Verwen je moeder met een gezellig moederdagontbijt

Moederdag komt er weer aan. Elke tweede zondag van mei is de dag waarop moederdag gevierd wordt. En dit is niet alleen in Nederland zo. Ook in de meeste andere Europese landen.

Croissants met ei en pestoLekker eten!

Met moederdag wil je haar natuurlijk verrassen met lekker eten. Het is altijd weer lastig iets te verzinnen. Je wilt haar natuurlijk iets lekkers voorschotelen, maar het moet ook weer niet al te ingewikkeld zijn. Wij hebben 2 tips op een rijtje gezet waarmee jij je moeder vast en zeker zult verwennen.

 

 

Croissants met ei, pesto en mozzarella

Heerlijk voor bij de brunch, bereidingstijd +/- 20 min.

Benodigdheden:

•  5 eieren
•  1 blik super croissants
•  50 gram pesto
•  60 gram mozzarella in stukjes
•  Bakpapier

Koken maar

Verwarm de oven voor zoals vermeld op de verpakking van de croissants. Breng 4 eieren aan de kook in een pannetje met koud water. Als het water begint met koken laat je de eieren nog 3 minuten koken. Laat de eieren vervolgens schrikken onder de koude kraan en pel ze.

Rol het deeg uit en snij de 6 stukken deeg los. Rol er 2 losjes op en vouw er croissants van. Deze zijn extra. Rek de overige 4 plakken voorzichtig een beetje uit. Bestrijk ze elk met wat pesto. Verdeel de mozzarella erover. Leg op elke plak 1 ei en rol de croissant losjes op. Probeer de zijkanten een beetje dicht te knijpen en rol de punten op als een croissant. Leg alle croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de croissants. Bak ze gaar en goudbruin in ± 12 min.

Deze roze, zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing!

Benodigdheden:

•  1 middelgroot ei
•  60 gram perenrood suiker voor stoofperen
•  270 gram bladerdeeg
•  1 middelgroot ei

Koken maar

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Bestrooi een schoon werkblad met ⅓ van de perensuiker. Doe dit ter grootte van het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei.  Bestrooi met de rest van de suiker.

Rol het bladerdeeg uit. Krul beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht.  Leg de rol 30 min. in de vriezer. Neem uit de vriezer en snijd in stukken van ca. 2½ cm. De randjes worden niet gebruikt. Druk met twee handen de vlakke onderkant tot een puntje zodat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de hartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.  Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.

 

Bladerdeeghartjes

Nu eerst nog even de tafel gezellig dekken en dan genieten van een heerlijk moederdagontbijt. Eet smakelijk!

___________________________________________________________________________________________________