Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

Barbecue

  • Kip op bierblik - Lees hier meer over deze bereidingswijze -

    Kip bereiden op de barbecue

    Het barbecueseizoen is weer aangebroken! De temperaturen nemen toe, de tuin is al weer helemaal op orde en de barbecue is schoongemaakt en staat klaar voor gebruik.

    barbecook-kiphouder

    Barbecues zijn er in vele soorten en maten. Zo kun je heerlijk grillen op een OFYR, er zijn tuinhaarden met grillrooster, maar ook de Troll-700 is onder kenners een populaire BBQ. Voor veel mensen gaat er echter niets boven een ouderwetse houtskoolbarbecue. Maar ook de gasbarbecue neemt de laatste jaren in populariteit toe en heeft steeds meer weg van een complete buitenkeuken.

    Ongeacht voor welke BBQ je kiest, buitenkoken staat voor gezelligheid en lekker eten. Of we nu een eenvoudig worstje, een speklapje of spareribs bereiden, we genieten ontzettend van koken in de buitenlucht.

    Voor de echte liefhebber of hobby chef kan het niet ver genoeg gaan. Experimenteren met verschillende grilltechnieken is de uitdaging. De bekende kip op het bierblik is bijvoorbeeld een populaire bereidingswijze die we in dit artikel graag eens extra belichten.

    Kip op een bierblikje

    Kip op bierblik, bierblik kip of dronken kip. Hoe je het ook noemt, deze kip is al jaren één van de favorieten op de BBQ. Het is best lastig om een hele kip te grillen zonder dat het vlees uitdroogt, maar de stoom van het bier zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Een blikje was hierbij een handig hulpmiddel, maar met een Barbecook kiphouder wordt het niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker.

    Als je ‘bierblikkip’ tegen een doorgewinterde barbecue zegt, dan weet hij precies wat je bedoelt. Het is een van de meest legendarische gerechten binnen de barbecuewereld en heeft veel verschillende namen, waaronder ‘kip op een troon’. Dit komt doordat de hele kip op een geopend bierblikje wordt geplaatst en dan op de barbecue wordt gezet met gesloten deksel. Maar waarom dit trucje?

    Barbecook kiphouderMals en sappig kippenvlees van de barbecue

    Deze methode voor het bereiden van hele kip is zo populair geworden, omdat het een hele gedoe is om mals en sappig kippenvlees te krijgen. Kip bevat weinig vet en kan als snel saai en droog worden, maar het bier in het blikje produceert stoom tijdens het grillen. Het vlees blijft hierdoor mals en sappig terwijl de warmte van de barbecue voor het krokant velletje zorgt. Dit is precies het resultaat dat je wilt hebben bij het bereiden van kip. De vloeistof is het geheim van het sappige resultaat en je kunt hier van alles voor gebruiken: van appelcider tot rode wijn, whisky of bouillon. En de kiphouder van Barbecook voegt er nog een extra dimensie aan toe.

    De Barbecook Kiphouder in plaats van een bierblik

    De kiphouder is gemaakt van RVS  en past met een afmeting van 27,5 cm x 18,5 cm op vele barbecues. En extra handig... de houder vangt het vet van de kip automatisch op. Met de handvatten kun je de kiphouder gemakkelijk verplaatsen.

    Het gebruik is eenvoudig. Plaats de kiphouder op de barbecue en vul het busje met kruiden, wijn of bier. Zet vervolgens de kip erop en braadt hem bij voorkeur met een deksel over je barbecue heen. Eet smakelijk!

    Wil je de kiphouder aanschaffen of ben je nog op zoek naar een fijne barbecue? Bekijk dan snel ons assortiment barbecues en aanverwante accessoires om heerlijk te kunnen buitenkoken.

    ___________________________________________________________________________________________________

     

  • Barbecook Siesta: barbecueën was nog nooit zo uitdagend!

    Barbnecook SIESTA header

    De Trend in grillen en barbecueën: Eenvoud en comfort

    De voorjaarszon doet al haar best en prikkelt al onze barbecuegevoelens. Het wordt weer tijd om te gaan grillen. Dus haal de barbecue uit de garage, maak hem schoon en laat je barbecuegevoel weer op temperatuur komen.

