Hoe werkt de belastingheffing?

Als u in 2013 een kerstpakket aan uw medewerkers geeft, loont het zich om u te verdiepen in de fiscale situatie rondom geschenken in natura. Het slim toepassen van eindheffing kan u veel voordeel opleveren. Maar hoe werkt de belastingheffing op uw kerstpakket precies? Vuurkorfwinkel.nl informeert u graag over termen als eindheffing en werkkostenregeling en helpt u zo het maximale fiscale voordeel uit uw kerstpakket te halen.

Belastingvoordeel op uw kerstpakket

U kunt uw medewerkers belastingvrij een kerstpakket schenken, mits het totaalbedrag van 70 euro per werknemer per jaar niet overschreden wordt. In dit geval mag u als werkgever een eindheffing van 20% toepassen. Met de eindheffing neemt u de verschuldigde belasting voor uw rekening, en stelt u uw medewerkers dus vrij van de belasting op hun kerstpakket. Geeft u een geschenk van tussen de 70 en 136 euro, dan moet u een eindheffing van 45% toepassen; voor een kerstpakket van meer dan 136 euro is dit zelfs 75%.

Nieuwe regeling: De werkkostenregeling

Sinds 2010 hebt u de keuze om gebruik te maken van een nieuwe regeling met betrekking tot belastingen op geschenken in natura: de werkkostenregeling. Tot 1 januari 2015 hebt u nog de keuze of deze regeling wil toepassen, na deze datum wordt deze regeling de verplichte standaard.

Binnen de werkkostenregeling zijn alle vergoedingen en verstrekkingen onbelast, zolang het totale bedrag lager is dan 1,4% van de totale fiscale loonsom van uw voltallige personeel. Overschrijdt u het gestelde bedrag, dan betaalt u als werkgever 80% eindheffing over het surplus. Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld.

Uw fiscale loonsom bedraagt € 1.000.000,-

 

De ruimte voor onbelaste vergoedingen/verstrekkingen € 14.000,-

 

U betaalt in 2013 aan u personeel wegens vergoedingen € 20.000,-

 

Het surplus bedraagt € 6.000,-

 

Hierover betaalt u als werkgever een eindheffing van 80% € 4.800,-

 

Wij hebben geprobeerd u goed en volledig te informeren. Aan bovenstaande informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u als werkgever de van toepassing zijnde fiscale regels goed te bestuderen voordat u tot het bestellen van kerstpakketten en feestgeschenken overgaat. Bezoek de site van de Belastingdienst voor meer informatie.

Bekijk snel ons aanbod aan leuke kerstpakketten

Bent u nog op zoek naar een origineel kerstpakket met bijvoorbeeld een leuke vuurkorf of vuurschaal, bekijk dan snel onze mogelijkheden!

U kunt bij ons terecht voor een kerstpakket op maat! Geen standaard pakketten, maar samengesteld uit de leukste artikelen voor buiten.

Stelt u graag zelf een pakket samen? Heeft u liever een popcornpan in plaats van een kastanjepan? Heeft u liever een vuurschaal dan een vuurkorf? Geen probleem! U heeft bij ons de mogelijkheid zelf een leuk pakket samen te stellen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij geven u een idee van de verschillende mogelijkheden en uiteraard een indicatie van de prijs. U ontvangt van ons een aantrekkelijk voorstel op maat!