Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

De vuurkorf

Wat is een vuurkorf

Een vuurkorf is een soort mand gemaakt van vuurbestendig materiaal, veelal van metaal of RVS. Het kan in verschillende vormen gegoten worden, zoals rond, vierkant en in een tulp vorm. De vuurkorf is geschikt voor gebruik in de openlucht. Door het stoken van houtblokken wordt een sfeervol vuur gecreëerd, dit geeft het idee van een kampvuur.

Met een vuurkorf gezelligheid in de eigen tuin

Een vuurkorf brengt veel gezelligheid in je tuin. Want met een beetje extra warmte van een vuurkorf blijf je ook op de wat koelere zomeravonden langer in je tuin zitten. En wat dacht je van de wintermaanden? Met een vuurkorf creëer je een ongekende sfeer waarbij je met vrienden rondom een vuurkorf een lekker glaasje gluhwein of warme chocomel drinkt. Een vuurkorf is eigenlijk tijdens alle seizoenen te gebruiken.

Vuurkorf aanstekenEen vuurkorf veilig aansteken

Een vuurkorf kan je het best aansteken met een groot paraffine aanmaakblok, kleine aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes. Gebruik in ieder geval geen benzine, petroleum of spiritus! Met zulke brandbare vloeistoffen kunnen levensgevaarlijke steekvlammen ontstaan. Als je kranten gebruikt, gebruik dan niet te veel want dan gaat het zo roken.

Als je een aanmaakbriket gebruikt, leg dan dit blok op de bodem van de vuurkorf. Maak met het haardhout rondom dit blok een klein torentje in de vorm van een wigwam. Leg de blokken niet te dicht op elkaar zodat er voldoende zuurstof bij het hout kan. Als dit hout lekker brand, dan leg je er heel geleidelijk aan steeds wat blokken bij totdat je een mooi haardvuur hebt.

65.OLF050 Brasero + bbq 2Een vuurkorf ook als barbecue gebruiken

Een vuurkorf is vooral bedoeld voor het creëren warmte en sfeer. Maar natuurlijk kun je boven het vuur wel brood, marshmallows of worstjes roosteren. Er zijn tegenwoordig hele handige worstenklemmen of marshmallowpinnen te koop.

De marshmallow is de Amerikaanse versie van ons ‘spekkie’, en Amerikanen roosteren ze graag. Dat doe je door je marshmallow op een speciale pin te prikken en ‘m boven de vuurkorf te houden. Zorg dat je marshmallow niet in het vuur hangt, en draai ‘m langzaam rond. De buitenkant karameliseert en de binnenkant wordt lekker vloeibaar.

Wil je echt barbecueën, dan zijn er ook vuurkorven met een grillrooster verkrijgbaar. Je begint gezellig met het grillen van een stukje vlees en sluit af met een borreltje rond de vuurkorf. Handig en heel gezellig!

Hoe gebruikt u een vuurkorf veilig?

1. Zet je vuurkorf op een vlakke ondergrond. Let op spelende kinderen of huisdieren.

2. Zoals we al eerder zeiden: gebruik alleen aanmaakblokken, aanmaakblokjes en géén benzine, petroleum of spiritus om je vuurkorf aan te steken.

3. Pas op met kleding die licht ontvlambaar is.

4. Hou een emmer water of zand in de buurt van je vuurkorf (of een brandblusser of blusdeken).

5. Let op je vuur. Laat je vuurkorf pas achter als het vuur niet meer brandt en smeult.

Vuurkorf in de sneeuwHebben we verder nog tips?

Jazeker! Want je wilt je vuurkorf ook een beetje netjes houden.

1. Zet je vuurkorf op een metalen plaat of in een asopvangbak. Zo blijft je tuinvloer netjes.

2. Veeg je vuurkorf schoon als je ‘m gebruikt hebt. Denk er wel aan dat je de as eerst af laat koelen. Afgekoelde as kan je in de vuilnisbak gooien, maar je kan as ook als mest voor je tuin gebruiken.

3. Een vuurkorf is veelal van metaal en zal vroeg of laat dus roesten. Zet je vuurkorf na gebruik dus onder een afdak of dek de korf af met een beschermhoes. Roestvorming wordt zo niet geheel voorkomen, maar zal wel minder zijn.

4. Is er uiteindelijk sprake van roest of aantasting van de laklaag door hitte en andere weersinvloeden, dan kun je je vuurkorf altijd nog met een hittebestendige lak van een nieuwe laklaag voorzien.

Wilt u een vuurkorf kopen?

Ben je op zoek naar een leuke vuurkorf? Bekijk dan snel ons assortiment. We verkopen vuurkorven in alle soorten en maten, prijsklassen en materialen. Voor elk wat wils! Een vuurkorf is al verkrijgbaar vanaf € 13,95.

___________________________________________________________________________________________________