    Maar is je barbecue nu toch wel echt toe aan vervanging of wil je dit jaar je grenzen echt gaan verleggen? Misschien is een comfortabele gasbarbecue dan wel de ultieme barbecue voor je. De Barbecook Siesta zorgt in ieder geval voor instant-barbecueplezier zonder stress.

    Lees verder

  • Elektrische BBQ of gasbarbecue kopen?

    barbecue Barbecook

    Elektrische BBQ: het verschil met gas of houtskool

    De elektrische BBQ wordt nog niet zo vaak gebruikt, maar wint steeds meer aan populariteit. En met een reden. Een elektrische BBQ staat garant voor een snelle maaltijd in de tuin of balkon. Toch is een elektrische BBQ niet altijd een geschikte vervanger voor een gasbarbecue. Er zijn namelijk een aantal belangrijke verschillen. Lees er alles over via vuurkorfwinkel.nl.

    Wat is een elektrische BBQ?

     Een elektrische BBQ heeft één of meerdere gloeispiralen die het eten gelijkmatig verhitten. Vaak hangt er een bak met water onder, wat het vet opvangt en tegelijkertijd voor verkoeling zorgt. Anders dan bijvoorbeeld een barbecue op kolen of gas, wordt het voedsel dus verhit door de warmte van de barbecue zelf, niet van een externe warmtebron.

    Voor- en nadelen elektrisch barbecueën

     Elektrisch barbecueën is gemakkelijk en snel. U steekt de stekker erin en kunt direct beginnen met barbecueën. Ook is schoonmaken eenvoudig en zo gedaan. Omdat de BBQ elektrisch werkt, heeft u geen last van opwaaiend as. De temperatuur is makkelijk te regelen en u kunt soms zelfs binnen BBQ-en. Ook hoeft u minder op te letten of het eten aanbrandt en is het eten eerder gaar, doordat er makkelijk een constante temperatuur bereikt kan worden. Het grootste nadeel van een elektrische BBQ is dat u een stopcontact nodig heeft en het een kleine grill is.

    Elektrische BBQ of gas: het verschil

    Wilt u zonder al teveel gedoe barbecueën? Dan is ook een gasbarbecue een optie. Het verschil met een elektrische barbecue is klein. Beide apparaten zijn snel op temperatuur en hebben een ingebouwde regelbare thermostaat.

     Elektrische barbecue – vooral geschikt voor kleine groepjes eters. Het formaat van een elektrische BBQ is vaak niet zo groot, waardoor er vaak niet meer dan vier stukken vlees op passen. Goed geschikt dus voor een klein gezelschap, maar minder voor grote gezinnen en feestjes. Handig voor op het balkon of camping waar geen open vuur is toegestaan.

    Gasbarbecue -  Wilt u het gemak van een elektrische barbecue en de gezellige sfeer van een houtskoolbarbecue? Met echte vlammen en een de smaak van een grill? Dan is een gasbarbecue een uitstekend alternatief.

    Gasbarbecue kopen? Wij hebben het grootste online aanbod

     Een gasbarbecue is er in vele soorten en maten en vuurkorfwinkel.nl verkoopt diverse modellen in de webshop. Bestelt u vóór 16.00 uur,  dan heeft u de BBQ de volgende werkdag al in huis. In de meeste gevallen bezorgen wij gratis!

    Uw voordeel

    • Voor 17.00u. besteld, morgen in huis!
    • Gratis verzending boven de € 50,00
    • 14 dagen op zicht
    • Achteraf betalen
    • Webshop keurmerk

     

    Meer weten? Neem contact op.

  • Gezond barbecueën? Ja het kan! Lees hier enkele tips!

     

    vlees op de barbecue

    Gezond barbecueën? Ja, het kan!

    Nu het weer steeds beter word is de tijd van het barbecueën weer aangebroken. Veel mensen voelen zich schuldig na een barbecue omdat ze te veel, of te vet hebben gegeten. Echter hoeft barbecueën, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet ongezond te zijn. Hieronder enkele tips:

    Vlees op de barbecue

    Veel mensen staan hier niet bij stil, maar doordat er bij barbecueën geen gebruik wordt gemaakt van boter of olie is het eigenlijk een gezonde manier van bereiden van vlees.  Een goede tip is dat er een keuze gemaakt kan worden uit de magere soorten vlees. Denk hierbij aan biefstuk, rosbief, entrecote, tartaar, rundergehakt, of kalkoen. Ook is een lekker stukje kip of vis altijd een gezonde keuze.

