Iedereen wordt enthousiast van koken op de OFYR

Vanuit haar passie voor koken en lekker eten kocht Yarrid vorig jaar bij Vuurkorfwinkel.nl een OFYR Classic 100-100 en zij is nog steeds even enthousiast over dit geweldige kooktoestel. Onlangs deelde zij haar ervaringen met ons en deze willen we u natuurlijk niet onthouden.

ofyr-bbq"Wanneer wordt er weer gekookt op je OFYR?"  Zo luidt de eerste vraag als we onze vrienden uitnodigen bij ons thuis. De OFYR bbq is een vast ritueel wanneer we vrienden of familie over de vloer krijgen. Zelfs midden in de winter is buiten koken een must. Wanneer Dennis begint te bakken, kijkt iedereen toe, want de hoge vlammen zorgen voor een heus spektakel. ‘Tot volgende week,’ nodigen onze vrienden zich elke keer opnieuw uit. Ik vind dat niet erg, want onder ons gezegd en gezwegen… Dennis is heel sexy als hij achter de OFYR barbecue staat.

Culinair buiten koken

Van kreeft tot zeebaars. Van biefstuk tot een heuse schapenbout. De smakelijkste spiegeleieren! Dennis bakt wat hij maar wil op de OFYR vuurschaal, die al het eten verrijkt met een subtiele houtsmaak. Gelukkig blijft de natuurlijke smaak wel behouden, waardoor we verfijnd kunnen koken.

Dennis tovert altijd de meest smakelijke gerechten op ons bord. Zo verraste hij ons eens met een heerlijke yakitori van eend. Onze OFYR bbq bleek hiervoor heel geschikt, want de vanuit het midden verwarmde kookplaat heeft op hetzelfde moment verschillende kooktemperaturen. Dennis bakte eerst de spiesjes om en om op de heetste gedeeltes van het kookoppervlak. Daarna liet hij ze doorgaren op de koelere buitenrand. ‘Zijn er nog meer spiesjes?’ vroeg mijn beste vriendin tijdens dit gezellig diner.

OFYR buitenkokenNapraten rond de OFYR vuurschaal

Na het eten praten we altijd een hele poos na. In de winter steekt Dennis dan altijd houtblokken in de vuurschaal aan. Een nostalgisch gevoel ontstaat, want herinneringen aan de kampvuurmomenten uit onze jeugdjaren zijn dan nooit veraf. Zeker in de winter is dit moment dé gezellige afsluiter van de avond. Wijn, port of whisky, en een dekentje maken het compleet. We kijken altijd uit naar het volgende OFYR moment. Logisch, want die beloven keer op keer lekker eten, warmte en gezelligheid.

Bent u net zo enthousiast over de OFYR barbecue?

Kom dan eens langs bij ons in de showroom of bestel direct een mooi exemplaar bij ons in de webshop. Vuurkorfwinkel.nl is inmiddels de grootste OFYR-dealer van Nederland en België en levert alle exemplaren uit eigen voorraad. De bezorging is gratis en betalen mag u bij ons achteraf.

Bekijk hier het volledige OFYR assortiment

___________________________________________________________________________________________________