Zelf pizza maken in de tuin

Iedereen houdt van een knapperige pizzabodem, toch? Maar hoe krijgen de professionals dat voor elkaar? Gebruik uw barbecue en een pizzasteen of een speciale pizza oven en trakteer uzelf net als Italianen op een knapperige, zelfgemaakte pizza.

pizza-maken-in-een-pizza-ovenHeeft u een barbecue in de tuin staan? Dan kunt u al heel snel aan de slag! Met het deksel erop werkt een barbecue namelijk als een oven. Door een pizzasteen te gebruiken verandert u de bbq in een soort steenoven. Maar u kunt natuurlijk ook een echte pizza oven gebruiken.

Iedereen heeft zijn favoriete pizza. Maar hoe uw favoriete topping er ook uitziet, het gaat bij pizza’s uiteindelijk maar om één ding: de bodem. Hieronder enkele tips hoe u die maakt als een echte pizzabakker.

Waarom een pizzasteen gebruiken?

Vuurkorfwinkel.nl heeft verschillende pizzastenen, de meesten gemaakt van cordieriet. Het geheim van die steen is dat die, net als een steenhoven, gloeiend heet wordt, wat zorgt voor die heerlijke knapperigheid. De pizzasteen warmt binnen een paar minuten op en koelt daarna snel af, zodat hij direct daarna weer gebruikt kan worden voor de volgende pizza.

De pizza kunt u direct op de steen bereiden. En als u het pizzabakken eenmaal onder de knie heeft, is dat eigenlijk nog maar het begin. Daarna wachten nog brood, taarten, gebak, pasteien en allerlei andere bakavonturen. Wat uw smaakpapillen maar aankunnen…

zelf-pizza-maken-in-pizza-ovenWelk pizza oven kopen?

Bij Vuurkorfwinkel.nl zijn verschillende pizza ovens en pizzastenen verkrijgbaar. Denk hierbij aan de La Hacienda pizza oven Lorenzo of de compacte La Hacienda Pizza vuurschaal BBQ. Maar ook voor de tuinhaarden van Burni en de vuurtafels van Happy Cocooning zijn tegenwoordig pizzastenen verkrijgbaar zodat u heerlijk in de tuin kunt kokkerellen.

Tenslotte is de revolutionaire La Hacienda Firebox het vermelden nog meer dan waard. De Firebox maakt van uw gas- of houtskoolbarbecue in een handomdraai een pizza oven. Het enige dat u hoeft te doen is de grill op de barbecue te plaatsen en de warmte doet de rest.

Met de Firebox maakt u echter niet alleen perfecte pizza's, deze pizza oven is ook geschikt voor het bereiden van vis, vlees, groenten, brood, koekjes en meer.

la-hacienda-pizza-oven-lorenzo-56107Vier stappen bij het maken van pizza’s

Stap 1

Verwarm de barbecue of pizza oven voor tot de maximale temperatuur. Plaats de pizzasteen in het midden van het grillrooster of de oven, doe het deksel erop (of sluit de deur) en laat de steen gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten voorverwarmen.

Stap 2

Bestrooi de pizzasteen met een klein beetje harde tarwebloem en leg de pizza erop.

Stap 3

Leg de pizza op de steen. Doe het deksel erop of sluit de deur. De baktijd is afhankelijk van verschillende factoren.

Stap 4

Na 4 tot 5 minuten begint de bodem knapperig te worden. Blijf erbij en haal de pizza van de barbecue of uit de oven als de korst donkerbruin en goed doorbakken is.

Bent u nog op zoek naar een fijne pizza oven of wilt u wat extra informatie? Neem dan snel contact met ons op of kom langs in onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag!

Buon Appetito!

___________________________________________________________________________________________________