     

    Groente en fruit op de barbecueGroente & fruit op de barbecue

    Vaak staat het vlees natuurlijk centraal bij een barbecue, echter kunnen gegrillde groentes ook enorm lekker zijn. Denk aan gegrilde paprika’s, courgettes, aubergines, venkel rode ui, portobello ’s en niet te vergeten een overheerlijk stukje maïskolf! Groente is laag in calorieën en vult de maag waardoor u minder brood/vlees zult eten tijdens de barbecue.

    Drank tijdens het barbecueën

    Bij een barbecue mag een heerlijk koud biertje (of witte wijn) niet ontbreken.  Alleen zit er in een biertje al snel 126 kcal. Nu is de keuze om niks te drinken voor de meeste mensen geen optie, wel kan er op gelet worden dat het bij een paar glazen blijft.

     

    Paprika op de barbecueVerstandig inkopen

    Waar het bij veel mensen fout gaat bij het barbecueën is dat er enorme hoeveelheden vlees en stokbrood ingekocht worden. Hierdoor krijgen mensen achteraf het gevoel dat het zonde is om al dat eten weg te gooien, waardoor ze zich vervolgens maar volproppen. Denk er bij de supermarkt dus nog eens goed over na hoeveel vlees en brood u nodig hebt voor de hele groep.

    Tot slot

    Wij zijn enorm blij dat het mooie weer is aangebroken. Het word dus hoog tijd om de bbq weer uit de garage te halen en lekker thuis of op locatie te gaan barbecueën. Indien u zelf geen zin heeft om een bbq op te zetten zijn er gelukkig ook bedrijven die een bbq op locatie verzorgen. Een perfecte optie voor grote groepen. Wij wensen u in ieder geval veel barbecue-plezier !

  • Barbecook barbecues: Nu ook verkrijgbaar bij Vuurkorfwinkel.nl

    Bij Vuurkorfwinkel.nl draait alles om sfeervol buitenleven!

    Bij Vuurkorfwinkel.nl draait van oudsher alles om sfeervol buitenleven en in het bijzonder om de thema's  "vuur, warmte en gezelligheid". Want dat is waar we goed in zijn! Of u nu op zoek bent naar een fijne vuurkorf, een comfortabele tuinhaard of een trendy rookoven, u kon altijd al bij bij ons terecht voor het grootste assortiment en de beste prijzen.

    barbecook_arena_sst_sfeerNu ook houtskool barbecues en gas barbecues

    Nu het mooie weer in aantocht is en het barbecueseizoen weer voor de deur staat, halen we de tuinmeubels onder het zeil vandaan, spuiten we het terras schoon en creëren we weer een sfeervol plekje in de tuin. Klaar voor de eerste zonnestralen!

    Omdat bij een gezellige avond in de tuin de barbecue natuurlijk niet mag ontbreken, kunt u vanaf heden ook bij ons terecht voor een authentieke houtskool barbecue of een comfortabele gasbarbecue, ook wel een buitenkeuken genoemd.

    Optimaal gebruikersgemak met een Barbecook barbecue

    De barbecues van het kwaliteitsmerk Barbecook staan garant voor een eigentijds ontwerp, optimaal gebruikersgemak en veel comfort. Deze kwalitatief hoogwaardige barbecues bestelt u bovendien voor een aantrekkelijke prijs. En vandaag besteld, betekent ook nu weer morgen in huis!

    Het comfort van een Barbecook buitenkeuken

    Stijlvol, duurzaam én gebruiksvriendelijk: Het is heerlijk buiten koken op een comfortabele Barbecook buitenkeuken!

    Een gasbarbecue is ideaal voor de grillmaster die geen tijd wil verspillen aan het verhitten van briketten of houtskool. Een gasbarbecue is binnen enkele minuten klaar voor gebruik zodat u direct kunt beginnen met barbecueën! Geen gesleep met zakken houtskool of briketten, maar één gasfles om de gehele zomer heerlijk te kunnen grillen.

