Met Zweedse fakkels de winter in

Het is al weer herfst en stilletjes aan gaan we al weer richting het einde van het jaar. Van oudsher een periode vol gezelligheid variërend van herfstwandelingen, winterbarbecues, kerstborrels, Oud & Nieuw en Nieuwjaarsborrels. Een periode ook waarin we de donkere dagen van wat extra gezelligheid willen voorzien. Een kaarsje op tafel, de haard aan en gezellig samen aan tafel genieten van een goed gesprek en een lekker hapje.

zweedse-fakkelsWij van Vuurkorfwinkel.nl kunnen ons altijd al heel lang verheugen op deze laatste maanden van het jaar. Ondanks de sfeer in huis, zijn de herfst en de winter voor ons juist ook de moment om naar buiten te gaan en te genieten van al dat moois dat onze natuur te bieden heeft.

Wat te denken van een gezellige winterbarbecue of  met de kinderen marshmallows roosteren boven een vuurkorf? Juist die momenten maken deze maanden tot de gezelligste van het jaar. En een beetje kou laat ons niet tegenhouden!

Sfeer in de tuin met een Zweedse fakkel

Zijn de dagen donker en koud, dan zorgen we gewoon zelf voor een aangename sfeer in de tuin. Dit kan natuurlijk met een trendy vuurschaal of een traditionele vuurkorf, maar minstens zo leuk zijn Zweedse fakkels!

Een Zweedse fakkel is een ingezaagde boomstam die langzaam tot de grond opbrandt. Je plaatst de boomstam verticaal op de grond en steek het bijgeleverde aanmaakblokje aan. Heel eenvoudig! Het is overigens wel aan te raden om bijvoorbeeld een asopvangbak onder de Zweedse fakkel te plaatsen. De asresten ruimen zo lekker makkelijk op en u heeft geen rotzooi op uw terras of gazon.

Zweedse fakkels zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes

Zweedse fakkels zijn in verschillende afmetingen en in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Bij Vuurkorfwinkel.nl verkopen we Zweedse fakkels in de hoogtes 20 cm, 25 cm, 50 cm en 100 cm. De brandduur van de verschillende fakkels is o.a. afhankelijk van de weersomstandigheden, maar varieert van circa 1,5 uur tot circa 6 uur.

Zweedse fakkel sfeerZweedse fakkels zorgen echt voor een unieke sfeer. Je kunt ze verspreid over de hele tuin of  bijvoorbeeld in een leuke vuurschaal bij de loungeset plaatsen. Maar ook in een vuurkorf of gewoon op een onderplaat komt de Zweedse fakkel uitstekend tot zijn recht. Tegenwoordig is er echter ook een speciale standaard voor een Zweedse fakkel verkrijgbaar.

Het grote voordeel van Zweedse fakkels ten opzichte van kampvuren is dat deze natuurlijk veel compacter zijn en er zodoende meerdere warmtebronnen over een heel gebied verdeeld kunnen worden. Het is dus een prima en veilig alternatief voor een kampvuur. En met name sfeervol….

De Zweedse fakkel wordt veel gebruikt tijdens feesten en evenementen

De Zweedse fakkel is bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens buitenevenementen zoals Oud & Nieuw feesten, optochten, huwelijksfeesten, tuinfeesten, barbecues of gewoon voor een gewone gezellige avond in de tuin of op het terras. Met meerdere Zweedse fakkels bij elkaar ontstaat een weelderig vlammenfestijn. Zet je ze op een rij, dan kun je een pad schitterend verlichten of markeren.

Kortom; Ben je op zoek naar een bijzondere manier om sfeer en warmte te creëren, dan is een Zweedse fakkel echt iets voor jou. Deze kleine boomstam zorgt voor urenlang plezier. Daarnaast is het natuurlijk een heel leuk verjaardagscadeau, kerstgeschenk of item voor in het kerstpakket! En heb je een wat groter aantal nodig, dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. We doen je  dan graag een aantrekkelijk voorstel!