Uw eigen pizza in de tuin bereiden

Iedereen houdt van een krokante pizzabodem, toch? Maar hoe doen de professionals dit? Gebruik uw barbecue en een pizzasteen, of een speciale pizzaoven en trakteer uzelf op een knapperige, zelfgemaakte pizza zoals Italianen dat doen.

pizza-maken-in-een-pizza-oven-300x165Heeft u een barbecue in de tuin? Dan kunt u heel snel aan de slag! Met een deksel er op, werkt een barbecue als een oven. Door een pizzasteen te gebruiken, kunt u de bbq in een soort bakstenen oven veranderen. Maar u kunt natuurlijk ook een echte pizzaoven gebruiken.

Iedereen heeft zijn favoriete pizza. Maar hoe uw favoriete topping er ook uitziet, het belangrijkste van de pizza is de bodem! Hieronder volgen enkele tips om u pizza zo te bereiden als een ware pizzabakker.

 

 

Pizzasteen gebruikenzelf-pizza-maken-in-pizza-oven

Er zijn verschillende soorten pizza-stenen, de meeste zijn gemaakt van cordieriet. Het geheim van die steen is dat het, net als een steenoven, gloeiend heet wordt, wat resulteert in heerlijke knapperigheid. De pizzasteen warmt binnen enkele minuten op en koelt dan snel af, zodat deze onmiddellijk voor de volgende pizza kan worden gebruikt.

De pizza kan direct op de steen worden bereid. En als je eenmaal het bakken van pizza's onder de knie hebt, is dit nog maar het begin. Brood, cake, gebak, taarten en allerlei andere bakavonturen wachten op u.

Welke pizza-oven past bij u?

Diverse pizza-ovens en pizza-stenen zijn verkrijgbaar bij Vuurkorfwinkel.nl. Denk aan de La Hacienda pizza-oven Lorenzo of de compacte La Hacienda Pizza BBQ vuurvaste schotel. Pizza-stenen zijn ook verkrijgbaar voor Burni-haarden en Happy Cocooning-vuurtafels, zodat u kunt genieten van het koken in de tuin.

Ook hebben wij de La Hacienda Firebox pizza oven in ons assortiment. De Firebox verandert uw gas- of houtskoolbarbecue in een handomdraai in een pizzaoven. Het enige wat u hoeft te doen is de grill op de barbecue plaatsen en de warmte doet de rest.

Met de Firebox maakt u echter niet alleen perfecte pizza's, deze pizzaoven is ook geschikt voor het bereiden van vis, vlees, groenten, brood, koekjes en meer.

 

la-hacienda-pizza-oven-lorenzo-56107Pizza maken in 4 stappen

Stap 1

Verwarm de barbecue of pizzaoven voor op de maximale temperatuur. Plaats de pizzasteen in het midden van de BBQ of oven, plaats de deksel erop (of sluit de deur) en laat de steen ongeveer 8 tot 10 minuten voorverwarmen.

Stap 2

Bestrooi de pizzasteen met een beetje tarwemeel en leg de pizza erop.

Stap 3

Plaats de pizza op de steen. De baktijd is afhankelijk van verschillende factoren.

Stap 4

Na 4 tot 5 minuten begint de bodem knapperig te worden. Verwijder de pizza van de barbecue of oven wanneer de korst donkerbruin is en goed gebakken is.

Bent u op zoek naar een goede pizza-oven of wilt u extra informatie? Neem dan contact met ons op of bezoek ons ​​onze showroom. Onze medewerkers helpen u graag!

Buon Appetito!