    Kortom; U heeft vanaf heden bij ons een uitgebreide keuze uit comfortabele barbecues. Voor elk wat wils!
    Bekijk hier ons aanbod en heeft u vragen, dan staan onze medewerkers voor u klaar.

    w

     

  • De Fire-Up aanmaakblokjes

    Gebruik aanmaakblokjes voor het veilig aansteken van barbecue of tuinhaard

    Al geruime tijd maken de aanmaakmiddelen van Fire-Up deel uit van ons assortiment. Uit de vele reacties en binnengekomen reviews maken wij steeds weer op dat onze klanten erg enthousiast zijn over de kwaliteit van deze aanmaakproducten. Veel van onze klanten zien we regelmatig bij ons terug om een nieuwe bestelling te plaatsen.

    Het is daarom tijd om de producten van Fire-Up (en in het bijzonder de aanmaakblokjes) eens extra te belichten.

    Het productieproces van houtskool

    De fabricage van houtskool vindt plaats door verhitting van hout in speciaal daarvoor ontworpen ovens. Tijdens het destillatieproces komt het hout niet in aanraking met zuurstof waardoor geen ontbranding cq. verbranding optreedt.

    Door omzetting van hout naar koolstof zuivert men de basisgrondstof van ongewenste bestanddelen. Zo verwijdert men de in hout aanwezige vluchtige bestandsdelen zoals gassen. Ook het vocht verdampt tot een vooraf bepaald percentage. Van de vaste bestanddelen die worden verwijderd is houtskoolteer de bekendste. Hoe meer stoffen uit het hout worden gehaald, hoe zuiverder de houtskool of wel hoe hoger het vast-koolstofgehalte.

    Houtskoolbriketten

    Houtskoolbriketten worden gefabriceerd uit de ondermaat van de houtskool in combinatie met een natuurlijk bindmiddel. De kwaliteit van de briketten is dus direct afhankelijk van de kwaliteit van de houtskool. Voordeel van de briketten is de lange brandduur, waar echter tegenover staat dat de verbrandingstemperatuur lager ligt door de toevoeging van het bindmiddel. Dit laatste is geen brandstof en daarom geeft een briket meer as.

    Belangrijke tip!

    Om de houtskool of briketten aan te steken dient u de aanmaakblokjes op de brandstof te leggen! Door de warmte stijgt de lucht en deze trekt door de brandstof verse lucht aan van onder naar boven. De vlammen hebben zuurstof nodig dus zoeken ze de verse lucht naar beneden op en trekken aldus naar het hart van de brandstof. Zodoende is de brandstof snel op temperatuur en voorkomt u nadelige rookvorming.

     

    Fire-Up's bekende bruine aanmaakblokjes

    De bruine aanmaakblokjes van Fire-Up worden in hoog tempo steeds populairder. Dat komt omdat ze erg gemakkelijk zijn in het gebruik, niet stinken, onbeperkt houdbaar maar bovenal erg veilig zijn. Omdat de bruine blokjes van Fire-Up gemaakt zijn van plantaardige olie en onbewerkt naaldhout, zijn ze niet giftig.

    Fire-Up kwaliteit

    Houtskool wordt gemaakt van hout. Hiervoor kunnen maar een beperkt aantal soorten hout als grondstof dienen. De houtskool mag immers geen nadelige invloed uitoefenen op de smaak van het voedsel. Wordt bijvoorbeeld wilgenhout of kastanjehout gebruikt dan ontstaat bij verbranding van deze houtskool een onacceptabele geur.

    Anderzijds is de keuze van het hout ook van groot belang voor de brandduur of van invloed op de ontbrandingstijd van de houtskool. In alle gevallen dient te worden uitgegaan van onbewerkt hout. De aanmaakblokjes van Fire-Up zijn uitsluitend  vervaardigd van plantagehout zodat een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden en bovendien geen schade aan bebossing wordt veroorzaakt. Ten behoeve van de restaurants wordt houtskool bovendien uitgezeefd op een grove afmeting, tussen 40 en 80 mm.

    Duurzaam en biologisch

    Fire-Up is koploper op het gebied van duurzame en biologische aanmaakproducten en heeft milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Volledig composteerbaar en gemaakt van biomassa (houtvezel en plantaardige olie). Ideaal om de kachel, haard of barbecue mee aan te maken, op een milieuvriendelijk manier.

