool of briketten? Of toch liever een rookoven gebruiken? Lees dan snel meer!

Wij hopen je zo voldoende te hebben geinformeerd over de verschillen. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op via info@vuurkorfwinkel.nl