Terrasverwarming voor de lange avonden buiten

Een terrasverwarmer maakt buiten zitten een stuk aangenamer! Vooral als het buiten weer kouder wordt en de CV weer automatisch aanslaat. Terrasverwarmers vind je in verschillende soorten en maten. Je kent  vast de terrasheaters wel. Vaak hangen deze heaters aan de muur en verwarmen ze bijna het hele terras van bijvoorbeeld een restaurant. Maar er zijn nog veel meer verwarmingsmogelijkheden.  Hieronder een handig overzicht:

Terrasverwarmers voor aan de muur of het plafond

Een terrasstraler die je aan de muur of het plafond kunt bevestigen is een ideale oplossing als je wel verwarming wilt hebben, maar weinig buitenruimte hebt. Vaak zijn deze terrasverwarmers klein van formaat zodat ze maar weinig ruimte nodig hebben. Ze laten zich eenvoudig bedienen, bijvoorbeeld door een meegeleverde afstandsbediening of een handig trekkoord. Met de nieuwe Eurom Golden 2000 Amber Smart kun je de terrasverwarming zelfs bedienen vanaf je mobiele telefoon. Gemiddeld leveren deze terrasverwarmers genoeg warmte voor zo’n 12 tot 16 m².

Ook de terrasverwarmers voor aan het plafond zijn op het moment erg populair. Deze heaters hebben de uitstraling van een mooie lamp en hang je bijvoorbeeld eenvoudig boven een tafel. Deze hangende terrasverwarmers zijn ook weer verkrijgbaar in verschillende modellen, variërend van zeer strak tot heaters met een industriële “look”. De CE11 van Outtrade is zelfs verkrijgbaar in vier kleuren.

Staande terrasverwarmers

Met een staande terrasverwarmer kun je al snel je hele terras snel verwarmen. Meestal zijn deze heaters zo’n 180 cm hoog en geven ze rondom warmte af. Heerlijk als je met je vrienden een gezellige avond buiten tegemoet gaat. Een staande terrasverwarmer werkt op elektra of gas. Het voordeel van een terrasheater op gas is dat je hem werkelijk overal kunt plaatsen: je bent namelijk niet afhankelijk van een stroomvoorziening. De Euro Lounge heater is op dit moment één van de populairste gasheaters.

Enkele bijzondere exemplaren: De Eurom Flameheater

De Eurom Flame heater is met recht een bijzondere terrasverwarmer te noemen. De heater is werkzaam op gas en laat een prachtige vlam zien als je hem aansteekt. Hierdoor geeft hij niet alleen een lekkere warmte af, maar de Flame heater creëert ook direct een gezellige sfeer. Je kunt de gasfles eenvoudig kwijt onderin de terrasverwarmer en de gastoevoer is eenvoudig te regelen. De Eurom Flame Heater heeft een ingebouwde oververhittings- en omvalbeveiliging, wat hem ook nog eens erg veilig maakt.

De Eurom Tafelheater

Een heel bijzonder exemplaar, deze tafelheater. Ideaal als je met z’n allen nog lekker wilt natafelen. Dit tafelmodel terrasverwarmer is compact van formaat en ziet eruit als een prachtige tafellamp. Met zijn bereik van 12 m² krijgt iedereen rond de tafel het heerlijke warm.

Goed advies is belangrijk...

We hebben er hier nu zo maar een paar modellen terrasverwarming uitgelicht. De mogelijkheden zijn echter enorm groot. Voordat je een definitieve keuze maakt, is het echter aan te bevelen om goed te bepalen welke terrasverwarmer het meest geschikt is. Betreft het een open en winderige omgeving, hoeveel vierkante meters wil je daadwerkelijk aangenaam verwarmen, is er een elektriciteitsvoorziening aanwezig, kan de betreffende groep het vermogen van een terrasverwarmer aan, etc. Het zijn toch een aantal vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat we een terrasverwarmer aanschaffen.

Uiteindelijk zul je er echter geen spijt van krijgen want met een fijne terrasverwarming kun je uren langer buiten blijven zitten en ga je vele aangename avonden tegemoet. Het is de investering dubbel en dwars waard!

Klik hier voor het volledige aanbod aan terrasverwarmers verkrijgbaar bij Terrasverwarmingwinkel.nl of Terrasheatershop.be