Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

elektrische sfeerhaard

 • Hoe werkt een elektrische haard?

  De elektrische haard is het "vuur" van de toekomst

  De populariteit van elektrische haarden is in korte tijd enorm toegenomen en dat is eenvoudig verklaarbaar. De elektrische haard wordt namelijk gezien als een perfect alternatief voor bijvoorbeeld een gashaard. Zeker met het oog op het milieu en alle energiebesparende maatregelen die we nemen, is een elektrische sfeerhaard een duurzame oplossing.

  Dimplex-Opti-Virtual-double

  Daarnaast brengt de elektrische haard natuurlijk ook nog andere voor de hand liggende voordelen met zich mee. Wat dacht u bijvoorbeeld van de eenvoudige installatie? U heeft geen duur rookkanaal nodig, een stopcontact is voldoende. Dit zorgt er voor dat u een dergelijke sfeerhaard bijvoorbeeld ook op andere plaatsen dan de woonkamer kunt plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op eenvoudige wijze wat extra warmte en sfeer in de keuken of badkamer te brengen. Maar ook in een restaurant of de entree van een kantoorgebouw is de elektrische haard natuurlijk een enorme blikvanger. Daar komt nog bij dat deze haarden een stuk veiliger zijn omdat er geen sprake is van een echt haardvuur. Zeker in openbare ruimtes is dit een prettige gedachte.

  “Elektrisch vuur” is het vuur van de toekomst. De haard is eenvoudig te bedienen, (kind-)veilig en onderhoudsarm. Ook zijn elektrische haarden energiezuinig en produceren ze geen fijnstof. De elektrische haard is een bewuste en duurzame keuze.

  De verschillende vuurbeelden van een elektrische sfeerhaard

  Omdat de keuze in modellen, merken en technieken zo groot is, zetten we hieronder een aantal innovatieve vlamtechnieken van Dimplex op een rijtje. Het geeft u hopelijk een wat duidelijker beeld waardoor u uiteindelijk een juiste keuze kunt maken.

  Het vuurbeeld in de elektrische sfeerhaarden van Dimplex is toonaangevend en gebaseerd op diverse gepatenteerde technieken. Deze technieken hebben allemaal unieke, specifieke kwaliteiten die voor een realistisch vuurbeeld zorgen. Welk vuurbeeld het beste in uw huis past is een kwestie van smaak, voorkeur en gebruik.

  Dimplex cassette 1000 sfeerhaardDe Opti-myst haard

  Vuur uit water. Het “vuur” in een haard met Opti-Myst technologie bestaat uit unieke vlampatronen en dampslierten, die vrij meebewegen in de omringende lucht. Het boeiende effect bestaat uit een combinatie van energiezuinige verlichting en veilige waternevel. Deze waternevel draagt bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Bij bepaalde modellen haarden is de afwerking van het vuurbeeld zelf te bepalen. Een elektrische haard met Opti-myst vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Cassette 1000.

   

   

   

   

  Faber Dimplex Prism 5051 De Optiflame haard

  Bij een vuur met de Optiflame techniek ontstaan rustgevende vlammen boven het verlichte vuurbed doordat zacht licht over talloze bewegende spiegels wordt gebroken. Afhankelijk van stijl en stemming zijn - bij bepaalde modellen - de kleuren van het vlam- en vuurbed eenvoudig instelbaar. Eigentijds! Verder is het bij diverse modellen mogelijk om geheel naar eigen smaak het vuurbed te decoreren met andere dan de meegeleverde materialen. Dit maakt de sfeerhaard persoonlijk en passend bij iedere gewenste woonstijl. Een elektrische haard met Optiflame vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Prism 5051.

   

   

   

   

   

  Dimplex-Sunningdale-elektrische-haard-opti-virtualDe Opti-Virtual haard

  Een bijzonder levendig en gloedvol vlammenspel, met vonkjes die zo nu en dan wegspringen vanuit de stoere houtblokken. De Opti-V vuurtechnologie is samengestelde uit een geraffineerde combinatie van HDTV, zuinige LED-techniek en een realistisch haardinterieur. Het rustgevende geluid van het knisperende haardvuur is bij alle Opti-Virtual modellen standaard. Een elektrische haard met Opti-V vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Sunningdale.

