Gezien bij Eigen huis & tuin: de duintuin in Almere

Voor het programma Eigen huis & Tuin ging Tom onlangs aan de slag voor Tim en Mieke, waar hij hun iets te zanderige tuin veranderde in een robuuste, natuurlijke duintuin! Het eindresultaat was weer prachtig en wij hebben er een klein steentje aan mogen bijdragen met onze vuurschaal Zara van GardenmaxX.

GardenmaxX vuurschaal Zara Eigen huis en Tuin 04-2019

Eigen Huis en Tuin is het langstlopende Nederlandse klusprogramma, dat aan het begin van de zaterdagavond op RTL4 wordt uitgezonden. Wekelijks neemt Thomas een interieur en Tom een tuin onder handen waarbij de bewoners worden verrast met een complete metamorfose. Afgelopen zaterdag waren Tim en Mieke aan de beurt waarbij hun tuin tot een sfeervolle loungeplek werd omgetoverd. De sfeer van het duinlandschap rondom de woning werd op subtiele wijze doorgetrokken en de tuin werd van alle gemakken voorzien. Zo werd er bijvoorbeeld een lange tuintafel geplaatst om uitgebreid met vrienden en familie te kunnen tafelen. Maar ook een buitendouche mocht voor deze fervente surfers niet ontbreken.

vuurschaal Zara van GardenmaxX Eigen huis en tuin 04-2019Vuurschaal van cortenstaal

Als centraal middelpunt in de tuin werd gekozen voor een ruime zithoek rondom een vuurschaal. De keus viel hierbij op de GardenmaxX vuurschaal Zara die is gemaakt van duurzaam cortenstaal. Juist vanwege dit materiaal paste deze schaal perfect in het totaalplaatje. Cortenstaal heeft namelijk de prettige eigenschap dat het alleen maar mooier wordt naarmate de tijd vordert. Daarnaast roest cortenstaal niet door en geeft het deze duintuin de natuurlijke uitstraling die het verdient.

Tuinhaard van cortenstaal

Bij deze tuin kozen de ontwerpers voor een ronde vuurschaal, maar vanwege de populariteit van cortenstaal zijn er tegenwoordig ook legio andere mogelijkheden om een sfeervol haardvuur in de tuin te creëren. Met name het merk GardenmaxX heeft een zeer uitgebreid assortiment tuinhaarden van cortenstaal. Maar ook vuurkorven en vuurtafels van corten staal zijn tegenwoordig in veel verschillende modellen verkrijgbaar.

OFYR Classic 100-100 cortenstaal

Wilt u de combinatie van een sfeervol haardvuur en heerlijk buitenkoken? Dan is de OFYR Classic het ultieme kooktoestel voor in de tuin. Deze grote vuurschaal van cortenstaal is voorzien van een bakplaat / plancha en ligt op een 1 meter hoge sokkel. Het is een prachtig meubel om te zien en nog veel leuker om te gebruiken. Vanwege de ronde vorm nodigt hij namelijk uit om er gezellig met al uw gasten rondom heen te gaan staan. De OFYR staat zonder twijfel garant voor lange culinaire avonden!

Als alternatief voor een OFYR zijn er tegenwoordig ook varianten zoals de FORNO BFC6 of de FORNO BFC3 verkrijgbaar. Allemaal gemaakt van hetzelfde prachtige cortenstaal.

ofyr-classic-100-100Vuurschaal cortenstaal kopen?

Het gebruik van cortenstaal is vandaag de dag enorm populair. Of u nu een Herb Garden bench, een brievenbus of een vuurschaal van cortenstaal zoekt, het aanbod is groot.

Met betrekking tot het laatste bent u bij Vuurkorfwinkel.nl aan het juiste adres. Bij ons draait namelijk alles om het creëren van een beetje extra gezelligheid in de tuin. En daar zijn we goed in. Daarom hebben we ook veruit het grootste assortiment vuurkorven, vuurschalen, tuinhaarden en vuurtafels van Nederland en België.

Kijk rustig rond in onze webshop of kom langs in onze showroom. U vindt er alles rondom het thema “vuur, warmte en gezelligheid” in de tuin. Tom van Eigen Huis & Tuin ging u inmiddels voor en Tim en Mieke zijn er blij mee…