     

    FSC certificering

    De aanmaakproducten van Fire-Up branden CO2 neutraal en bovendien afkomstig uit goed beheerde bossen met het FSC keurmerk.

    CO² neutraal

    Meer en meer producten van Fire-Up worden gemaakt van biomassa uit zaagstof zonder enig bindingsmiddel en brandt CO2 neutraal. Dit komt door het feit dat de CO2 emissie na verbranding van deze producten wordt gecompenseerd door de reductie van CO2 in de atmosfeer door de groei van biomassa.

    Vergelijking bruine aanmaakblokjes met witte aanmaakblokjes

    Bruine aanmaakblokjes   Witte aanmaakblokjes
    Niet giftig voor mens en dier Giftig voor mens en dier
    Vrij van kankerverwekkende stoffen Bevatten o.a. kerosine en formaldehyde
    Geen explosieve stoffen Risico van explosie
    Niet ingedeeld in een gevarenklasse Ingedeeld in gevarenklasse (immo classificatie 4.1)
    Geen speciale voorschriften voor opslag of transport Speciale voorschriften voor opslag en transport
    Reukloos Irriterende geur
    Combinatie met voedselproducten toegestaan Combinatie met voedsel niet toegestaan
    Product verdampt niet Product verdampt snel na opening verpakking
    Veiligste aanmaker: kan weggenomen  worden tijdens het branden Valt in stukjes bij verwijdering uit het vuur
    Enkele verpakking in folie Dubbele verpakking in folie en kartonnen doosje
    Onbeperkt houdbaar, ook zonder verpakking Beperkt houdbaar, verliest snel brandkracht na opening
    Gebroken blokjes, verpakt in vensterzakje, zijn zeer gebruiksvriendelijk Wordt niet ervaren als een gebruiksvriendelijk product

     

    Eenvoudig online bestellen!

    Fire-Up heeft een breed scala aan vuurgerelateerde producten voor de openhaard, kachel en barbecue. Het assortiment bestaat o.a. uit aanmaakblokjes, houtskool en houtskoolbriketten.

    Met deze milieuvriendelijke aanmaakmiddelen steekt u uw barbecue, tuinhaard of vuurkorf op een snelle en veilige manier aan.  En het mooie is, u hoeft voor de aanschaf van aanmaakmiddelen de deur niet meer uit.

    U bestelt de aanmaakblokjes of houtwol bij ons heel eenvoudig online en u krijgt uw bestelling keurig de dag erna al thuisbezorgd. De verpakking voor aanmaakblokjes varieert van 72 stuks tot een voordeelverpakking van maar liefst 300 stuks. Houtkrullen zijn verkrijgbaar in zakken van 25 en 60 stuks.

    Het assortiment van Fire-Up is verkrijgbaar bij Vuurkorfwinkel.nl en Terrashaardshop.be

    Bekijk hier het volledige assortiment aan aanmaakmiddelen van Fire-Up.

  • Winter BBQ organiseren? Lees hier hoe!

    Een barbecue organiseren tijdens de wintermaanden

    De winter breekt weer bijna door in ons land en daarom vonden wij het leuk om eens een artikel te wijden aan barbecueën tijdens de wintermaanden! De trend winter BBQ komt oorspronkelijk uit Amerika en Canada, maar wordt nu ook steeds populairder in ons koude kikkerlandje. Maar hoe organiseer je nu zo’n winterbarbecue?

    Het organiseren van een winterbarbecue

    Voor een winter BBQ heb je uiteraard een barbecue nodig. Deze staat op dit moment vast ergens onder een laag stof. Wacht dus niet langer en haal je barbecue onder het stof vandaan! Nodig wat vrienden uit en maak het gezellig in de tuin. Omdat het in de winter vaak donker en grauw is, raden we je aan om de tuin op te fleuren met wat kleur. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van ledverlichting of andere sfeerverlichting.

    Kogellampen zijn bijvoorbeeld  ideaal om een leuke sfeer te creëren tijdens een winterbarbecue. Je hebt ze in allerlei verschillende kleuren en je kunt daarom zelf verschillende kleuren samenstellen. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een prikkabel. Een prikkabel geeft je de mogelijkheid om de kogellampen gemakkelijk te monteren. De prikkabel kun je dan bijvoorbeeld in de bomen of de struiken hangen. Je hebt door middel van de verschillende kleuren al een hele prettige sfeer gecreëerd voor je gasten, maar we zijn er nog niet!