   

   

   

  dimplex-revillusion-30-sfeerhaardDe Revillusion haard

  Revillusion is de nieuwste Dimplex vlamtechniek en een nieuwe mijlpaal in elektrisch vuur. In het gemetselde haardinterieur is er een ongekend ruim zicht op levensechte vlammen. Deze vlammen stijgen zonder reflectie op vanuit het midden van de haard uit de levensechte fonkelend gloeiende houtset. Met de eenvoudig te bedienen afstandsbediening zijn de lichtkleur en kleurintensiteit op tal van manieren instelbaar. Het lichtbeeld is optimaal aan te passen aan de gewenste sfeer, stijl en het omringende licht. Een elektrische haard met Revillusion vuurbeeld is bijvoorbeeld de Faber Dimplex Revillusion 30" Built-in Firebox.

   

   

   

   

   

  Elektrische haard kopen?

  Door de verschillende vlamtechnieken op een rijtje te zetten hopen we u enigszins op weg te hebben geholpen naar uw perfecte sfeerhaard. Heeft u toch nog vragen of wilt u de verschillende technieken eerst zelf eens echt bekijken, kom dan gewoon langs in onze showroom. We helpen u graag en de koffie staat voor u klaar!

  Bent u er al helemaal uit, dan kunt u uw elektrische haard online bestellen bij Vuurkorfwinkel.nl of Terrashaardshop.be. Bestelt u op werkdagen voor 17:00 uur, dan heeft u uw haard normaliter de volgende werkdag al in huis. En de bezorging is uiteraard gratis!

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Top 5 elektrische haarden

  De vele voordelen van een elektrische haard

  De elektrische haard wint de laatste jaren enorm aan populariteit. En dat is niet zo gek want deze sfeerhaard kent veel voordelen ten opzichte van de traditionele openhaard.

  Eén van de grootste voordelen is natuurlijk het feit dat er geen kostbaar rookkanaal nodig is. Een stopcontact is voldoende waardoor u nu dus ook in uw slaapkamer, keuken of zelfs badkamer een prachtige haard kunt plaatsen… En door de verbeterde vlamtechnieken en de voortdurende innovatie is het vuurbeeld tegenwoordig nog nauwelijks van een echt haardvuur te onderscheiden. De elektrische haard is hiermee meer en meer een volwaardige vervanger van de traditionele gashaard!

  Top 5 best verkochte sfeerhaarden

  Omdat er inmiddels zoveel verschillende modellen, merken en technieken verkrijgbaar zijn, zetten we op basis van onze ervaringen de vijf meest verkochte modellen op een rijtje. Deze top 5 elektrische haarden varieert daarom van een vrijstaande haard tot een inbouwhaard en alles wat daar tussen zit.  Hoewel dit dus populaire haarden zijn, is de keuze voor een openhaard heel persoonlijk en smaak gebonden. Er is echter voor ieder interieur een fraaie elektrische haard te vinden.

  1. Dimplex Gala Opti-myst

  Dimplex Gala OptimystDe Faber Dimplex Gala is een elektrische inbouwhaard op basis van de fameuze Opti-myst techniek.

  Door verneveling of verdamping van water wordt een prachtig 3D vlam effect gecreëerd en ziet u “echte rook” van de haardblokken afkomen. Het haardvuur is hiermee nauwelijks van een echte openhaard te onderscheiden.

  De Gala Opti-myst is bijzonder eenvoudig te monteren. De sfeerhaard plaatst u eenvoudig in de schouw en u steekt de stekker in het stopcontact. Hierna is het direct genieten van een prachtige vlammenspel. Vervolgens is het enige dat u af en toe moet doen, het bijvullen van het waterreservoir.

  De Dimplex Gala wordt geleverd inclusief houtstammen en afstandsbediening.

   

   

  2. Dimplex Stonebridge Opti-myst

  dimplex-stockbridge-sfeerhaardDe Dimplex Stonebridge is een klassieke vrijstaande haard die u overal in uw woonkamer (of keuken of serre…) kunt plaatsen. U heeft alleen een stopcontact nodig en de haard doet de rest. Wat wilt u nog meer?

