Het gebruik van aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes; Hoe te gebruiken?

Aanmaakblokjes worden gebruikt om iets in brand te steken. Dit kan een barbecue vuurkorf, terrashaard of kampvuur zijn, maar ook haardhout voor in de openhaard. Vaak zijn aanmaakblokjes gemaakt van zaagsel en paraffine.

Om het haardhout vlam te laten vatten is de eerste stap het aanmaakblokje aan te steken. Nadat het aanmaakblokje in brand staat kan het aanmaakhout  in de vorm van een piramide rondom het aanmaakblokje worden gelegd. Goed aanmaakhout is droog en dun en dus zal de vlam van het aanmaakblokje snel overslaan op het aanmaakhout. Als het aanmaakhout eenmaal goed brandt, dan kan het haardhout (weer in de vorm van een piramide) erop worden gelegd. Begin hierbij met kleine houtblokken en bouw uit naar de grote blokken haardhout.

Het voordeel van aanmaakblokjes

Het voordeel van een aanmaakblokje ten opzichte van oude kranten of spiritus is dat aanmaakblokjes een stuk langer branden. Gemiddeld brandt een aanmaakblokje zo’n 5 minuten. Het aanmaakhout heeft in die periode genoeg tijd om vlam te vatten van het aanmaakblokje. Daarbij bestaat het gevaar bij spiritus dat bij verkeerd gebruikt er een steekvlam kan ontstaan. Zo’n steekvlam kan enorme gevolgen hebben, bijvoorbeeld brandwonden. Een aanmaakblokje is een zeer veilige manier om het haardvuur te laten branden. Daarnaast zijn aanmaakblokjes zeer betaalbaar.

Kortom: aanmaakblokjes zijn goedkoop en zeer veilig in gebruik.

Voordelige aanmaakblokjes