De elektrische haard is het "vuur" van de toekomst

De populariteit van elektrische haarden is in korte tijd enorm toegenomen en dat is eenvoudig verklaarbaar. De elektrische haard wordt namelijk gezien als een perfect alternatief voor bijvoorbeeld een gashaard. Zeker met het oog op het milieu en alle energiebesparende maatregelen die we nemen, is een elektrische sfeerhaard een duurzame oplossing.

Dimplex-Opti-Virtual-double

Daarnaast brengt de elektrische haard natuurlijk ook nog andere voor de hand liggende voordelen met zich mee. Wat dacht u bijvoorbeeld van de eenvoudige installatie? U heeft geen duur rookkanaal nodig, een stopcontact is voldoende. Dit zorgt er voor dat u een dergelijke sfeerhaard bijvoorbeeld ook op andere plaatsen dan de woonkamer kunt plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op eenvoudige wijze wat extra warmte en sfeer in de keuken of badkamer te brengen. Maar ook in een restaurant of de entree van een kantoorgebouw is de elektrische haard natuurlijk een enorme blikvanger. Daar komt nog bij dat deze haarden een stuk veiliger zijn omdat er geen sprake is van een echt haardvuur. Zeker in openbare ruimtes is dit een prettige gedachte.

“Elektrisch vuur” is het vuur van de toekomst. De haard is eenvoudig te bedienen, (kind-)veilig en onderhoudsarm. Ook zijn elektrische haarden energiezuinig en produceren ze geen fijnstof. De elektrische haard is een bewuste en duurzame keuze.

De verschillende vuurbeelden van een elektrische sfeerhaard

Omdat de keuze in modellen, merken en technieken zo groot is, zetten we hieronder een aantal innovatieve vlamtechnieken van Dimplex op een rijtje. Het geeft u hopelijk een wat duidelijker beeld waardoor u uiteindelijk een juiste keuze kunt maken.

Het vuurbeeld in de elektrische sfeerhaarden van Dimplex is toonaangevend en gebaseerd op diverse gepatenteerde technieken. Deze technieken hebben allemaal unieke, specifieke kwaliteiten die voor een realistisch vuurbeeld zorgen. Welk vuurbeeld het beste in uw huis past is een kwestie van smaak, voorkeur en gebruik.

Dimplex cassette 1000 sfeerhaardDe Opti-myst haard

Vuur uit water. Het “vuur” in een haard met Opti-Myst technologie bestaat uit unieke vlampatronen en dampslierten, die vrij meebewegen in de omringende lucht. Het boeiende effect bestaat uit een combinatie van energiezuinige verlichting en veilige waternevel. Deze waternevel draagt bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Bij bepaalde modellen haarden is de afwerking van het vuurbeeld zelf te bepalen. Een elektrische haard met Opti-myst vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Cassette 1000.

 

 

 

 

Faber Dimplex Prism 5051 De Optiflame haard

Bij een vuur met de Optiflame techniek ontstaan rustgevende vlammen boven het verlichte vuurbed doordat zacht licht over talloze bewegende spiegels wordt gebroken. Afhankelijk van stijl en stemming zijn - bij bepaalde modellen - de kleuren van het vlam- en vuurbed eenvoudig instelbaar. Eigentijds! Verder is het bij diverse modellen mogelijk om geheel naar eigen smaak het vuurbed te decoreren met andere dan de meegeleverde materialen. Dit maakt de sfeerhaard persoonlijk en passend bij iedere gewenste woonstijl. Een elektrische haard met Optiflame vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Prism 5051.

 

 

 

 

 

Dimplex-Sunningdale-elektrische-haard-opti-virtualDe Opti-Virtual haard

Een bijzonder levendig en gloedvol vlammenspel, met vonkjes die zo nu en dan wegspringen vanuit de stoere houtblokken. De Opti-V vuurtechnologie is samengestelde uit een geraffineerde combinatie van HDTV, zuinige LED-techniek en een realistisch haardinterieur. Het rustgevende geluid van het knisperende haardvuur is bij alle Opti-Virtual modellen standaard. Een elektrische haard met Opti-V vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Sunningdale.

 

 

 

dimplex-revillusion-30-sfeerhaardDe Revillusion haard

Revillusion is de nieuwste Dimplex vlamtechniek en een nieuwe mijlpaal in elektrisch vuur. In het gemetselde haardinterieur is er een ongekend ruim zicht op levensechte vlammen. Deze vlammen stijgen zonder reflectie op vanuit het midden van de haard uit de levensechte fonkelend gloeiende houtset. Met de eenvoudig te bedienen afstandsbediening zijn de lichtkleur en kleurintensiteit op tal van manieren instelbaar. Het lichtbeeld is optimaal aan te passen aan de gewenste sfeer, stijl en het omringende licht. Een elektrische haard met Revillusion vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Revillusion 30" Built-in Firebox.

 

 

 

 

 

Elektrische haard kopen?

Door de verschillende vlamtechnieken op een rijtje te zetten hopen we u enigszins op weg te hebben geholpen naar uw perfecte sfeerhaard. Heeft u toch nog vragen of wilt u de verschillende technieken eerst zelf eens echt bekijken, kom dan gewoon langs in onze showroom. We helpen u graag en de koffie staat voor u klaar!

Bent u er al helemaal uit, dan kunt u uw elektrische haard online bestellen bij Vuurkorfwinkel.nl of Terrashaardshop.be. Bestelt u op werkdagen voor 17:00 uur, dan heeft u uw haard normaliter de volgende werkdag al in huis. En de bezorging is uiteraard gratis!