  Het vlameffect bij de Stonebridge wordt ook bij deze haard gecreëerd door de Opti-myst techniek. Dit betekent een levensecht haardvuur op basis van ultra-fijne verlichte waterdamp.

  De Dimplex Stonebridge is uitgerust met een verwarmingselement. Naar wens kan de kachel 1 of 2 kW bijverwarmen. Hiermee is het helemaal alsof u voor een echte houtkachel zit. De haard wordt compleet met afstandsbediening geleverd.

  Vergelijkbaar met de Stonebridge zijn de Dimplex Stockbridge en de Dimplex Sunningdale.

   

   

   

  3. Livin’ flame noville

  livin-flame-noville-inbouwhaardDe Livin’ flame Noville inbouwhaard is eenvoudig op iedere willekeurige plaats in huis in te bouwen. Of het uw woonkamer, uw keuken of uw slaapkamer betreft, de Noville maakt er een warme en sfeervolle ruimte van. De Noville inbouwhaard is aan de voorzijde voorzien van een glasplaat en is uitgerust met een bijna oneindig scala aan kleurinstellingen. U past deze eenvoudig naar wens aan en dat maakt deze haard enorm populair.

  Als klap op de vuurpijl is ook deze sfeerhaard voorzien van een verwarmingselement met een vermogen van 1000 - 2000 Watt.  De verwarmingsfunctie kunt u naar eigen wens in- of uitschakelen.

   

   

  4. Dimplex Prism 5051 Optiflame

  Faber Dimplex Prism 5051De Dimplex Prism 5051 is een extra brede inbouwhaard (128 cm) met een fantastisch zicht op de sfeervolle vlammen.  Het bijzondere aan de Prism 5051 is het feit dat u ook de kleur van het glasbed, waaruit de vlammen omhoog komen, naar uw eigen smaak in maar liefst zes verschillende kleurtinten aanpassen. Het maakt de haard trendy en eigentijds.

  De elektrische ’Optiflame technology’ geeft een regelbaar en realistisch vlameffect dat met de afstandsbediening te bedienen is. Voor de verlichting is gebruikgemaakt van de nieuwste LED technieken, hierdoor lijkt het een levensecht haardvuur en is het stroomverbruik bijzonder laag.

  Het verwarmingselement zorgt bij de Prism 5051 voor wat extra verwarming met een maximaal vermogen van 1 kW. En is dit model naar uw mening nog steeds niet breed genoeg, dan is de Prism 7451 waarschijnlijk een perfect alternatief. Dit laatste model heeft een breedte van maar liefst 180 cm.

   

   

  5. Eurom Valencia sfeerhaard

  Eurom Valencia elektrische haard sfeerDe Eurom Valencia sfeerhaard is een hangende haard en een echte sfeermaker in uw woonkamer. Dankzij het traploos regelbare vlameffect beleeft u het gevoel van een sfeerhaard nog intenser. Met de afstandsbediening kunt u de verwarming en het vlameffect instellen.

  De Eurom Valencia is voorzien van een verwarmingselement met een vermogen van 1000 - 2000 Watt. De warmte wordt gegenereerd door een gloeispiraal en een ventilator. Deze warmte komt aan de achterkant van het scherm via de ventilatiegaatjes uit de kachel. En wilt u alleen vlammen en geen warmte, dan zet u de verwarming gewoon uit.

  De Valencia is erg vriendelijk geprijsd en mede daarom een erg populair model elektrische haard.

   

   

   

  Waarom een elektrische haard kopen?

  Een elektrische haard staat voor gemak, comfort, gezelligheid en warmte. U bent met een elektrische haard enorm flexibel want een stopcontact is voldoende. De verbeterde technieken en de op veel haarden aanwezige verwarmingselementen zorgen ervoor dat deze haarden de komende jaren een volwaardig alternatief blijken te zijn voor de traditionele gashaard en houtkachel.