    Natuurlijk heb je ook een vuurkorf nodig om het feest helemaal compleet te maken! En is één van je vrienden muzikaal? Laat hem dan vooral zijn gitaar meenemen om bij het kampvuur spelen! De vuurkorf zorgt voor gezelligheid, maar ook voor warmte. Om het je gasten nog comfortabeler te maken, kun je er ook voor kiezen om een partytent te kopen. Deze partytent kun je verwarmen met bijvoorbeeld terrasverwarmers. Mochten de gasten het dan echt koud krijgen, dan kunnen ze lekker warm worden in de partytent. Vergeet tot slot de statafels niet! Want een barbecue zonder statafels waar je jouw carbonaatje soldaat kunt maken, is natuurlijk geen barbecue

    Vuurkorf in de sneeuwWanneer een winter BBQ organiseren?

    Je kunt een barbecue natuurlijk organiseren wanneer jij wilt, maar een echte aanrader is tijdens oud en nieuw. Je vrienden zullen een onvergetelijke avond hebben! Lekker barbecueën in jou sfeervolle tuin onder de verlichte hemel van het vuurwerk.

    Wacht dus niet langer en ga snel aan de slag met het organiseren van jouw onvergetelijke winterbarbecue!

    ___________________________________________________________________________________________________

  • Tien tips voor meer barbecueplezier!

    10 tips voor meer bbq-fun!

    Bij al dit mooie weer hebben we enkele tips voor je in petto om er ’n onvergetelijke zomer vol barbecueplezier van te maken...

    1. KISS

    Keep it simple and short. Doseer je werk: maak vooraf al koude pasta en couscous salades. Kook je aardappelen in de schil voor. Ga voor 1 goed gerecht. Betrek je gasten bij het bereidingswerk. Kies voor een simpel dessert: is er iets lekkerder dan – al of niet geflambeerde – banaan op de BBQ?

    2. Meer feestje, minder werk
    Verdeel bij elk BBQ-festijn de taken over alle genodigden: Walter de aperitiefhapjes, Danny de slaatjes en pasta’s… Zo is er voor iedereen minder werk en stress.Wedden dat je zo vaker met je vrienden rond het vuur zult zitten!
    3. Geef je vlees een massage

    Wil jij je kip, ribbetjes, vleesbrochettes meer pit te geven? Smeer ze dan in met een ‘rub’. Da’s een droge marinade van kruiden en smaakversterkers. Hier volgt een pittig receptje. Meng:

    • ¾ tl paprikapoeder
    • ¼ tl cayennepeper
    • ½ tl versgemalen zwarte peper
    • ¼ tl lookpoeder
    • ¼ tl ajuinpoeder
    • ½ tl zeezout
    • ¼ tl oregano
    • ¼ tl thijm.

     

    Masseer je mix in het vlees. Gebruik ongeveer 1,5 tot 2 soeplepels rub per kg vlees. Laat een uurtje intrekken.

    4. Schep een exotisch sfeertje
    Kies voor je BBQ een speciaal thema. Waarom geen Mexicaanse fiesta met sombrero’s en Mariachi muziek, taco’s met guacamole dips en gevulde jalapeno pepers op de grill?

     

    Of een Australisch braadfeest waar iedereen een hoed met bengelende kurken op krijgt. Misschien eens een moment om krokodil of struisvogel te serveren?

    5. Improviseer meer

    Zelfs in een regendag zitten meestal momenten met zonnige opklaringen. Zorg dat je altijd “BBQ-ready” bent. Vul een lade van je vriezer met gamba’s, vlees- en groente- spiesjes, ribbetjes… En zet je magnetron alvast op ontdooifunctie.

    6. Zorg voor de juiste temperatuur
    Te hard of te zacht gebakken vlees zorgt voor een afknapper. Met een digitale thermometer zie je in een oogopslag wanneer je varkenshaasje perfect gaar is.
    7. BBrocQ around the clock

    Waarom zou je op zo’n zonnige dag niet een BBQ-marathon houden? Begin met een goed BBQ-ontbijt met spek en ei, flensjes of verloren brood. Geniet ‘s middags van een broodje hamburger of braadworst. En leg ’s avonds een sappige zalmmoot in aluminiumfolie op de grill.

