Blue Monday? Creëer zelf wat extra gezelligheid in en om het huis

De gezellige feestdagen zijn voorbij, de dagen zijn nog kort en donker en de zomer is nog ver weg. Ook het volhouden van je goede voornemens begint tegen te vallen. Je hoeft natuurlijk geen psycholoog te zijn om je te kunnen voorstellen dat de laatste weken van januari niet bepaald de opwekkendste periode van het jaar is.

Esschert terraskachelWe kunnen hier natuurlijk aan toegeven en bij de pakken neer gaan zitten of we nemen zelf de touwtjes in handen en richten de blik naar voren. Op internet zijn allerlei tips te vinden om de maand januari te trotseren en die zullen soms best helpen. Wij geloven echter dat je bij de basis moet beginnen. Creëer wat gezelligheid in en om het huis met bijvoorbeeld een vuurkorf en maak juist gebruik van de donkere avonden door iets gezelligs te organiseren. Gezelligheid is namelijk helemaal niet gebonden aan de maand december. Bovendien hoeft dit helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Trotseer het weer en ga naar buiten

Ook al is het weer nog zo flut, ga naar buiten! Je knapt er echt van op. Ga lekker wandelen, behaaglijk ingepakt in je favoriete winterjas of duik de tuin in en creëer daar een sfeervol plekje.

Een veranda is bijvoorbeeld een geweldige plek om je creatief op uit te leven. Ben je een beetje creatief? Dan tover je je veranda zo om tot een ultieme relaxplek. Een knusse loungebank met fijne kussens, mystieke sfeerverlichting en natuurlijk mag dan een mooie houtkachel of tuinhaard niet ontbreken.

Zet de houtkachel net buiten de veranda en zorg dat de rook hoog afgevoerd kan worden. Zo blijft het niet onder het afdak hangen. Als de pijp op je tuinhaard net te kort is, kun je deze pijp een stukje verlengen. Je wilt natuurlijk niet steeds in de rook zitten. Bij de meeste tuinhaarden is dit goed te doen. Een openhaardspecialist of een doe-het-zelf-zaak heeft verlengstukken wel te koop.

Het kan ook zijn dat je de buitenkachel toch liever onder de veranda plaatst. Dan kun je de pijp door middel van een dubbelwandige dakdoorvoer door het dak heen (of met een bocht buiten het dak om) leiden.

Organiseer een winterbarbecue

Met de kinderen marshmallows roosteren is gezellig, maar je kunt natuurlijk ook eens een stapje verder gaan. Organiseer een winterbarbecue voor vrienden en familie!

Winterbarbecue organiserenVoor een winterbarbecue heb je uiteraard een barbecue nodig. Deze staat op dit moment vast ergens onder een laag stof. Wacht dus niet langer en haal je barbecue onder het stof vandaan. Nodig wat vrienden uit en maak het gezellig in de tuin. Omdat het in de winter vaak donker en grauw is, raden we je aan om de tuin op te fleuren met wat kleur. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van sfeerverlichting zoals tuimeltoorsten, tuinfakkels of vuurpotjes.

Natuurlijk heb je ook een vuurkorf of vuurschaal nodig om het feest helemaal compleet te maken. En is één van je vrienden muzikaal? Laat hem dan vooral zijn gitaar meenemen om bij het haardvuur spelen! Het stoken in een vuurschaal is vergelijkbaar met het stoken van een ouderwets kampvuur en zorgt voor een ongekende sfeer, maar ook voor warmte.

Om het je gasten nog comfortabeler te maken, kun je er ook voor kiezen om een partytent neerzetten. Deze partytent kun je verwarmen met bijvoorbeeld terrasverwarmers zoals een gasheater of Flame heater. Mochten de gasten het echt koud krijgen, dan kunnen ze lekker opwarmen in de partytent. Vergeet tot slot de statafels niet. Want een barbecue zonder statafels waar je jouw sparerib soldaat kunt maken, is natuurlijk geen barbecue.

Elektrische haard in de woonkamer of keuken

Natuurlijk moet het ook binnenshuis knus en gezellig zijn. Voor veel mensen is een openhaard de ultieme sfeermaker. In verband met het rookkanaal is het plaatsen van een haard  echter niet voor iedereen mogelijk. Bovendien hangt er vaak een behoorlijk prijskaartje aan.

Dimplex Gala OptimystMet een elektrische haard is het echter voor iedereen mogelijk om warmte en sfeer in huis te creëren. Of het nu de woonkamer, de keuken of de slaapkamer is, je hebt alleen een stopcontact nodig!

De nieuwe generatie sfeerhaarden hebben een vuurbeeld dat nauwelijks te onderscheiden is van een echte haard. LED-verlichting, waterdamp en het geluid van een zacht knisperend vuur zorgen ervoor dat je optimaal geniet van een prachtige realistisch haardvuur. Bovendien zijn veel elektrische haarden uitgerust met een verwarmingselement waardoor je helemaal het idee hebt dat je voor een echte houthaard zit.

Elektrische haarden in vele soorten en maten

Een elektrische haard is er in vele soorten en maten. Er is altijd wel een elektrische haard te vinden dat past bij jouw interieur. Zo zijn er vrijstaande haarden met een nostalgisch ontwerp, maar ook veel moderne inbouwhaarden of hangende haarden. Voor iedere portemonnee is wel een model verkrijgbaar.

Omdat de keuze zo groot is kun je je het beste goed laten informeren. Bij Vuurkorfwinkel.nl zijn de medewerkers je graag van dienst en vertellen zij je meer over de mogelijkheden en de verschillende technieken die bij een elektrische haard gebruikt worden.

Conclusie: Ga niet bij de pakken neerzitten en maak van de maanden januari en februari een paar maanden vol gezelligheid en warmte in en om het huis. Het hoeft vaak helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en voordat je het weet schijnen de eerste lentestralen alweer door de bomen…