  Het aanbod is inmiddels zeer ruim en divers en voor iedere ruimte is wel een sfeerhaard naar wens te vinden. Het aanbod zal overigens de komende jaren alleen nog maar toenemen. Omdat het hierboven een top 5 betreft beperken we onze opsomming van populaire elektrische haarden. De enige varianten die we het vermelden toch nog even waard vinden zijn de Dimplex Cassette 400 en Cassette 600. Deze cassettes plaatst u heel eenvoudig in iedere willekeurig meubel of zelf gemaakte ombouw en zorgen voor een fantastische sfeer.

  We hopen u met deze top 5 een klein zetje in de rug te kunnen hebben gegeven. Zit u nog vol vragen of wilt u de haarden met eigen ogen komen bekijken, neem dan snel contact met ons op! We helpen u graag een juiste keuze te maken!

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Waarom kiezen voor een elektrische haard?

  Met een elektrische haard in iedere ruimte warmte en gezelligheid

  De elektrische haard is de afgelopen jaren sterk in opmars. En dat is niet zo gek want de elektrische haard kent veel voordelen ten opzichte van de traditionele openhaard.

  Zo is er bijvoorbeeld geen rookkanaal nodig. Een stopcontact is voldoende waardoor je in vrijwel iedere kamer of ruimte in huis heel eenvoudig een mooie sfeerhaard kunt plaatsen. Met een hout- of gashaard is dat toch een stuk lastiger en zeker prijziger. Met een elektrische haard kun je nu dus zo maar een prachtige haard in je slaapkamer, keuken of zelfs badkamer plaatsen. Wie had dat vroeger gedacht?

  Faber Dimplex Nissum landscape opti-mystAlsof je voor een echte openhaard zit…

  Wat zeker ook meespeelt bij de alsmaar groeiende vraag naar elektrische haarden is het feit dat de vlamtechniek de afgelopen jaren sterk is verbeterd. Deze voortdurende innovatie zorgt ervoor dat het huidige haardvuur nog maar nauwelijks van een echt vuur is te onderscheiden. Een Dimplex haard met de Opti-myst techniek werkt bijvoorbeeld op basis van waterdamp waardoor je “echte rook” van de haardblokken ziet afkomen. Andere haarden kennen een vergelijkbaar realistisch vuurbeeld, maar dan op basis van bijvoorbeeld ledlampen, spiegelelementen en reflectie. Daarnaast hebben veel haarden een warmte-element en zelfs het geluid van een knisperend haardvuur. Hierdoor waan je jezelf natuurlijk helemaal voor een echte openhaard.

  Dat de verwarming je het gevoel geeft dat het om een echte gashaard of houthaard gaat, is prachtig. Maar het feit dat je een elektrische sfeerhaard ook gewoon als bijverwarming van een ruimte kunt gebruiken, is natuurlijk een groot voordeel. Veel haarden zijn namelijk voorzien van een thermostaat en onafhankelijk van de vlammen in- of uit te schakelen. Zeker ’s winters kan het heerlijk zijn om met een warme chocomel een beetje op te verwarmen bij de haard.

  Dimplex Opti-virtual singleVeilig en comfortabel, ideaal voor gebruik in de horeca

  Omdat het uiteindelijk geen echt haardvuur betreft heb je geen last van rondspringende vonken, de geur van brandend hout, of de hitte van de haard zelf. Zeker met kinderen of huisdieren is dit laatste een prettige gedachte. Wel de sfeer en de gezelligheid van een openhaard, maar niet de risico’s. Het is gewoon heel veilig.

  Ook voor horecazaken of voor bijvoorbeeld bij de entree van een bedrijfsgebouw kan een elektrische haard dé oplossing zijn. Eenvoudig en snel geïnstalleerd en heel veilig en comfortabel in gebruik. Bovendien geef je je gasten een wel héél warm welkom. De haard zal een echte eyecatcher zijn!

  En wat te denken van een huiskamer in bijvoorbeeld een verzorgingstehuis. Het creëert voor de bewoners een huiselijke sfeer waar iedereen vrolijk van wordt. En dat zonder grote investeringen. De mogelijkheden zijn legio.

