Met onze inbouwbranders bouwt u zelf een vuurtafel

Vuurtafels zijn kant-en-klaar te koop. Ze zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Ook in het materiaalgebruik is ruime keuze . Maar het kan natuurlijk voorkomen dat er niets bij zit wat u bevalt. De inbouwbranders van Vuurkorfwinkel.nl bieden dan uitkomst. Hiermee bouwt u namelijk vrij eenvoudig zelf een vuurtafel. Of u neemt de decoupeerzaag ter hand en verbouwt uw eigen tuintafel tot vuurtafel.

inbouwbranders zelf maken vuurkorfwinkel.nlZelf een vuurtafel maken

Kortom, de vuurtafel die u zoekt lijkt niet te bestaan. Dit is een mooi startpunt voor het maken van een vuurtafel. Want u heeft al een goed beeld van hoe uw ideale vuurtafel eruit ziet. Nu het bouwen nog. Als u een beetje handig bent dan is dat zo gedaan. Met dit stappenplan geven we u een zetje.

Wat heeft u nodig?

Afhankelijk van de vuurtafel die u voor ogen heeft zal de lijst benodigdheden wat variëren. Grofweg komt het op het volgende neer:

•  Hout of ander materiaal voor de tafel
•  Een inbouwbrander
•  Een gasfles
•  Een glazen ombouw (aan te raden)
•  Gereedschap en schuurpapier (bij een houten vuurtafel)
•  IJzerwaren (schroeven, beslag, etc.)

Stap 1: bouwplan voor de vuurtafel

U heeft een beeld van de vuurtafel die u wilt maken. Het is raadzaam om dat te vertalen naar een bouwplan. Hierbij bepaalt u de exacte formaten van de vuurtafel en de materialen die u nodig heeft.

4 tips bij deze stap:

•  Steigerhout wordt bijvoorbeeld veel gebruikt vanwege de trendy looks en de goede prijs-kwaliteitverhouding.
•  Houd bij het inkopen van hout rekening met de uitsparing voor de inbouwbrander.
•  Zorg ook voor voldoende ruimte en werk de gasfles weg in de tafel.
•  Via een deurtje aan de zijkant kunt u eenvoudig bij de gasfles .

Stap 2: inbouwbranders kiezen

De vorm van uw tafel is vaak bepalend voor de inbouwbrander die u kiest. Rechthoekige inbouwbranders lenen zich goed voor gelijkvormige tafels. Heeft u een vierkante tafel? Dan staat een vierkante inbouwbrander over het algemeen beter. Vuurkorfwinkel.nl verkoopt zowel vierkante als rechthoekige inbouwbranders van de merken Happy Cocooning en Cosi Fires.

Zelf vuurtafel maken met inbouwbranderStap 3: de tafel bouwen

Het bouwen van de tafel is afhankelijk van het bouwplan in stap 1. Kiest u voor hout, dan is het raadzaam de planken goed te sturen. Dit geeft het mooiste resultaat bij het beitsen of verven. En het voorkomt splinters. Maak bij de afwerking gebruik van een white of grey wash en een laagje neutrale beits. Dit geeft uw vuurtafel een trendy look en het beschermt tegen weersinvloeden. Cruciaal is dat uw vuurtafel stevig staat. Want een wiebelende vuurtafel geeft nét wat te veel sensatie.

Stap 4: Glazen ombouw

Uw eigen vuurtafel is nu klaar. Maar wacht nog heel even met dat tuinfeestje. Voor de veiligheid is het gebruik van een glazen ombouw raadzaam. Deze stemt u af op de inbouwbrander en is los verkrijgbaar. Wij verkopen glazen ombouwen van Happy Cocooning en glassets van Cosi Fires . U verhoogt zo niet alleen de veiligheid, uw zelfgemaakte vuurtafel ziet er nog professioneler uit.

Toch liever een complete vuurtafel kopen?

Heeft u weinig vertrouwen in uw vaardigheden als klusser? Of ontbreekt het u simpelweg aan tijd? Geen probleem. Wij hebben een uitgebreid aanbod vuurtafels waar u niets aan hoeft te doen. Neem bijvoorbeeld de vuurtafels van Happy Cocooning of Cosi Fires. Bestelt u vandaag voor 16:00 uur, dan zit er u morgenavond al warmpjes bij.

_____________________________________________________________________________________________________