    8. Zelf doen is leuker
    Zorg op je BBQ-feest voor een extra vuur. Bijvoorbeeld met de Sol Vuurkorf BBQ. Daarop kunnen je gasten hun eigen extraatjes roosteren: een broodje, stukjes groente, minibrochettes…
    9. Doe-het-zelf-toetje

    Zorg voor houten BBQ-prikkers (even geweekt in water). Voorzie schalen met verse stukken fruit: ananas, peer, perzik, appel, sinaasappel. Zo kunnen je gasten zelf hun favoriete combinatie maken. Zoetekauwen rollen die nog even door de bruine suiker. Dan krijgt het fruitspiesje na 4 minuutjes grillen op licht vuur een lekker laagje karamelsaus. Een bolletje vanille-ijs kan er uiteraard ook bij.

    10. Vermijd uitstelgedrag
    Zit je BBQ erop? Even doorbijten: Maak meteen je barbecue schoon voor alles aankoekt. Poets je grillrooster snel af met een stevige borstel en je kunt volgende keer weer snel aan de slag.

     

    VEEL PLEZIER!

  • Je Barbecook barbecue aansteken met de Houtskoolstarter

    Snel en veilig je Barbecook Barbecue aansteken met de Snelstarter

    Wat is één van de moeilijke kantjes van het barbecuen? Inderdaad: Het aansteken van de barbecue. Wanneer steek je op tijd de BBQ aan? Is dat 5 minuten voor je gasten aanbellen? Lastig! Het gevolg is vaak : rookwolken, stoom uit de oren van de gastvrouw en een grillfestijn dat te laat begint...

    Voor de goede vrede kwam barbecook met de houtskoolstarter: Het makkelijkste aanmaaksysteem ter wereld. Met een paar aanmaakblokjes, 1 lucifer en 15 minuutjes (voor extra aperitief-fun) krijg je een ideaal grillvuur. Bovendien is ook de schoonmaak super eenvoudig. Bye-bye stress!

    Hoe je barbecue aansteken?

    1. Leg een paar aanmaakblokjes op het laagste rooster.

    2. Steek de aanmaakblokjes aan.

    3. Vul de starter met briketten en zet de brikettenstarter over de brandende aanmaakblokjes. Doordat de briketten goed bij elkaar worden gehouden zullen deze in een hele korte tijd gaan gloeien.

    4. Keer vervolgens de starter om waarmee de briketten goed over het rooster verspreid kunnen worden in uw barbecue.

    5. Klaar! Dankzij de Barbecook Snelstarter ben je sneller (en veiliger) aan het barbecuen.

    De Barbecook houtskoolstarter bestel je nu heel snel en voordelig bij Vuurkorfwinkel.nl of Terrashaardshop.be. Klik hier om te bestellen.

  • Esschert BBQ emmer

    De trendy BBQ emmer van Esschert is de zomerhit van 2013!

    Nederland is al dagen in de ban van mooi zomerweer. We hebben er even op moeten wachten, maar nu kunnen we dan eindelijk naar het strand of naar het park. We zijn heel de dag buiten en brengen deze dagen gezellig door met wat vrienden. En wat is er dan gezelliger dan aan het eind van de dag af te sluiten met een leuke barbecue?

    Met deze stevige zinken BBQ emmer van Esschert gaat u een sfeervolle avond tegemoet. U neemt deze lichtgewicht BBQ emmer (1,28 kg) namelijk eenvoudig overal mee naar toe. De zinken emmer is voorzien van een grillrooster en erg handig in gebruik.

    Onderop bevinden zich gaten voor voldoende zuurstof en met het houten handvat kunt u de emmer eenvoudig verplaatsen. Na gebruik is de emmer ook weer eenvoudig schoon te maken.

    Wordt het wat frisser en wilt u lekker een vuurtje stoken? Geen probleem! Na het barbecuen tovert u de barbecue heel snel om in een leuke vuurkorf. Wie wil dat nou niet?

    Deze trendy BBQ emmer is snel en eenvoudig te bestellen bij Vuurkorfwinkel.nl Voor de aantrekkelijke prijs van € 44,95 heeft u de emmer morgen al in huis. Klik hier om te bestellen!

Artikelen 1 tot 10 van 15 in totaal