De nieuwe trend voor buiten: Tuinbanken met palletkussens

Tuinbanken gemaakt van oude pallets zijn trendpalletkusseny en duiken overal op. Ze hebben zich ontwikkeld als dé creatieve trend. Met een paar mooie kussens op de palletmeubels heb je een heerlijke lounge bank voor binnen of buiten.

Een palletbank is helemaal leuk en eenvoudig zelf te maken. Een palletbank ziet er gaaf en stoer uit, maar een pallet zit niet geheel comfortabel. Palletkussens  kunnen hiervoor de oplossing bieden. Deze kussens zijn vaak zo ontworpen om het maximale comfort uit de palletbank of andere palletmeubels te halen.

Sfeervolle uitstraling van een palletkussen

Met palletkussens kan je ook een hele mooie sfeer creëren. Ze geven de tuin direct een andere uitstraling. Ga met design kussens voor een strakke look, of ga voor een landelijke look. Of kies jij voor de ‘Ibiza stijl’, een sfeerimpressie van een heerlijk buitenleven met zon en zee, waarbij een relaxte sfeer hangt. Voor welke stijl je ook kiest, er is tegenwoordig een breed assortiment en dus voor ieder wat wils!

Maat van palletkussens

Een palletkussen heeft de afmeting van een standaard euro-pallet. De maat hiervan is 120 cm lang en 60 cm breed. De dikte van de kussens zijn over het algemeen 17 cm en ze zijn gevuld met zacht materiaal, zodat je er urenlang comfortabel op kunt zitten. Door twee pallet kussens naast elkaar te leggen ontstaat een bank van maar liefst 2,40 meter. Ook kun je kiezen voor een halve pallet, daar past een kussen van 60x60 cm op. Om de zitplek een beetje hoogte te geven kun je 2 pallets op elkaar leggen. Dit vergemakkelijkt het opstaan en zitten gaan. Je knieën houden daarmee ook een comfortabele hoek. Maar je kunt de kussens natuurlijk ook gewoon op de grond leggen om lekker op te loungen. Of eventueel de kussens te verdubbelen. De kinderen kunnen er dan heerlijk op spelen en chillen.

Duurzaamheid van een palletkussen

loungeset-robuust-foto-2Gebruik je je palletkussens voor binnen of buiten? Laat je ze door weer en wind buiten liggen? Of alleen met de zon erop? Als je een palletkussen uitzoekt moet je hier wel rekening mee houden. Wil je een kussen hebben die je in weer en wind buiten kunt laten liggen, ga dan voor een stof die hiertegen bestand is. Een palletkussen krijgt veel te verduren, het moet bestand zijn tegen zonlicht maar de stof moet ook tegen water en vuil kunnen.

Voor de aanschaf van je loungeset geldt: kies wat bij je past! Ga voor persoonlijk, zodat je stijl hier ook helemaal in terug te zien is. Door kleuren en materialen te combineren kan je een geweldige sfeer neerzetten waar je jaren plezier van hebt.