The Bastard

The Bastard is er voor professionals & amateurs

Test je kookvaardigheden met The Bastard! ''Serious outdoor cooking'' voor de echte pro- en hobby-koks. Maak de lekkerste gerechten door te grillen, bakken roken of te stoven, met The Basterd is alles mogelijk. Geniet samen met vrienden en familie of houd het geheim van The Bastard voor jezelf. 

Schaf je een Bastard aan, dan worden er standaard zijplankjes meegeleverd. Ideaal voor het snijden van een tomaatje of het rijgen van een kipsaté.

Lees meer
Filters
Sorteer op
The Bastard VX Medium Complete
0 Reviews
Hoogte: 126 cm | Ø Grill: 40 cm
Top model Kamado
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 1.799,00 Normale prijs 1.899,00
The Bastard VX Large Complete
0 Reviews
Hoogte: 131 cm | Ø Grillrooster: 49 cm
Top model kamado
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Speciale prijs 2.099,00 Normale prijs 2.199,00
  • Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
  • GRATIS verzending boven 50,-
  • Achteraf betalen
Pagina

Ga je een Bastard kopen? 

Heb jij een liefde voor smaken, koken en een Nederlands Design? Dan is The Bastard helemaal iets voor jou! Met een eeuwenoude kookmethode maak je de lekkerste gerechten op de allerbeste en nieuwste kamado barbecue. The Bastard is niet alleen mooi maar ook efficiënt en functioneel waardoor hij precies doet wat hij moet doen!

Waarom een Bastard?

The Bastard is multifunctioneel, zo kun je er op grillen, bakken, roken, stoven en nog veel meer. Deze handige kamado barbecue is geschikt voor zowel professionals als amateur koks die hun grenzen willen verleggen. Ervaar de verschillende bereidingstechnieken en maak in een handomdraai de lekkerste gerechten klaar.

The Bastard CompactThe Bastard Compact

Bereidingstechnieken

Ontdek een stukje van de mogelijkheden met The Bastard. Hieronder zijn een aantal kooktechnieken omschreven:

Bakken & grillen

Voor  grillen en bakken is het belangrijk dat de kamado naar een hoge temperatuur van ongeveer 175 tot 230 graden wordt gebracht. Zorg dat beide ventilatieroosters helemaal of gedeeltelijk open staan en plaats het grillrooster direct boven het vuur. Wacht tot het rooster goed heet is geworden voordat je er iets op legt. Let op wanneer je de deksel van de hete kamado opent, want door de zuurstof bij de houtskool kunnen er steekvlammen ontstaan.

Stomen & roken

Om eten te roken en te stomen moet de temperatuur in de kamado tussen de 60 en 150 graden zijn. Om dit te bereiken vul je de vuurschaal van de kamado tot ongeveer de helft met kolen. Wanneer de houtskool op temperatuur is, strooi je er rookmot overheen. Tot slot gaan zowel de onderste ventilatieschuif als de margrietschijf bijna helemaal dicht. Op deze manier maak je de lekkerste gerookte zalmmoot of gerookte kip! Zorg dat er altijd een thermometer in het vlees zit om ervoor te zorgen dat de juiste temperatuur bereikt wordt.

Slow cooking

Met slow cooking blijven de temperaturen in de kamado relatief laag voor een langere tijd. Op deze manier gaart je maaltijd traag en komen de smaken optimaal tot hun recht. Om te kunnen slowcooken vul je de vuurschaal van de kamado tot 2/3 van de rand met houtskool. De onderste ventilatieschuif staat een beetje open en de margrietschijf staat bijna helemaal open. Gebruik een keramische plaat tussen het vuur en het grillrooster om geen directe hitte bij je gerecht te krijgen. Of maak gebruik van The Bastard Dutch Oven voor een heerlijke stoofpot.

Oven

Wist je dat je met een kamado ook heerlijke authentieke pizza’s kan maken? Om van je kamado een steenoven te maken, heb je een pizzasteen of broodschaal, grillrooster en keramische plaat nodig. Bakken in een keramische barbecue doe je op minstens 230 graden. Je vult de vuurschaal van de kamado voor 2/3 met houtskool. Brandt de houtskool? Plaats dan de keramische plaat, het grillrooster en vervolgens de pizzasteen of broodschaal op het grillrooster. De pizzasteen of broodschaal moeten goed warm zijn, zodat je gerecht niet blijft plakken. Alle ventilatieroosters staan bijna helemaal open.