Winkelwagen

Geen artikelen € 0,00

Veilig betalen!

Buitenkoken

Buiten koken oftewel outdoor cooking is helemaal “hot”. Zelf een vuur maken, soep koken met een driepoot boven open vuur, pizza’s maken in een mooie houtgestookte pizzaoven, barbecueën, vlees of vis roken… Het kan allemaal! Samen buiten koken is actief zijn en genieten van de natuur en van mooie producten. Koken boven open vuur is bovendien gezellig, lekker en gezond.

Kortom, buiten koken is gewoonweg genieten van de lekkerste gerechten in uw eigen tuin met uw familie, vrienden, kennissen, buren... en dat het hele jaar door.

Lees meer over het roken van gerechten.
 


Buitenkoken kan het hele jaar door!

Als u geniet van het buitenleven, dan hoort daar beslist ook buitenkoken bij. Het koken boven open vuur is gezellig, lekker en gezond. Kies voor een sudderpot of grillrooster aan de driepoot boven een openvuurt en koken maar. Na het eten het vuurtje opstoken, eindigen met marshmallows aan een spies en de maaltijd is compleet.

Maar buitenkoken gaat veel verder. De mogelijkheden zijn gigantisch. Wat dacht u van ouderwets barbecueën, heerlijke pizza’s maken of zelf vis roken? Het kan tegenwoordig allemaal in de tuin!

Zelf vis of vlees roken in een rookoven

Door vis, vlees, kaas en groenten te roken geeft u een speciale en unieke smaak aan elk gerecht. Een rookoven werkt eigenlijk heel simpel. Het is in essentie een simpel apparaat dat door verbranding van houtsnippers een rooksmaak aan het eten meegeeft. De rookovens van tegenwoordig hebben een ruimte waar onder een lage temperatuur houtsnippers verbrand worden. Door het gebrek aan zuurstof in een rookoven vatten de houtsnippers geen vlam maar geven ze rook af. Door een kanaal wordt de rook langs het vlees of de vis gevoerd waardoor deze de heerlijk aroma verkrijgen.  

De Rookchips Eik van Barbecook zijn bijvoorbeeld een geweldige smaakmaker voor gebruik in de Rookoven. Hierdoor krijgen de gerechten een extra smaaksensatie.

De Authentieke pizza-oven voor in de tuin

Vlees of vis grillen in de open lucht is de normaalste zaak van de wereld. Maar wist u dat u ook pizza's kunt bakken in uw tuin of op uw terras? Met een pizza-oven heeft u in een handomdraai een knapperige, verse pizza in uw handen. En dat terwijl u lekker buiten zit, met een drankje in uw hand.

De Outtrade PIZ13 is een authentieke pizza-oven waarmee heerlijke pizza's gebakken kunnen worden. Deze stalen oven heeft kan eenvoudig op temperatuur gebracht worden door er haardhout, houtskool of briketten in te plaatsen. En heeft u meer zin in heerlijk gegrilld vlees? De Outtrade pizza oven wordt geleverd met een grillrooster waardoor de pizza-oven ook als barbecue gebruikt kan worden. Zo kunt u zelf bepalen waarvoor u de oven gebruikt!

Kokkerellen met een Driepoot

Koken met een driepoot boven openvuur is een gezellige manier van buitenkoken met eindeloos veel mogelijkheden. In de tijd dat we allemaal bewuster worden van wat we eten komt het koken in gietijzeren potten weer helemaal terug.

Koken in sudderpotten boven openvuur is voor iedereen. Of u nu met uw kinderen groentesoep maakt of dat u voor vrienden een heerlijke lamscurry bereid. Het kan allemaal, het is maar net waar u op dat moment zin in hebt.

Buiten koken was nog nooit zo gemakkelijk. U plaats een vuurschaal met een paar brandende houtblokken onder de Driepoot, bevestigt een sudderpot aan de kettingen en geniet binnen de kortste keren van een zelf bereid stoofpotje. Sfeer en grillplezier gegarandeerd!

Lekker ouderwets barbecueën

Als we spreken over buitenkoken, dan mag natuurlijk het ouderwets barbecueën niet ontbreken. Het blijft een feest om gezellig met vrienden of familie de BBQ aan te steken.

Barbecues zijn in vele soorten en maten, maar een houtskool barbecue kopen doet u vooral voor de heerlijke smaak die het barbecue vlees krijgt door het vuur dat eronder brandt. Begin daarom tijdig met het aansteken van de barbecue als u kiest voor het barbecueën boven de hete kolen van een houtskool barbecue. Briketten dienen minimaal 1 uur te branden voordat u het barbecue vlees op het rooster legt. Gebruikt u houtskool als brandstof dan moet de barbecue ook minstens een half uur goed opwarmen. Maar zijn de kooltjes of briketten eenmaal klaar voor gebruik, dan gaat er niets boven een heerlijk gegrild stukje vlees van de barbecue.

Tegenwoordig zijn er ook allerlei leuke vuurkorven met barbecuerooster of tuinhaarden met een grillrooster te koop. Zo wordt het stoken van een sfeervol vuur eenvoudig gecombineerd met het gebruik van een barbecue. Hartstikke handig! Wat dacht u bijvoorbeeld van de Fire-Up Troll-700 of de Tuinhaard BBQ? Dit zijn twee absolute toppers onder de tuinhaarden! Maar ook met de BarrelQ haalt u een ware blikvanger in uw tuin.

Kortom: 's Zomers barbecueën is heerlijk en gezellig. Maar waarom gaat u ook met kerst of op een andere mooie winterdag niet sfeervol buiten koken? Kleed de buitenruimte aan met vuurkorven, kerstverlichting en lampions en geniet van een heerlijk samenzijn. Buitenkoken kan het hele jaar door!