Een elektrische sfeerhaard is een mooi alternatief voor de traditionele openhaard

Bij het inrichten van woonruimte wordt er veel aandacht besteed aan aspecten als sfeer, comfort en functionaliteit. Een traditionele openhaard past daarbij perfect in het plaatje, maar helaas heeft niet iedereen de mogelijkheden om deze te plaatsen. Gelukkig zijn er nu ook prima alternatieven om sfeer en gezelligheid binnenshuis te creëren. Een elektrische sfeerhaard voldoet al snel aan alle wensen en is echt een perfect alternatief voor de traditionele haard.

Faber Gala Opti-mystElektrische sfeerhaarden zijn minstens zo sfeervol en zeker zo functioneel in vergelijking met de openhaarden die we van oudsher kennen. Daarnaast zijn er elektrische haarden die zelfs een warmteafgifte hebben en hiermee een grote bijdrage leveren aan een optimaal comfort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard.

Het comfort van de elektrische sfeerhaard

De introductie van de huidige generatie elektrische sfeerhaarden biedt veel mensen de mogelijkheid om nu wél een mooie open haard in huis te plaatsen. U bent immers niet meer afhankelijk van een rookkanaal. En een elektrische sfeerhaard hoeft zeker niet gezien te worden als tweede keus omdat “een traditionele houthaard plaatsen niet mogelijk is”.

Een elektrische sfeerhaard doet namelijk niets onder ten opzichte van een authentieke haard. In tegendeel, het heeft zelfs meerdere voordelen! Het is een veilige en comfortabele oplossing. U hoeft niet steeds bezig te zijn met houtblokken en het vuur in de gaten hoeft al helemaal niet. De haard gaat aan en uit wanneer u dit wilt, soms ook met een handige afstandsbediening. Een elektrische haard zorgt dus voor directe sfeer, comfort en gezelligheid in iedere ruimte.

Een elektrische haard heeft verder weinig beperkingen en kan zonder al teveel aanpassingen geplaatst worden in uw woonkamer, keuken of slaapkamer. Het enige wat nodig is, is een stopcontact. Daarnaast heeft het als voordeel dat deze haarden relatief weinig ruimte in beslag nemen. Er zijn veel modellen verkrijgbaar en voor iedere inrichting is er dan ook een mooie oplossing voorhanden. Denk hierbij aan vrijstaande haard of een doorkijkhaard, een Inbouwhaard of een inzethaard voor een sfeervol vooraanzicht, maar ook aan de hangende haard met opbergruimte.

Opti-Virtual 360Elektrische haarden als realistische sfeermakers

Ook wat betreft het vuurbeeld, doet de elektrische haard niet onder voor zijn traditionele soortgenoot. Een elektrische sfeerhaard heeft zelfs een zéér realistisch vuurbeeld. Het Opti-myst® vuurbeeld van Faber haarden (een innovatieve en toonaangevende fabrikant in deze branche) is hier een goed voorbeeld van. Deze haard heeft een 3-dimensionaal vuurbeeld met rookeffect. Een waterreservoir, halogeen licht, warmteafgifte en een verdamper creëren revolutionaire vlammen die niet te onderscheiden zijn van echt vuur. De Faber 3-step Opti-myst is bijvoorbeeld zo'n haard.

Bij het Opti-Virtual principe van dezelfde fabrikant ervaart u een illusie van vuur met een levensecht vlammenspel, geknisper en vonkjes die zelfs weg lijken te springen. De Faber Opti-virtual Single is bijvoorbeeld een haard op basis van dit principe.

De elektrische sfeerhaarden van Vuurkorfwinkel.nl

Vuurkorfwinkel.nl is dealer van toonaangevende A-merken als Faber, EWT, Dimplex, Eurom en Gimeg. Onze elektrische haarden zijn realistische sfeermakers die niet onderdoen voor de traditionele houthaarden. U kunt nu werkelijk in iedere ruimte genieten van de sfeer, comfort en functionaliteit die een elektrische haard biedt. Kijk gerust eens rond in onze webshop om ons assortiment te ontdekken. Mocht u vragen hebben, dan staan onze medewerkers graag voor u klaar voor een deskundig en persoonlijk advies.