  Elektrische sfeerhaard als alternatief voor gashaard

  Nog los van de geringe investering, de veiligheid en het comfort is de elektrische haard uiteindelijk een perfect alternatief voor de gashaard. We weten inmiddels allemaal dat de Nederlandse overheid ons uiteindelijk van “het gas af” wil hebben. Wie op dit moment nadenkt over de aankoop van een openhaard, zou de elektrische haard naar onze mening dus serieus in zijn overwegingen mee moeten nemen. Het is beter voor het milieu en op langere termijn een betere investering.

  Faber Dimplex Sunningdale Opti-virtualVrijstaande haard of hangende haard?

  Omdat de elektrische haard in veel verschillende modellen, afmetingen en prijsklasses verkrijgbaar is, is er eigenlijk altijd wel een exemplaar te vinden dat past bij jouw interieur (en portemonnee). Ben je op zoek naar een vrijstaande haard of heb je liever een inbouwhaard waarbij je zelf een mooi meubel creëert, het kan allemaal. Sommige haarden hang je simpelweg met een paar schroeven aan de muur. Gemakkelijker kan eigenlijk niet: plug & play. En bij de meeste elektrische haarden is een afstandsbediening inbegrepen waardoor je je luiestoel niet mee uit hoeft…

  De voordelen van een elektrische haard, ervaar het zelf

  Al met al kent de hedendaagse elektrische sfeerhaard eigenlijk meer voordelen dan nadelen. Het is vaak nog een bepaalde perceptie en de gedachte aan de elektrische haarden van “vroeger”. De realiteit is echter anders. Trek de stoute schoenen eens aan en kom bij ons langs in de showroom. We laten het u graag zelf ervaren.

  U kunt bij ons terecht voor de elektrische haarden van gerenommeerde merken zoals Faber Dimplex, Livin' flame en Eurom.

  Bekijk voor een eerste algemene indruk eens onderstaande haarden:

  Vrijstaande haard: Faber Dimplex Stonebridge Opti-myst
  Inbouw haard: Faber Dimplex Vega Optiflame
  Hangende haard: Livin’ flame Nottingham hanghaard
  Inzethaard: Faber Dimplex Albany Opti-myst

  ___________________________________________________________________________________________________

 • Voordelen elektrische haard - Lees meer!

  De voordelen van een elektrische haard

  Wel het effect en de sfeer van een echte openhaard, maar geen lastige installatie en kosten voor het onderhoud van een houtkachel of gashaard...

  De voordelen van een elektrische haard zijn groot. En dan hebben we het niet alleen over het zo realistische vuurbeeld dat de huidige generatie elektrische haarden heeft. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat de populariteit van deze sfeerhaarden zo enorm toeneemt. Hieronder zetten we er enkele voor u op een rijtje:

  Dimplex Optiflame elektrische haardGemakkelijk te installeren

  Een elektrische haard is in enkele minuten te installeren; U steekt gewoon de stekker van de haard in het stopcontact en zet de haard aan! Kan het eenvoudiger?

  Omdat een elektrische sfeerhaard geen schoorsteen en rookkanaal vereist, kunt u kiezen waar u de haard wilt plaatsen. Wordt het de woonkamer, de keuken of de slaapkamer? Het kan allemaal!

  Plaats eventueel een losse schouw rond de haard u heeft een open haard die past bij elk interieur en die in iedere kamer een middelpunt vormt.

  Realistisch vuurbeeld dat nauwelijks van een echt haardvuur is te onderscheiden

  Het is tegenwoordig mogelijk om met een elektrische haard een heel realistisch en levensecht vlammenspel te creëren. De elektrische haard van vroeger is niet meer. Tegenwoordig zijn er rookeffecten door middel van waterdamp, knisperend geluid van de vonken en zelfs verwarming waardoor u het gevoel heeft dat u voor een echte haard zit. De ontwikkelingen gaan erg snel en de technieken worden voortdurend verbeterd. De elektrische sfeerhaard heeft de toekomst.

