Bezorging van haardhout - Veel gestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de bezorging van ons openhaardhout:

 

Hoe wordt de pallet bezorgd?
We leveren ons openhaardhout met behulp van een vrachtwagen met een laadklep aan de achterkant. De pallet wordt voorzichtig naar beneden gebracht via de laadklep. Vervolgens gebruiken we een elektrische pompwagen om de pallet verder te verplaatsen. Het totale gewicht van de pallet en de pompwagen bedraagt ongeveer 1200 kilo. Belangrijk om te weten is dat levering over grind, gras of onverharde paden niet mogelijk is. Ook kunnen we geen dijkjes of hellingen overbruggen.
Hoe laat wordt mijn bestelling geleverd?
Onze leveringsplanning wordt pas op de ochtend van de leverdag gemaakt, tussen 8:00 en 9:00 uur. Als je wilt weten wanneer je bestelling zal arriveren, neem dan tussen 9:00 en 10:00 uur 's ochtends contact met ons op. Wij zullen dan voor jou de verwachte aflevertijd bij het transportbedrijf opvragen.
Wat zijn de afmetingen van een pallet?
De afmetingen van de pallet variëren per product, maar de hoogte zal nooit meer dan 220 cm zijn, de breedte nooit meer dan 120 cm en de diepte nooit meer dan 120 cm. De specifieke afmetingen van de pallet vind je in de productspecificaties van elk product.
Wordt de pallet op de aangewezen plek neergezet?
Onze chauffeurs leveren de pallet met een pompwagen en plaatsen deze in principe op de stoep. Als je wilt dat de pallet op een andere locatie wordt geplaatst, zoals in de garage, onder de carport of in de achtertuin, kun je dit bespreken met de chauffeur. Als de chauffeur echter van mening is dat dit niet mogelijk is, wordt de pallet op de stoep geplaatst. Als je de levering weigert, wordt het bedrag teruggestort met uitzondering van de transportkosten van €50,-. In vakantieparken wordt de pallet tot aan de slagboom geleverd.
Moet ik aanwezig zijn tijdens de levering?
Je hoeft niet persoonlijk aanwezig te zijn tijdens de levering. Tijdens het bestelproces kun je aangeven waar de pallet geplaatst moet worden, of je kunt instructies achterlaten op je deur. Als je liever van tevoren gebeld wilt worden, kunnen we dit regelen, maar bespreek dit wel vooraf met ons.
Gratis Verzending
Wij bieden gratis verzending voor al ons openhaardhout. Let op: voor levering op de Waddeneilanden gelden extra kosten. Neem contact met ons op voor de prijzen voor levering op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.
Levering in het Weekend
Helaas kunnen wij geen leveringen in het weekend aanbieden. Bestellingen geplaatst voor 16:00 uur worden de volgende werkdag landelijk bezorgd. Bestellingen die in het weekend worden geplaatst, worden op maandag verwerkt en op dinsdag geleverd.
Leveringstabel
Hier is onze leveringstabel: Besteld voor 17:00 uur: Levering op:

Maandag - Dinsdag

Dinsdag - Woensdag

Woensdag - Donderdag

Donderdag - Vrijdag

Vrijdag - Maandag

In het weekend - Dinsdag

Kan de vrachtwagen mijn straat in?
Ons transportbedrijf is gespecialiseerd in leveringen aan particulieren en gebruikt vrachtwagens vergelijkbaar met die van supermarkten. We maken ook gebruik van kleinere bakwagens die in dorpen en stadscentra kunnen komen, zodat we altijd een oplossing hebben voor de levering bij jou.
Vertraging
In zeldzame gevallen kan er vertraging optreden bij de levering, bijvoorbeeld als gevolg van slechte weersomstandigheden of verkeersongelukken. Als we geïnformeerd worden over mogelijke vertragingen, zullen we je zo snel mogelijk op de hoogte brengen en proberen de levering op de eerstvolgende werkdag te plannen.
Kan ik een reeds gekocht artikel retourneren?
Als je niet tevreden bent met je aankoop, kun je het artikel binnen 14 dagen retourneren. De kosten voor retourzending bedragen €85,- inclusief BTW en zijn voor jouw rekening. Je ontvangt een terugbetaling binnen 3 werkdagen, op voorwaarde dat het artikel in de oorspronkelijke onbeschadigde staat verkeert.
Schade aan Huis, Tuin of Auto
Onze chauffeurs zijn verantwoordelijk voor leveringen tot 1 meter binnen jouw eigendom. Als de pallet verder op jouw eigendom moet worden geplaatst, zijn Vuurkorfwinkel.nl en het transportbedrijf niet aansprakelijk. De volledige verantwoordelijkheid ligt bij jou.
Levering in België
Wij leveren ook in België op doordeweekse dagen. Houd er rekening mee dat de levertijd een dag langer kan zijn dan in Nederland. Daarnaast worden er extra kosten in rekening gebracht vanwege de extra kilometers die moeten worden afgelegd in België. Deze kosten bedragen €20,-.