Voeg extra gezelligheid toe aan de feestdagen met een Zweedse fakkel!

25619_sfeer-fakkel-geschenkDe dagen worden korter en het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijdens deze donkere dagen zitten we allemaal graag lekker bij een vuur om op te warmen of gewoon puur voor de gezelligheid. Dit hoeft niet alleen binnen te zijn voor een openhaard, maar is zeker zo leuk in de tuin.

Als je bijvoorbeeld een winterbarbecue organiseert, is het leuk en gezellig als er sfeervolle verlichting in de tuin aanwezig is. Met een Zweedse fakkel heb je uren gezelligheid in je tuin, terwijl deze veilig en eenvoudig aan te steken zijn. Ideaal toch?

Historie van de Zweedse fakkel?

De Zweedse fakkel, oftewel de Swedish torch, is in de 16e eeuw 'uitgevonden' door soldaten uit Zweden die een eenvoudige manier zochten om vochtig hout te doen branden. Zij maakten insnedes in boomstammen om de zuurstoftoevoer te reguleren. De fakkels werden gebruikt voor licht en warmte, maar ook voor het opwarmen van bijvoorbeeld water en maaltijden.

Tegenwoordig hebben de fakkels nog steeds dezelfde vorm, maar worden er andere technieken gehanteerd om ervoor te zorgen dat deze niet vonken en minder roken.

Veilig te gebruiken én sfeervol

De Zweedse fakkel is een echte sfeermaker in de tuin. Doordat deze langdurig brand en een gezellig, warm licht verspreid, voegt een Zweedse fakkel echt wat toe aan een gezellige winteravond. Om zo’n fakkel goed te gebruiken, is het echter wel aan te raden om met een aantal dingen rekening te houden, zodat een Zweedse fakkel leuk is voor iedereen:

  • Zet de fakkel altijd op een vlakke ondergrond (aan te raden is onbrandbaar zoals op een plaat of tegel)
  • Steek de fakkel aan met het bijgeleverde aanmaakblokje
  • Houd de ingezaagde kant altijd boven en laat de fakkel in 1 keer opbranden en steek deze niet opnieuw aan
  • Zoals met alle vuren: houd de fakkel goed in de gaten wat betreft kinderen en dieren
  • Geniet!

Accessoires voor Zweedse fakkels

Zweedse-fakkel-met-standaard-200x300Voor de kleinere Zweedse fakkels van 20 en 25 cm hoog is er een decoratieve standaard voor Zweedse fakkels verkrijgbaar. Deze standaard lijkt een beetje op een kleine vuurkorf en heeft verticale spijltjes waardoor het vuur van alle kanten zichtbaar is. De standaard staat op drie pootjes en is dus stabiel overal neer te zetten.

De standaard wordt veel gebruikt als basis voor kerstpakketten, maar vormt samen met een fakkel ook een leuk verjaardagscadeau of eindejaarsgeschenk.

Omdat tijdens het branden van de fakkel as- en houtresten op de grond zullen vallen kan het verstandig zijn om een bodemplaat te gebruiken. Deze bodemplaten zijn zowel rond als vierkant (en in verschillende maten) verkrijgbaar. Na gebruik kunt u deze asopvangbak eenvoudig legen boven de vuilnisbak.

Voor de feestdagen in huis

marshmallowWil jij ook genieten van zo’n gezellige Zweedse fakkel? Bekijk dan nu ons aanbod en bestel de fakkel die bij jou past. Onze Zweedse fakkels zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en bieden uren plezier, afhankelijk van de hoogte van de fakkel.

Een Zweedse fakkel past bij uitstek bij de komende feestdagen of een winterbarbecue en voegt sfeer en gezelligheid toe aan de tuin. Met een Zweedse fakkel kom je dus de koude avonden uitstekend door en maak je de komende feestdagen onvergetelijk!