Houtkachels buiten zijn razend populair. In steeds meer tuinen staat er één te pronken en te vonken. Met name om zwoele zomeravonden zo lang mogelijk op te rekken. Maar wist u dat u met een houtkachel buiten meer kunt dan alleen zitten en ernaar kijken?

Burningbarrel houtkachel

Met een houtkachel buiten kunt u:

1. Plaats een houtkachel onder een houten overkapping of veranda, zodat u het hele jaar buiten kunt zitten. Zelfs tijdens een druilerige herfst of winter.

2. Gebruik de houtkachel buiten als terrasverwarmer op een feestje. (Uit veiligheidsoverwegingen is dit vooral handig als u een dicht model heeft, bijvoorbeeld met een glazen deurtje.)

3. Leuk voor de kinderen: kneed bolletjes brooddeeg, laat de kids een mooie stok zoeken en bakken maar! (Natuurlijk wel altijd onder ouderlijk toezicht).

4. “'s Avonds als het kampvuur brandt, wanneer de paarden grazend in de prairie staan, dan zingen cowboys met elkaar, bij muziek van hun gitaar”. Hou een ouderwets “kampvuur” in eigen achtertuin, compleet met worstjes en marshmallows.

5. Afval over van het zagen en klussen? Stook een vuurtje en u bespaart uzelf een tochtje naar de container of de afvalinzameling. Lekker landelijk!

6. Mmm! Sommige houtkachels kunnen worden aangesloten op een buitenzwembad en maken er in een handomdraai een hot tub van.

7. Organiseer een winterfeestje voor uw buren of familie. Stook de houtkachel buiten lekker op, zet er een kan warme glühwein op en een schaal oliebollen ernaast. Een pak sneeuw maakt het feest natuurlijk helemaal compleet.

8. Heeft u een houtkachel in de tuin met een grillplaat? Varieer dan eens uw lapje vlees met een pizza of een maaltijd van gegrilde groenten.

9. Is de schoorsteen niet te hoog? Dan kunt u wellicht zelfs uw eigen visje roken.

10. ’s Avonds laat nog een boekje lezen in de tuin? In verband met muggen is een felle lamp niet handig. Maar de lichtgevende gloed van de houtkachel buiten doet zijn werk ook prima.

Houtkachel kopen bij Vuurkorfwinkel.nl

Bent u ook op zoek naar een mooie houtkachel buiten? Om één van bovenstaande redenen, of gewoon om lekker te genieten van die warme zomeravonden? Bekijk dan eens de uitgebreide collectie houtkachels van Vuurkorfwinkel.nl.

Meer weten?

Neem contact op met Vuurkorfwinkel.nl voor vragen of persoonlijk advies.