  Comfortabel in gebruik

  Warmte en vlammen zijn direct beschikbaar met slechts één druk op de knop. Veel elektrische haarden van Dimplex bieden echter ook een handige afstandsbediening zodat u zowel de verwarming als de 'vlam' effecten kunt regelen vanuit uw luie stoel.

  De ruimtedetecterende thermostaattechnologie van de Dimplex haard meet voortdurend de omgevingstemperatuur en zal de verwarming aanpassen om inefficiëntie en 'schommeling van de omgevingstemperatuur' te elimineren. Dus geen onnodige warmteproductie, wat ook helpt om geld te besparen.

  Dimplex Gala OptimystEnergiezuinig

  Alle Dimplex Optiflame® en Dimplex Opti-mystTM haarden, zoals bijvoorbeeld de Dimplex Vega en de Dimplex Cassette L zijn zuinig in gebruik, zodat er geen warmte wordt verspild en uw koolstofuitstoot wordt verminderd.

  En omdat ze onafhankelijk van uw Centrale verwarming werken, kunt u het hele jaar door genieten van het ontspannende effect van een sfeervol haardvuur. Maar ook op koelere avonden of als de centrale verwarming aan staat, sfeer creëren zonder de kamer te oververhitten.

  Met LED lampen in de hele Optiflame® serie blijven de verbruikskosten van de elektrische haard zeer laag. De levensduur van de LED lampen is daarnaast erg hoog.

  Veilig en betrouwbaar

  Dimplex heeft een internationaal erkende BEAB-goedkeuring op alle elektrische haarden waardoor u een extra veiligheidsgarantie heeft.

  Omdat de elektrische haarden van Dimplex intern geen brandstof verbranden om warmte op te wekken zijn er geen van de bijbehorende veiligheidsrisico's, zoals koolmonoxidevergiftiging.

  De kwaliteit van de Dimplex haard ligt hoog waardoor het onderhoud aan een elektrische haard tot een minimum wordt beperkt. Een elektrische haard van Dimplex bespaart u dus tijd en geld. U kunt zorgeloos genieten van een sfeervol haardvuur.

  Elektrische haard kopen bij Vuurkorfwinkel.nl

  Heeft u een mooie elektrische haard gezien op onze website? Dan kunt u deze heel eenvoudig online bestellen. U kunt terecht bij Vuurkorfwinkel.nl of Sfeerhaardonline.nl. Wij kunnen de haard normaliter binnen 1 werkdag leveren en de bezorging is gratis!

  Heeft u nog vragen over onze elektrische haarden of komt u liever eerst even langs in onze showroom? Dan kunt u natuurlijk contact opnemen met één van onze medewerkers. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 013-545 19 66 of een e-mail sturen naar info@vuurkorfwinkel.nl.

  ___________________________________________________________________________________________________

 • De voordelen van een elektrische sfeerhaard

  Een elektrische sfeerhaard is een mooi alternatief voor de traditionele openhaard

  Bij het inrichten van woonruimte wordt er veel aandacht besteed aan aspecten als sfeer, comfort en functionaliteit. Een traditionele openhaard past daarbij perfect in het plaatje, maar helaas heeft niet iedereen de mogelijkheden om deze te plaatsen. Gelukkig zijn er nu ook prima alternatieven om sfeer en gezelligheid binnenshuis te creëren. Een elektrische sfeerhaard voldoet al snel aan alle wensen en is echt een perfect alternatief voor de traditionele haard.

  Faber Gala Opti-mystElektrische sfeerhaarden zijn minstens zo sfeervol en zeker zo functioneel in vergelijking met de openhaarden die we van oudsher kennen. Daarnaast zijn er elektrische haarden die zelfs een warmteafgifte hebben en hiermee een grote bijdrage leveren aan een optimaal comfort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard.

  Het comfort van de elektrische sfeerhaard

  De introductie van de huidige generatie elektrische sfeerhaarden biedt veel mensen de mogelijkheid om nu wél een mooie open haard in huis te plaatsen. U bent immers niet meer afhankelijk van een rookkanaal. En een elektrische sfeerhaard hoeft zeker niet gezien te worden als tweede keus omdat “een traditionele houthaard plaatsen niet mogelijk is”.

  Lees verder

5 artikel(en)