5 tips: lekker naar buiten in de herfst

Op 21 september is de herfst officieel begonnen. De dagen worden korter, de bomen kleuren langzaam oranje en rood. Reden om te treuren? Nee hoor! Zodra de herfst moet je juist lekker naar buiten. Geniet van de kruidige geur in de lucht, de frisse wind en het herfstzonnetje. Kleed je warm aan en ga dan lekker naar het bos, het strand, de boer of een pluktuin in de buurt.

1. Geniet van het bos

Waar kun je nu beter genieten van de herfst dan in het bos? Waad door de gekleurde bladeren, ontdek bijzondere paddenstoelen en geniet van de frisse wind op je wangen. Wie weet spot je zelfs wel een hertje! Met de kinderen kun je lekker kastanjes en dennenappels zoeken.

Op zoek naar bos bij jou in de buurt? Kijk dan op de website van Staatsbosbeheer.

2. Ga naar het strand

De herfst leent zich perfect voor een lange strandwandeling. Juist nu het minder druk is kun je hier lekker uitwaaien je hoofd leegmaken. Ga lekker de duinen in. De duindoorn staat nu nog volop in bloei en daar kun je lekkere jam of saus van maken.

3. Bezoek de boer tijdens de Bio10daagse

Ook als je niet op het platteland woont kun je op bezoek bij de boer. Tijdens de Bio10daagse van 19 t/m 28 september kun je (biologische) boeren bij jou in de buurt bezoeken.  Op de website van de Bio10daagse vind je ook fietsroutes vanuit de stad naar de biologische boer.

4. Pluk je eigen fruit in de pluktuin

Ook in de herfst kun je nog bij veel pluktuinen terecht. Pluk nu nog zelf de laatste bramen of biologische druiven. Heerlijk voor als je in de stad woont of geen eigen tuin hebt. Bij sommige pluktuinen kun je in de herfstvakantie terecht voor een kinderfeestje of een knutselmiddag. Zoek een pluktuin bij jou in de buurt.

5. Ga de tuin in

Je hoeft niet perse de deur uit. Ook in je eigen tuin kun je een gezellige herfstsfeert creëren. Haal de vuurkorf of vuurschaal te voorschijn en rooster met de kinderen kastanjes of marshmallows. Ook leuk is om samen popcorn te maken. En heb je een fijne veranda, dan biedt een mooie terrashaard uitkomst. Je kunt dan uren langer genieten van het vallend blad.

Wat doe jij het liefst in de herfst?